Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 20

Бахти и Борика-та, бахти и банките

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Бахти и Борика-та, бахти и банките

Не престават да ме удивляват абсурдите в нашата мила родна страна: В петък 12 май тази година, към 18 часа внесох известна сума в почти изпразнената си дебитна сметка в една наша банка (няма значение коя). Любезно ме предупредиха, че с парите ще мога да разполагам едва днес (понеделник, 15 май), защото БОРИКА не работела в събота и неделя и т.н. Обаче преди малко (14часа на 15 май)) се опитах да платя нещо през ePay, и съответно се оказва, че нямам наличност по сметката.
    Какво излиза? Парите ми ги няма вече 68 часа!!! Това са ТРИ денонощия. Бахти и скапаняците (ако във форума има хора, имащи отношение към БОРИКА, да се чувстват обидени, майната им), не знаех че и за компютрите има почивни дни и това е!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: Бахти и Борика-та, бахти и банките

Не се ядосвай, брато... има къде-къде по-драстични случаи... аз и по 4-5 дена съм чакал за един келев превод...

P.S. Защо не си проверяваш наличността на сметката през сайта на банката? Мисля, че вече всички банки предлагат такава услуга. Аз лично първо така процедирам с моята банка, за да няма неприятни изненади впоследствие...

А колкото до превода ти... сигурно чак днес вечерта ще се появи, навярно след 18:00 ч. И повече никога не превеждай пари в петък следобяд!

4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Ох по тази тема мога цяло денонощие.
    Освен за проблема, дискутиран тук се сблъсквам с редица други. Днес превеждам парите, но понеже било 12 и 15, превода щял да мине на следващия ден, а потвъждението за превода да получа чак вдругиден.....(а на мен ми трябва това потвърждение, а да го пратя на фирмата и да ми пуснат стоката да пътува към мен)
    За банкови опреции (тези дето струват стотинки) на края на годината се оказва, че съм платила на банката 300-400 лева....
    Всички се надпреварват да отпускат кредити и то на най-ниски лихви, а като отидеш да искаш не ти дават. а и ако ти дадат, условията далеч не са тези, които рекламират по телевизията и билбордовете.....
    Ама чашата ми преля като ми удържаха 20 лева, за това, че внасям пари по собствената си сметка....не за превод, не за каквото и да било друго, а затова, че си слагам парите в сметката...

5. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

IvO™ излезе абсолютно прав. Появиха се след 18 часа. Не съм живял другаде освен в България и не знам как е там, но ми е трудно да повярвам, че в 21 век, при съществуващата свързаност между банки, компютри и т.н. е възможно подобно нещо. Ами ако работата е на живот и смърт? (недай боже) и ти разчиташ на банка?

6. Member
    Тук е от
    Dec 2004

БОРИКА в случая не са виновни. Те получават инфо от банките, а те пък ползват за преводи в местна валута (и по-малки от 100 000 лв.) системата за междубанкови разплащания БИСЕРА. Тя за разлика от RINGS (другата по-модерна система) осъществява сетълмент два пъти дневно - сутрин и следобед и то само в работни дни.
    Както се казва - бития-бит, е*********
    Та, да не повтарям и аз:

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    ...И повече никога не превеждай пари в петък следобяд!

7. bufo
    Guest

sclera_bg,не се ядосвай,не само в БГ е така
    в англия междубанков онлайн превод отнема от 3 до 5 дена, а осребряване на чек 1 седмица
    копелетата се оправдават че компютрите били много натоварени и други глупости
    истината е че ти използват парите БЕЗ да ти плащат лихва за периода от внасяне до появяване в наличност :knuppel2:
    и от това правят много,много пари

8.  

9. Тук е от
    Sep 2004

Bufo е абсолютно прав. Аз чаках 14 дни така една сума и накрая се оказа грешка на служителката в банката че нещо си не била свършила. За тая и грешка след скандал с шефа и той дори не и направи забележка...............

