Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 46

Посягаме и на слепите...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Посягаме и на слепите...

Мдааа, историята не е приключила, точно обратното, и НСЛЕЩА се включи
    Цитат на Виктор (собственика на сайта bezmonitor):
    ОТ НСБОП говориха с мен, лека-полека, като имам време, ще кача отново онези текстове, за които е абсолютно сигурно, че спор няма.

Ако такива изобщо има...

Разбирането на НСБОП е, че трябва да имам писмено разрешение от онзи, който притежава правата.
    http://bezmonitor.bgway.com/news.htm
    Аз ще направя каквото мога да помогна, щом в нашата държава най-големите престъпници са хората които искат да чета и да слушат музика, а мазните мутри, наркодилърите и крадците си барат ......, така да бъде. Ще ставам престъпник :knuppel2:

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Напълно подкрепям идеята. Смятам да подпомогна парично протеста. Нека случаят да излезне от границите на Интернет, нека стигне до медиите за масово осведомяване. Нека възможно най-много хора престанат да купуват продуктите на Труд - това ще бъде най-доброто наказание за тяхната алчност, която ги накара да посегнат дори на слепите.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Извинете, драги съфорумци че пак пиша, но просто излизам от кожата си от яд :knuppel2:
    @всички останали: Към момента информацията е следната (идва от частен разговор, така че е напълно възможно да не е съвсем точна):

На Виктор се е обадил Явор Колев, и му е казал да дойде в БОП да получи някакъв документ. Виктор му отговорил, че не може, защото е на работа в момента, и защото е сляп, а няма кой да го доведе (Явор Колев не знаел този детайл). Разбрали се Явор Колев да мине по-късно, мисля че в понеделник, за да му донесе документа.

Виктор попитал дали нещата касаят сайта му. Колев отговорил “Да”; споменал и че нещата се движат по оплакване на КК “Труд” и други издатели. Споменал му също и че не е единствен, само е пръв; щели да го последват и всички други онлайн библиотеки. Виктор ядосано заявил, че в такъв случай той ще свали сайта изобщо, и попитал Колев това решава ли проблема; отговорът бил положителен.
    http://www.gatchev.info/blog/?p=299#comment-16998
    Нямам думи в момента, единственото което мога да кажа ще е твърде нецензурно
    Да им го бибипна в мръсните бибипски бибитове на всички тъпи, алчни селски бибипи
    Бибипка ви бибитска

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

.....а някой младежи се чудят защо преди време е имало Народен Съд! Де да можеше и сега да има, :knuppel2: да видиш как нещата щяха да си дойдат на мястото.....

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Ако сега имаше народен съд, този форум нямаше да съществува, просто защото всички ние щяхме да сме из лагерите, поради това, че сме нарушили комфорта на партията, като сме станали "интелектуалци"...

7. Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Ако сега имаше народен съд, този форум нямаше да съществува, просто защото всички ние щяхме да сме из лагерите, поради това, че сме нарушили комфорта на партията, като сме станали "интелектуалци"...
    начело с мен

щото 2 пъти вече ме пращахте на "заточение".....

:coolsmiley:

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Не съм много съгласен, за всичко си има начин, а може - би щяхме да сме от силната страна* .
    Ако се върнете няколко години назад ще видите, че тия дето бяха по лагерите - влязоха в парламента........ :knuppel2:
    А пък и който го е страх от Народа - значи не му е чиста съвестта!

10. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Pat, не бъди толкова сигурен, семейството ми бая си е изпатило от простотиите на комунизма и мога да разказвам някой ден на по ракийка.

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Ско,
    Че то от простотията на кой строй човек не си пати?
    Дай някой светъл пример.
    Като гледам каква пасмина се изреди да ни управлява през последните 17г - да оставим настрана некомпетентността, корупцията, безхаберието... Ако не друго, поне здрав разум да имаха... Ами че тя и маймуната се качва на палмата, да обере бананите, а не я събаря, за да слязат бананите при нея...

12. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Някой знае ли дали българската азбука е защитена с авторски права? Дайте да съберем пари и да откупим правата, докато е време...

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Смятам, че трябва да има списък с произведения, които да бъдат обявени за http://bg.wikipedia.org/wiki/Public_domain"]ОБЩЕСТВЕНО ДОСТОЯНИЕ[/url], освен ако родствените наследници на авторите нямат нямат претенции за правата. В този списък би трябвало да влизат творбите на всички български автори, които се изучават задължително в училище.
    Представяте ли си човек като Ботев да е съгласен творбите му да са достъпни само за хората, които са платили на "носителите на авторското право" за произведенията му!? Боже, мили!

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2006

бе цялата работа е долна измама!

труд притежавали правата на бъгърските класици... - дрън-дрън !

били ги купили от наследниците им - пак дрън-дрън !

докато не покажат договорите за покупко-продажба и не се пратят на ехпертизи тези договори(щото 99.99 съм сигурен, че са менте) ... :

- "... показвам среден пръст със двете си ръце - К** ..." за труд и трудовите хора!

цитатът е взет от тук(да не ме грабнат и мен за авт. права):

http://kaisieva-gradina.hit.bg/Kaisi...yp_3a_HeTo.mp3

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Гледайте каква ирония на съдбата
    Награди за незрящи специалисти за приноса им в областта на ИТ за достъп до информация на хората с увреждания
    Из сп. “Вестител”, бр. 1(32)/2004, изд. Национално читалище на слепите “Луи Брайл”

През февруари 2004 г. Министерството на транспорта и съобщенията награди Хюсеин Исмаил, Виктор Любенов, Джеваатин Мустафа, Иван Доброволов и Цветелина Атанасова с компютри от най-висок клас. Всички те са без зрение и в продължение на много години работят с компютър. Хюсеин Исмаил е усъвършенствал програмата за четене на текст чрез синтетична реч. Иван Доброволов, заедно с Живко Томов е доразвил програмата за брайлов печат чрез компютър. Виктор Любенов е съставил свой каталог за електронни книги и ревностно го попълва от различни източници на магнитен носител. Всички са били преподаватели на незрящи и са ги обучавали за работа с компютър и достъп до Интернет. Разпространител на компютърни знания е и Джеваатин Мустафа от Пловдив. Наградена бе и Цветелина Атанасова от Пловдив. Тя е с остатъчно зрение, завършила е английска филология и е насърчена, за да преподава компютърен английски.
    И какво става след 2 години? ИК ТРУД купува правата на някой книги, решава да прави ПЛАТЕНАТА страница ЗНАМ.БГ и чрез ГДБОП решава да убие конкуренцията, твърдейки че пиратите ги огарбват качвайки техни произведения на ПИРАТСКИ сайтове.
    Оказва се че и самия форум на SETCOM е пиратско място, щото пише против ТРУД
    те започнаха да разпространяват клеветата, че "Труд" лишава незрящите от книги"
    както се вижда добре от http://bglog.net/BGLog/7758

17. Member
    Тук е от
    May 2006

на http://cybercrackerbg.blogspot.com/ прочетох следното(част от писмото на този Кицевски):

"Тъй като сме закупили част от правата от Министерството на културата, ние се обърнахме с писмо до министерството... "

- значи министерството продава тайно и под тезгяха правата за произведенията.

интересно колко от вазов са продали ?

и за колко пари ?

на търг ли и ако да, с явно или тайно наддаване ?

изобщо има ли право министерството на културата да продава култура ?

в някои страни тези министерства откупуват от частни лица произведения за да са достъпни за всички...

тая работа ми се вижда за прокурор нещо....

18. Тук е от
    Jan 2003

Тъкмо за това и аз щях да постна :coolsmiley: не е истина, какви глупости пише г-н Никола Кицевски... мани, мани

то бива наглост, амам да обявиш всички, включае нас тука ... за пирати си е направо НАГЛИЧКО

Ако сте им насъбрали на Труд може да пуснете един глас за последната на английски статийка на http://protest.bloghub.org/

в доста популярния навън Digg.com като гласувате [dugg!]

Та как само са ги извъртели нещата, струва си да се прочете, Голям смях през сълзи си е....

Й.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе