Здравейте на всички...това е първата ми тема в този форум. Надявам се да съм полезен! Копирам темата, която пуснах в друг форум и заставам твърдо зад думите си... Та така...вижте за какво става въпрос
Доста време мина от пускането на темата за Иван - Vanko 68
Получих десетки лични съобщения и реших да ви запозная със ситуацията.
Изчаках, за да дам шанс на "умника" да се поправи, но...повече няма да чакам, а ще си действам.
Считам, че има точни пичове тук във форума. С доста хора имах удоволствието да се запозная през годините. Истината е една - всички влизат по форумите, за да получат някакъв опит, информация, да помогнат ако могат...Същото правя и аз. Направих си ремонта на жилището и няма да преувелича ако кажа, че за половината от нещата взех решение точно благодарение на НАПРАВИСАМ. http://www.napravisam.bg/forum/viewt...p?f=17&t=14573
Намерих си и хора, с които свършихме определени задачи по ремонта. Намерих си обаче и "майстори", с които не свършихме нищо!
Така...Ставаше въпрос за Vanko68... Доста време четох по форумите мнения за хора, фирми, марки...за термопомпи. На кой да гласувам доверие да изпълни системата ми. И понеже не открих нито едно негативно мнение за въпросния господин ИВАН, получих и ПРЕПОРЪКИ...Подчертавам - ХУБАВИ ДУМИ от приятел, за който и днес считам, че е коректен и точен човек, реших да потърся ИВАН и да изпълним системата за моето жилище.
Говорим за лятото на 2010-та. Май-Юни...Срещахме се няколко пъти. Иван идва в Казанлък при мен, говорихме как ще изпълним нещата. Аз ходих до Сф няколко пъти. С десетки телефонни разговори и няколко пъти променяни оферти по ред причини...по моя молба решихме да разделим изграждането на системата на два етапа. Етап 1 - изграждане на цялата хидро група /бойлер, колектори, топлообменик, тръби, помпи..../и етап 2 - конвектори и климатик.
Месец Септември направих първия превод-капаро за изпълнение на термопомпена система. 500лв с платежно нареждане от личната ми сметка до личната сметка на ИВАН. Идеята беше да капарираме бойлера, като Иван твърдеше, че Светльо Шишков иска капаро за всеки бойлер който произвежда. Последваха НЯКОЛКО СЕДМИЦИ обаждания от моя страна...Какво става с бойлера? Кога ще идвате в Казанлък? Дааа...ще дойдем сряда, ще дойдем другия понеделник, даааа-бойлера е готов, минавам, взимам го и идваме....Говорим вече за месец Октомври края. Няма следа нито от Иван, нито от неговата група, нито от бойлера. Само тъпи оправдания...всеки път все нещо ново.
Заминавам за Сф. Намирам го. Уговаряме среща в заведение. Иван закъснява повече от час. Идва...говорим отново...от разговора разбрах, че имат доста работа и моите 500лв капаро, които той си поиска явно са твърде малко за да се погледне сериозно на ангажимента. Питам как да постъпим...Споменавам, че разполагам с кредитни карти и че мога да купя всичко на момента за да идват и да работят. Отговора беше че фирмите с които работи нямали терминали за кредитни карти. Опппаааааа...лампата светна за пръв път! В крайна сметка се уговаряме, че до няколко дни идват. Прибирам се в Казанлък...Иван отново нарушава обещанието. Дни...седмица...две...десетки телефонни обаждания ОТНОВО. Все глупави причини. Заминавам за Сф отново. Виждаме се. Говорим. Разбираме се, че на другия ден ми праща фактура за всички необходими неща по етап 1 от офертата. Превеждам парите по фактурата и пристигат. В момента нямат никаква работа по негови думи. Пристигат веднага, още на следващия ден. Ок. На следващия ден получавам фактура по мейла. На момента превеждам парите - 1740.00лв. Говорим вече за месец Декември. Значи стават 500 + 1740 = 2240.00лв. Започвам да чакам. Нов проблем - топлообменик няма. Чакаме доставка...после няма внос...после търсим от "приятели", после му пратиха от Пловдив..после да изчакам още няколко дни да сглоби кутията в Сф за да не се мотат в Казанлък...после тръгват, но се запалва ел. инсталацията на колата по магистралата...след това се разболява едното му момче, после на Иван му се схваща някакъв нерв и ходи на раздвижвания няколко дни в Хисаря...Но през цялото време аз знам, че всичко е сглобено, тествано и чакам. Последва уговорката за дните между Коледа и НГ. Неееее....стана и месец Януари 2011...уж беше за първата седмица..после...не помня вече.
В един момент започна да не ми вдига телефона...СТОТИЦИ ПЪТИ! По всяко време на деня. Веднъж случайно телефона даде сигнал че абоната говори...аз зачаках и нямаше как да не ми вдигне. Вдигна ми..."Гали, довършваме тук един обект в Сф и си вече ти"...И така до днес. Всъщност не. Последваха още стотици опити от моя страна. Без резултат. Пуснах темата за Ванко 68 тук във форума http://www.napravisam.bg/forum/viewt...?f=45&t=31306, за да въздействам по някакъв начин и за да дам последен шанс на Иван да се вземе в ръце и да се опита да отреагира някак. Повярвайте ми - НИКАК не се опита. Lazar Ganev се почувства съпричастен с моя проблем и се обади на ИВАН. Той му даде обяснение, че ще ми върне парите в най-скоро време и че не желаел да му бъда клиент Ооооо, съжалявам, засегнах майстора. Извинявам се публично. Lazare, благодаря ти!!! Модераторите заключиха темата. С право. Аз изчаквах на някой да му дойде акъла, не исках да му осирам името...надявах се, че ще измислим нещо....Безкрайно търпение. Преди няколко дни звъня от чужд телефон...Иван вдига...последва разговор, разразил се в скандал. Не издържах, когато ИВАН каза, че нямал никакъв ангажимент да ми дава обяснение за нищо. Ще ми върнел парите и толкова. Ок. Уговорката беше Понеделник /21.02.2011г./ Към днешна дата нямам нито обаждане, нито пари, нито материали за които платих!
Считам се за отговорен и коректен човек. Пускам темата за да предпазя повече съвестни хора, защото никой не заслужава да бъде лъган по този начин. Продължавам да считам, че моята работа беше да направя поръчка и да платя! Е, свърших си я! Отдавна! Иван е боклук! За мен е ясно като бял ден! Разчитам на модераторите да сложат темата като водеща, защото интереса за термопомпите не е малък. Знам, че с тези си изказвания форума ще загуби доста коментари от Иван, защото той едва ли ще се появи повече тук, но считам, че е редно да си имате идея кой стои отсреща, защото аз самия изживявам всичко това, благодарение на това, че никой от Вас /които ми пуснахте съобщения с оплаквания от ИВАН/ не посмя да напише тема или коментар че Vanko 68 е некоректен! Иван може и да е мозък...или да се мисли за такъв...не ми пука - за търговец и коректен партньор не става! Иване, знам че четеш това! Имаш банковата ми сметка...ти решаваш! Аз също!
P.S. Искам да Ви кажа и още нещо. Понеже не обичам да говоря празни приказки, запасил съм се с един куп доказателства за всичко което казах по-горе. Разполагам с и-мейли, запазени skype разговори, платежни нареждания, заверени от моята банка, както и с няколко телефонни записа, които предвидливо направих с личния си Iphone.