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от IvO™

P.S. Защо не си проверяваш наличността на сметката през сайта на банката? Мисля, че вече всички банки предлагат такава услуга.
    А може ли да обесниш по-подробно как става това че да мога да проверявам кога ми е преведена заплатата ( за ДСК става въпрос)

11. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
    А може ли да обесниш по-подробно как става това че да мога да проверявам кога ми е преведена заплатата ( за ДСК става въпрос)
    Виж тук: ДСК Директ, струва 50 стотинки на месец. Има и известяване с SMS, но си ги плащаш.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Avis ме е изпреварил.
    Аз също съм на ДСК.
    Но не знам да се плаща нещо, освен ако не правиш превод. Все пак това си е информационна справка за наличността на сметката ти на сайта на банката, на която си клиент.

13. Тук е от
    Mar 2004

Ако не правиш преводи, не ги плащаш тези 50ст , те са за електронен сертификат, който ти е необходим при извършване на преводи към 3-ти лица

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2004

За мен определено е удобство да мога да извършвам преводи, когато спешно ми се наложи - данък сгради, такса смет, разни сметки, някое капаро на хотел и други такива; определено не съм фен на чакането в банка. Съвсем отскоро съм към ДСК (все не мога да си обърна езика да ги нарека банка), така че още трупам впечатления. Получих и някаква карта, наречена "Виртуална VISA", което току-виж ми дало възможността да си купувам софтуер или да си поръчвам разни неща от чужбина.
    Това в никакъв случай не е реклама на ДСК, само споделяне на (малко) опит. Още повече, че вече май всички предлагат дистанционно банкиране; другите банки, които ползвам (ПИБ и ОББ), със сигурност.

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Обаче Булбанк бие всички банки по тромавост, некомпетентност, абсолютна дезинформация, чакане по опашки, високи такси и пълни безумия от тяхна страна. На никого не препоръчвам да държи парите си в тази банка!!! По принцип избягвам да говоря лошо за каквото и да е, но тук вече не мога да се стърпя.
    Споменавам само последните 2 случая.
    1. При направен превод през ПОС терминал би трябвало в мсетката ми да постъпят съответните плащания, намалени със съответната комисионна за банката. Да, обаче НЕ. Удържана ми е комисионна, но парите ги няма в сметката ми. При опит да разбера какво става бях прехвърляна най-малко през 30 телефона и само ме препращат и никой не може да каже какво трябва да се направи и къде е грешката. Няма да казвам колко пъти ми затваряха телефона
    2. Превеждам сума от картовата ми сметка в разплащателната през онлайн банкиране. По принцип това действие се извършва мигновено. За съжаление цял ден не бе извършена транзакцията и аз реших, че може би не може да се прехвърля от картова в разплащателна сметка. И така аз си знам, че имам пари в картата и утре заминавам на море спокойна. Слава богу в последния момент си проверявам сметките и виждам ,че цялата ми картова наличност е прехвърлена в другата сметка след 4 ДНИ. Така можех да замина на море без пари заради тъпата банка със светкавичните реакции!!!! :knuppel2:

17. Member
    Тук е от
    Feb 2001

И аз съм недоволен от Булбанк.
    Разплащателната ми сметка на фирмата леко са изместили избрания от мен план или не не знам по каква причина, но такстата ми е 11 лв. на месец (само за разплащателна сметка).
    Отделно, ходих да си взема ИБАН-а, понеже те явно просто никога няма да ми го пратят...и се оказва, че раплащателната ми сметка, която никога не съм ползвал (от 1 година я имам с 88 или 89 лв. наличност) е на -53 лв. и никой не ме е уведомил, когато са ми свършили парите там и дали искам още да я позлвам и т.н....
    Предупредиха ме, че щели да ми закрият сметката, ако не преведа пари до края на този месец в нея, за да им платя тези пари...
    Смятам просто да я оставя така и да си отворя друга разплащателна сметка в друга банка...Общо взето много съм недоволен.

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от DarkRose
    ...Смятам просто да я оставя така и да си отворя друга разплащателна сметка в друга банка...
    А дали след някоя година няма да бъдеш съден,че дължиш на банката три- или четирицифрена сума ? Аз също имам една такава сметка на неработеща фирма и то в тази точно банка и все се каня да проверя и да я закрия ама май трябва да побързам

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 28-06-12, 00:42
  2. Отговори: 1
    Последно: 15-12-06, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе