Резултати от 1 до 12 от общо 12

българската граница ддс мито ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

българската граница ддс мито ?

искам да попитам ще ми пратят колет които ще съдържа ипод и документ за закопуването му цена и такива работи от ибей и мисълта ми е каква е границата смисал като стоиност за да не се обложи с мито ? и ддс-то задължително ли се начислява .. аипода ще е на стоиност 11 британски лири но ме интересува тук какво ще стане с колета ?

2.  

3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Re: българската граница ддс мито ?

Би трябвало да мине без проблем, обявено ли е какво съдържа колета?!? Обикновено в такива случаи се пише подаръци или играчки и се застрахова за 10-15 евро и никой не го бара.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Когато пратката е за физическо лице и стойността на пратката заедно с транспорта и застраховката не надвишава 100 евро (или еквивалента в др. валута), не се облага с ДДС и мита.

Ако пратката е от физическо лице за физическо лице и е до 1500 евро, се плащат 5% мита и 20% ДДС. При този случай може и пратката да е от юридическо лице за физическо лице, но трябва да се обяснява (обикновено в молба), че стоката е с нетърговски характер, за да "се направи компромис"

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

пратката е с обща стоиност 65 евро тук влиза транспорт застраховка и самия аипод и се праща от физическо лице към физическо лице ? в колет

значи би трябвало да няма проблем ?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Би трябвало да няма проблем...

Да приемем, че пратката ти е пратена чрез EMS. Процедурата е следната:
    1. Получаваш известие по пощата
    2. Отиваш на съответната митница (за София е Разменна Пощенска Станция при Митница София на ул. Веслец)
    3. Викат митничар да направи ФК (физически контрол) на пратката
    4. Прибираш си и си я ползваш със здраве
    При проблем търсиш началник смяната на митницата

Ако е пратена с DHL, TNT, UPS и т.н., би трябвало да ти се обадят кога и къде да отидеш да си я вземеш (всички формалности трябва да са уредени).

* В горния пост съм пропуснал, че 5% мита са за стоки с произход извън ЕС

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

мерси много ще ми я пращат от хонг конг и нямам представа маи по какъв начин с самолетче ще полети най вероятно мерси пак за бързата и пълна информация и приятна вечер

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

а как трябва да ми изглежда адреса ? на латински например mlados 3 blok 234 vhod 2 etaj 10 apartament 68 ? а преди това bulgaria sofia 1000 ??

и имената lachezar genov todorov ?

мерси и сори за офтопика но ми трябва спешно

10. Тук е от
    Jul 2006

Често пращам писма и пратки към и от Бг, за това - важно е да стигне праткатата ти до България, т.е. важно е да се чете България, София, после тук ще се оправят с адреса. Но за всеки случай - напиши всичко на латиница. Подреждането по принцип е следното:

Име
    Държава и евентуално съкращение (в случая БГ).

Успех и да кажеш дали си го получил после, и аз искам да си вземам разни неща от eBay

P.S. Някой купувал ли си е преди продукти от eBay? Всичко нормално ли е било?

11. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

е няма да ги пиша аз ... а човек от хонг конг иначе ако бях аз щях да си ги напиша ма български но според мен тои няма да схване нищо.. за това питах правилно ли мисля..

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

@ Edin_Lud днес получих поща от пича пратил е пратката :item have been dispatched thru registered airmail with priority. should arrived within 1-3 weeks.
    това ще рече с самолетче но защо чак пак от 1 до 3 седмици не е ли много полет ? (вярно че чак то хонг конг ама ..) и каква е процедурата каде ще ме викат и такива да се подготвя от сега

поздрави,
    Лъчезар

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

По принцип от пощата трябва да получиш известие. А може и направо в колетното в кварталната пощенска станция да те викнат да си прибереш колетчето (а, дано!). Може и от някоя куриерска фирма...от де да ги знаем в Хонг Конг на какво викат поща.

Това EMS, за което ти бях писал, е Express Mail Service - международна поща...но дали твоята пратка ще е при тях...няма как да знаем.

"registered airmail" случайно няма ли си някакво номерче (не че е задължително, но би помогнало). Ако ще му пишеш на продавача, питай го за shipment number или airway bill или tracking number...малко вероятно е, но може и да има. И да си я гледаш пратката в нета къде е.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2006

пратката ми има tracking code каде да проверя с него каде се намира ? )))

ние се оправихме

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Българската Нация
    От A.L.F. във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 06-05-09, 09:39
  2. Мито САЩ лаптоп ???
    От hardcore във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 08-08-08, 20:50
  3. За българската IТ журналистика
    От DEKAH във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 08-07-05, 22:56
  4. Авто мито калкулатор
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 31-03-04, 12:45
  5. Българската Коледа
    От Growsser във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 25-12-03, 01:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе