Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

ТеатАр Иван Вазов"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

ТеатАр Иван Вазов"

[img width=800 height=600]http://img208.imageshack.us/img208/3214/1154523139sf1.png[/img]

Просто не зная какво да кажа. Две правописни грешки на заглавната страница.
    И това се явява символ на родната култура...
    Срам! Резил! Позор!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Re: ТеатАр Иван Вазов"

За съжаление всекидневно се сблъскваме с фрапиращи правописни и смислови грешки.
    Особено това важи в Интернет. Аз също допускам доста - главно в препинателните знаци. Но докато за форуми, блогове, чатове и т.н. това е нормално и простимо, има обекти и институции, за които наистина са непростими такива грешки. Примери колкото щеш.
    Добре, че няма спелчек на страниците (а може и да има), защото някои просто няма да се четат от червени вълнообразни подчертаващи линии

4. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ами аз само една жаба виждам и текст - небългарски........
    Това не може да е на театъра - някаква реклама е

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Познай КОИ са платили за направата на този сайт? И на КОГО са платили

6. Тук е от
    Jul 2006

@Wise - отвори http://www.nationaltheatre.bg/. На браузъра отгоре се изписва "Народен ТеатАр - Иван Вазов".

ОК. Съгласен съм с всички вас, че е недопустимо да има правописни грешки на ТОЧНО този сайт (всъщност на която и да е обществена институция).
    Все пак нека не съдим толкова прибързано. Според мен е техническа грешка на човека, който го е правил. Просто след това никой не е обърнал внимание.

За протокола: Някой сети ли се да им драсне два реда?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Прав си - недопустимо е. Дали е техническа грешка не ме интересува.
    Не смятам да се свързвам с тях, нека повече хора да видят резила и скандала да стане по-голям с надеждата "чичовото", дето си е оставило ръцете, да бъде наказано по-сурово.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2006

@Ghost Резила веднъж излязъл в публичното пространство и качен по разни сайтове ще си е виден вече. Дори и да го коригират, хората пак ще има къде да видят
    Аз им драснах 2 реда. В крайна сметка не става дума само за този или онзи мърльо, а за престижа на институцията като такава. В крайна сметка негативизма се трупа в посока "Народния тетър", а не толкова към мързеливото джудже, което е заспивало пред компютъра си, докато е вършило работа. Естествено, трябвало е да има и коректив, но никой не е навлязъл в детайлите.
    Откровено казано, нямам идея от колко време е така, но аз самия не го бях забелязъл.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Съгласих се. Прав си.
    Радвам се, че си ги информирал за безотговорността на "чичовото".

11. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Относно "техническата грешка" - не вярвам да е така. Ако вместо театър пише театр, тетър, теарър, или нещо подобно - може, но театАр си е неграмотност.

12. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Относно "техническата грешка" - не вярвам да е така. Ако вместо театър пише театр, тетър, теарър, или нещо подобно - може, но театАр си е неграмотност.
    Именно... това е изкривяване от шльокавицата

13. Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ско
    Именно... това е изкривяване от шльокавицата
    Хахахаха... Шльокавицата наистина причинява трайни увреждания.

Все пак обаче, въпросното джудже не е повторило грешката си на други места (или поне аз не забелязах). Няма значение, защо е допусната изобщо. Тъпо е, че я има...

Добавено:
    Хм... Сега се замислих кога и дали ще получа изобщо някакъв отговор, или поне знак, че някой е обърнал внимание на писмата ми. Драснах два реда още сутринта и на хората от театъра, а също и на колегите от Лион, които са правили сайта. Искам да видя, дали някой ще им обърне внимание

14.  

15. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от Скакауец
    Добавено:
    Хм... Сега се замислих кога и дали ще получа изобщо някакъв отговор, или поне знак, че някой е обърнал внимание на писмата ми. Драснах два реда още сутринта и на хората от театъра, а също и на колегите от Лион, които са правили сайта. Искам да видя, дали някой ще им обърне внимание
    Аз им писах също снощи... засега дремят

16. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз все повече съм склонен да допусна, че не е грешка, а е рекламен подход. От типа на "Ти що не си си купил още Prima" и разни други PR изпълнения от този тип. Най дразнеща е рекламата на vivatel, явно са решили че не си залужава да използват много много учтивите форми и пишат във 2 лице единствено числоhttp://www.vivatel.bg/bg/personal_prepaid.php?sid=19,
    а и не само това ами и странния подбор на "мелодии":
    http://www.dimodi.com/?open=35
    И си мисля че това с театАра е просто поредната стъпка към "чалгизациата" на българското културно пространство, ще ме извинявате за високопарните фрази

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Направо не знам да се срамувам ли, да съм ядосан ли...

http://dnes.bg/article.php?id=26285

Поне отговориха ли електронната поща, която им се прати?

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Сега погледнах - вече е корегирано. И аз мисля като Ско, че това са пораженията от шльокавицата. А това, че грешката не се повтаря в текстовете си има обяснение - текстовете са писани от човек на театъра, а не от този, който е правил сайта.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Запознайте се с Vanko68 - Иван Иванов
    От GalinRachev във форум Черен списък
    Отговори: 46
    Последно: 02-03-11, 00:03
  2. Играят Вазов на турски в Шумен
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 20-06-06, 21:14
  3. ISP за Цар Иван Асен II
    От LordOfEvil във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 25-04-06, 15:51
  4. LAN интернет в ж.к."Иван Вазов"
    От Slero във форум Мрежи
    Отговори: 7
    Последно: 24-01-04, 02:18
  5. ФТП-то на Иван нещо е бавно...
    От msan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 26
    Последно: 22-02-02, 16:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе