Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

До кога !!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    18
    #1

    До кога !!!!

    Пак масиран десант от Анкара в Кърджалийско
    Монитор http://www.monitor.bg/main/article?a...&eid=718&cid=1

    До кога ще търпим това безобразие ... Нямах нерви да изчета цялата статия. Всъщност изчетох първите 2 параграфа и те ми стигат.

    Колкото до кмета на Кърджали
    Кметът Бахри Юмер би рекордите и на Гинес, като за отрицателно време успя да нацелува абсолютно всичките стотици пришълци.
    - сигурно ще лапне някоя буба на следващия "десант".

    Прехвърлих няколко реда на долу ( обзет от любопитство ) и попаднах на следното :
    С посланието на проф.д-р Емин Балкан, лидер на федерацията на балканските турци обаче нямаха проблем. Той неколкократно подчерта, че за турците в България най-важното е да знаят майчиния си език. "Както днес казвате: "Аз съм турчин и мюсюлманин", така и утре трябва да живеете с това съзнание. Трябва да знаете майчиния си език, но непременно и перфектно и българския. А тъй като утре влизате в ЕС, децата ви са длъжни да владеят английски, немски, френски, италиански. Но на първо място - турски!", начерта гостът перспективата пред селските хора.
    - без коментар.

    Отново подчертавам, не изчетох цялата статия, освен посочените пасажи. Търпя критика , за това. За съжаление , в момета съм вдигнал кръвно и като го сваля, може да помисля за малко по-позитивен пост.

    до утре.

    п.п.п. done

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: До кога !!!!

    Само ако може да оправиш линка, че ми се отваря някакъв мейл!??

    Иначе адски се дразня от подобни изцепки . Нямам нищо против хора от други държави да се заселват в България... НО, като искат да са български граждани трябва да се съобразяват - тук се говори български език, в училище се учи единствено и само български език, новините са на български език, религията е православна... мамка им гнусна на тъпите продажни гъзолизници, които продават собствената си държава, род и култура, че и родната си майка дори В едни по-справедливи времена, при добър късмет такива мухльовци биха били обесени зад "опашката на коня".... е, при по-кофти стечение на обстоятелствата за тях, щяха да бъдат дадени на тълпата родолюбци, които да им светят маслото. Възмутен съм много... написах всичко, останаха само псувните и срамът да се наричам българин в днешно време

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    3,218
    #3

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ско
    .......тук се говори български език, в училище се учи единствено и само български език, новините са на български език, религията е православна...
    Пич, ти в коя точно гора живееш?...Мечтиии...Мечтииии....

    Между дуготото аз пък прочетох цялата статия...Както бих разпънал на кръст шибаняците, които казват, че тук е имало ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ, а не ТУРСКО РОБСТВО, така и не съм съгласен да се изтърсват псведо-патриотични анти-турски мнения. Ако някога искате наистина да станете част от "световното глобално село", към което води цивилизацията, ще трябва да се научите да уважавате и обичате съседите си! Всички хора, посетили южната ни съседка, които познавам, казват, че там хората се радват да видят БЪЛГАРИН (истински, не дето се казва Мехмед) и му викат най-дружески "комшо". Защо ние да не се държим по същия начин с тях!? Разберете живеем в 21 век и трябва да се научим да приемаме различните от нас вместо да искаме да ги асимилираме или да изпадаме в паника те да не ни асимилират. РОБСТВОТО продължило 500 години трябва да се помни, но трябва и да се отчита, че е свършило преди цял век и не отговаря по никакъв начин на настоящите политико-икономически дадености.
    Стига сте псували турците...казано честно се чудя, дали ако ни поробят отново, няма да заживеем по-добре, имайки пред вид вътрешните ни проблеми...
    П.П.
    ...аре давайте яко флейм сега - паднало се е да кажете какъв туркофил съм и какъв родоизменник и т.н. ;-))


  5. Banned
    Тук е от
    Jun 2005
    Мнения
    879
    #4

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Пич, ти в коя точно гора живееш?...Мечтиии...Мечтииии....

    Между дуготото аз пък прочетох цялата статия...Както бих разпънал на кръст шибаняците, които казват, че тук е имало ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ, а не ТУРСКО РОБСТВО, така и не съм съгласен да се изтърсват псведо-патриотични анти-турски мнения. Ако някога искате наистина да станете част от "световното глобално село", към което води цивилизацията, ще трябва да се научите да уважавате и обичате съседите си! Всички хора, посетили южната ни съседка, които познавам, казват, че там* хората се радват да видят БЪЛГАРИН (истински, не дето се казва Мехмед) и му викат най-дружески "комшо". Защо ние да не се държим по същия начин с тях!? Разберете живеем в 21 век и трябва да се научим да приемаме различните от нас вместо да искаме да ги асимилираме или да изпадаме в паника те да не ни асимилират. РОБСТВОТО продължило 500 години трябва да се помни, но трябва и да се отчита, че е свършило преди цял век и не отговаря по никакъв начин на настоящите политико-икономически дадености.
    Стига сте псували турците...казано честно се чудя, дали ако ни поробят отново, няма да заживеем по-добре, имайки пред вид вътрешните ни проблеми...
    П.П.
    ...аре давайте яко флейм сега - паднало се е да кажете какъв туркофил съм и какъв родоизменник и т.н. ;-))

    Турция е далеч пред нас в икономиката, уважават си традициите и си отстояват държавните интереси. Ако ни "поробят" още веднъж ще сме далеч по-добре от сегаштата морална и икономическа разруха, но твърдата ми позиция е, че народноста на всеки се определя от това къде, на коя територия се е родил. Всеки който е роден в България е българин, а на чиято територия живее неините закони изпълнява. Съвсем друг е въпроса с вероизповеданието, в правовата държава закона стои над религията и е въпрос на личен избор кой каква религия ще изповядва, трябва да има търпимост защото и християнството и исляма проповядват спазване и почитане на основните човешки ценности. Относно имената, всеки трябва сам да си избира име и никой да не му налага, че това име не било българско и пр. Не съм съгласен, че тези които не живеят постоянно в БГ трябва да имат право да гласуват, било то изселници в Турция или САЩ, Канада и др. От къде на къде някой който е избрал да живее в друга "къща" ще има право да се разпорежда и да определя правила в моята "къща"?

  6. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    649
    #5

    Re: До кога !!!!

    Българите са вече малцинство в собствената и държава...

  7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #6

    Re: До кога !!!!

    Ами те и македонците са така... толерантни до последно... само дето следващия път най-вероятно ще имат албански президент. Явно малко са ни мизериите тук та искаме след като вече години наред имаме турско народно събрание да си имаме и турски президент. Като финал нека се обявим за BULGARiSTAN (и без това така ни наричаха по българската национална телевизия няколко години) и да се изнасяме към анадола. R.I.P.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #7

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...Всички хора, посетили южната ни съседка, които познавам, казват, че там хората се радват да видят БЪЛГАРИН (истински, не дето се казва Мехмед) и му викат най-дружески "комшо"...
    Аз това да го видя - няма да го повярвам. Не и за турците; не и спрямо българите; не и "дружески"; по-скоро подмазвачески, нагаждачески и както щете още... За справка - комшията Доган-ага и стрина Етем-ханъм (да не говорим за бай ЧакУров-бей и КаТил-чауш...).

    Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Пич, ти в коя точно гора живееш?...Мечтиии...Мечтииии....
    Въпрос: що в Германия няма новини на турски? Нали и немците са държава от Европа, при това къде-къде по-напреднала от много други? Същият въпрос сигурно може да бъде зададен за всяка европейска държава.

    Новини на чужди езици има, но става въпрос за официалните международни езици, а не за турски! Щото аз пък искам новини на 'шона'! 'Ай ся да ви видя...

    Ами циганите? Нямат ли право да поискат новини на циганското наречие? А случайно в Турция да има новини на Български език по националната/ите телевизия/ии? Случайно някъде по света да има новини на Български език по национална телевизия?

    Явно не само политиците ни, но и голяма част от обществото ни се движи от принципа "Че'й да им се подложа, па кат' ма нае*ат - току виж пуснали нещичко и за мене..." :knuppel2:

    Е не, благодаря! Предпочитам да съм псевдо-патриот и да дрънкам глупости, отколкото да лижа задници!

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,233
    #8

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от john.dow
    До кога ще търпим това безобразие ... Нямах нерви да изчета цялата статия.* Всъщност изчетох първите 2 параграфа и те ми стигат.
    Ъ-ъ-ъ...
    Всъщност, за кое "безобразие" става дума?

    Аз прочетох цялата статия и разбрах, че се е провело традиционното вече (за 14-ти път) честване на годишнината от събитията на 19.05.1989 г. Имало е стотици гости от Турция. Не разбрах как това се определя като "десант от Анкара", въпреки, че за вестник, който в продължение на няколко години беше трибуна на Волен Сидеров, не е изненадващо. Освен тенденциозните и манипулативни заглавие и тон на статията не забелязах нищо "безобразно". Напротив, прочетох, че целият площад е бил изпълнен с български трибагреници, че всички речи са били на български език, че дори турските депутати са се опитвали да говорят на български. Възмущавате се от факта, че българските турци се опитват да запазят националното си самосъзнание. В същото време се чувствате горди, че българите в Молдова и Украина имат собствени училища, вестници, читалища, че говорят български език и също се опитват да запазят националното си самосъзнание. Ами не е нормално да отказваме същото право на българските турци. Никъде в статията не се съобщава за искания за вестници/списания/радиа/телевизии на турски език. А всъщност кое е точно е безобразното в ежедневната десетминутна новинарска емисия в 17:50 (ако не се лъжа за часа), която никога не съм гледал защото съм все още на работа по това време? Години наред в ефира ни тече Дойче Веле на чист немски език - това никого не притеснява (пък и няма защо). Ще кажете, че това не е обществената телевизия. Ами ако имаше десетминутни новини на немски пак ли щяхте да сте против?

    А за гостоприемството на турците не вярва този, който не се е срещнал с него. Само дето като погледна възрожденските ни къщи с триметровите дувари се чудя, откъде ли пък ние, българите, сме го прихванали това гостоприемство...

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    360
    #9

    Re: До кога !!!!

    Ха, расистка темичка
    Аз лично съм против да има новини не само на турски, а и на английски, немски, занзибарски и от сорта. Не ме разбирайте погрешно, филмите ги гледам без субтитри, просто България сме мама му. Инак не съм против никоя малцинствена група която не се опитва да наложи свои виждания на българиите. Малко ми е трудно да не се сетя за минохвъргачка като се спомене турция просто заради "доброто старо време", но те не правят проблеми, освен доганчо. Бил съм много време при френдове из крумовград/кържали където избори за кмет се провеждат в стил всички гласуват това което ходжата им каже, но нямам лошо впечатление за тях, дълго време дружах и с 2 мацки които бяха туркини (и по нищо не им личеше бтв). Виж за циганите например, някой беше дал рецепта за правене на сапун от цигани, със все формулите и технологичния процес, съжалявам че не си я записах.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2005
    Мнения
    947
    #10

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от john.dow
    Монитор http://www.monitor.bg/main/article?a...&eid=718&cid=1

    До кога ще търпим това безобразие ... Нямах нерви да изчета цялата статия. Всъщност изчетох първите 2 параграфа и те ми стигат.

    Колкото до кмета на Кърджали
    Кметът Бахри Юмер би рекордите и на Гинес, като за отрицателно време успя да нацелува абсолютно всичките стотици пришълци.
    - сигурно ще лапне някоя буба на следващия "десант".
    Първото което е Бахри Юмер е кмет на Джебел и второто което е целуването при турците е традиционен начин на поздравяване и не виждам какво толкова смешно виждаш в това. Защо не ти прави впечатление когато японците се кланят за поздрав ?

    Другото което е че тия "пришълци" повечето от тях( да не кажа всички ) са граждани на България - с българско гражданство и постоянен адрес в България. Те просто използват безплатния превоз да видят близките си които са останали да живеят в района тъй като не всеки може да си позволи пътните разходи.
    като чета тука някои мнения имам чувството че повечето от вас мислят че турците се разкарват с брадви и сатъри по улиците на Кърджали и района и едвам чакат някой българин да им се изпречи.
    С такова мислене и такава непоносимост към различните националности няма да стигнем далеч. Ми че ние утре се присъединяваме към ЕС - тогава какво ще правите? Расизма не се приема никъде по света. Защо не Ви прави впечатление когато някой японец или германец или индиец се засели в България а ви прави когато някой турчин дойде на гости за да види близките и роднините си.
    Повече няма да говоря за да не ви отегчавам с дългия си пост но просто ми става гадно като гледам и чета такива мнения.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #11

    Re: До кога !!!!

    България по конституция е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава...за това такива изказвания на турския професор:първо турчин и МУСЛИМАНИН и после българин и европеец за вредни,опасни и трябва да бъдат преследвани

    В този ред на мисли в БГ няма турци а има българи от турски произход:на тези които се определят така чест и уважение
    За останалите:мястото ви не е тук,отивайте си от там от където се определяте,турски ционизъм никой не трябва да допуска,същото важи и за вякакъв вид "ционизъм"
    Ако ти не се определяш като глажданин на станата от която си,в която си роден и израсъл нямаш място в нея

  14.  
     
  15. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #12

    Re: До кога !!!!

    Цитат Първоначално публикувано от DPetrov
    България по конституция е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава...за това такива изказвания на турския професор:първо турчин и МУСЛИМАНИН и после българин и европеец за вредни,опасни и трябва да бъдат преследвани

    В този ред на мисли в БГ няма турци а има българи от турски произход:на тези които се определят така чест и уважение
    За останалите:мястото ви не е тук,отивайте си от там от където се определяте...
    Именно!

  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,449
    #13

    Re: До кога !!!!

    Още нещо:нашите българи от турски произход са кротки и работливи хора,не реват като повечето от нас
    НО!
    Има определен кръг от хора които не искат това да е така
    Пресен пример:
    Преди има няма 3 седмици се получи доста комичен сигнал,някакъв си бивш ходжа опитал да буни дъховете във град Карлово на местните българи от турски произход,и то със доста солидни средства,които се оказаха от арабски организации базирани в Германия

    Знаете ли какво са направили местните?набили са го и са го изхвърлили от махалата

    Комично,да,но показателно че Алкайда и сродни организации дерзаят навсякъде,и случая не е единствен между другото

    Нищо не пречи да си се събират и купонясват с губеци и там каквото и да е било:това единствено може да ни обогати културата,че малко ли такива има и в Европа?
    Опасен е радикалния ислям и тези които си бият челата по 5 пъти на ден в земята,тези които са заробили жените си считайки ги за низши твари,тези които пращат невръстни самоубийци

    А Турция е модерна страна(нищо че нама да влезе никога в ЕУ),особено генералите им,(щото са хора с Уестпоинт образование,)не случайно когато тяхната ислямска патрия спечели изборите,генералите ги привикаха и те МНОГО ТИХИЧКО се отказаха от кабинет.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #14

    Re: До кога !!!!

    Понеже съм обикалял по южните части на българия, където населението е от българи мохамедани - е тия определено са по-зле от мнозинството от българските турци.
    Не трябва всичките да се слагат под общ знаменател. Всичко си е до конкретните хора.

  18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #15

    Re: До кога !!!!

    леко встрани от темата

    днес имах работа към варненската акушеро-гинекологична болница. за този около един час, който прекарах около входа и чакалнята забелязах следното - единствените бели бяха докторите! всички други (пациентки, посетители) - "братя мангасарян"

    моите уважения към човешката раса като цяло, но... една след друга, една след друга... коя по-черна от другата, коя се подула, коя двойно.... на свиждане се трупат едни като заспали в солариума...

    хора, УЖАС!!!

    чел съм, че на всеки 20 години им се удвоява броя. знам, че варна се води за относително "чист" град. и въпреки всичко можеш да им видиш тумбите по централните улици и т.н., а преди 10-15 години не беше така. вълната набира скорост, приятели, и не мохамеданите са проблема, защото едно нещо не е страшно, когато го виждаш. страшно е подмолната "подмяна" на цвета и етноса...

    ти на 30 си с 1-2, а те на 20 вече са те изпреварили... и не спират, а снасят като носачки всяка година...

    може да звуча грубичко, но това е само защото сдържам истинските думи и емоции. но след като една позната я заплашиха с нож на улицата пред катедралата (баш на пъпа на варна), защото осуети едно преджобване - вече нямам ни най-малко съмнение на кой къде му е мястото

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Кога е най-тъмно?
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-13, 11:53
  2. tx-p58vt20 кога?
    От LeBron във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 19-12-10, 20:12
  3. Кога КОП-а става 1-ца
    От chachoto във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 21
    Последно: 26-02-10, 12:31
  4. Кога в България ???
    От dimlubnik във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 02-09-07, 19:57
  5. кой и кога е бил в компютъра ми?
    От blaster във форум Мрежи
    Отговори: 19
    Последно: 03-01-05, 14:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе