Резултати от 1 до 3 от общо 3

TAXBACK - измамници или не ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. syprotiva
    Guest
    #1

    TAXBACK - измамници или не ???

    Много хора се оплакват от услугата за връщане на далъци на фирмата TAXBACK. По този сличай реших да напиша и аз нещичко.




    [red]v.2.0[/red]

    (това е [red]вариант N 2 на “писмото” [/red] - то е по пълно като съдържание от предното публикувано писмо (отново под ника – съпротива ) и включва допълнителна информация за формуляри и тел. на IRS и др.)

    Здравейте.

    В по горните ‘мнения’ прочетох доста нецензурирани работи както и куп други щуротии, разбира се има и изключения.

    Няма да коментирам повече, просто ще ‘кажа’ каквото имам да казвам.

    [red] !!!!! Важно е да знаете, че прочитането на целия текст е важно за разбирането на това, какво става със вашите пари.
    Ако някои, след прочитането на целия текст има някакви коментари и/или въпроси, ще е добре да ги сподели във форума за да станат нещата малко по ясни. [/red]


    За недоволните клиенти на TAXBACK– има един формуляр наречен 4506-T (Form 4506-T). С този формуляр 4506-Т можете да изисквате препис от Form 1040 (Form 1040– това е формулярът, който се попълва за връщане на данъците ) , който Form 1040 се изпраща от TAXBACK до IRS ( Internal Revenue Service – това е правителственият департамент, които се занимава с данъците в САЩ, сайтът им е www.irs.gov - тук можете да намерите всичката интересуваща ви информация). Преписът ще ви даде информация за сумите, за които е кандидатствала [/i]TAXBACK [/i] пред IRS – сумите, които е посочила фирмата във вашият Form 1040.
    Освен това с Form 4506-T , можете да получите още важна информация;

    В точка 6 от 4506-T, имате 3 ‘опции’, за да изисквате препис по:
    (1040 го попълвате най-отгоре в т.6 на оставеното свободно място)
    а) Form 1040 - за който стана на въпрос по горе
    Преписът от 1040 ще ви е полезен, най-вече за да си изясните общата картинa с числата.

    Тази ‘опция’ на препис се изпълнява (изпращат обратно писмо) до 10 календарни дни


    б) препис на активността по вашата сметка в IRS – тази сметка се води по вашият SSN (social security number) – от този препис можете да видите финансовият статус на вашата сметка в IRS.
    Под финансов статус разбирайте:
    - разплащания направени по сметката (от или към нея)
    - наложени глоби от IRS (глоби – това както се досещате са сумите които сте им дължали или им дължите в момента .... в преписа също така се посочва дали всички задължения по сметката ви за дадената данъчна година (годината за която изисквате препис ... в случая ние ще попълним 2004, защото това е годината, която всички ни интересува) са ‘финализирани’ – тоест дали все още дължите нещо на IRS (за дадената финансова година) или не.
    - всички движения и промени направени от IRS по вашата сметка след направеното изплащане на парите от данъците (след като IRS са превели пари по вашата банкова сметка – тоест след връщането на данъците ви от IRS) .
    Преводът се извършва по посочена от вас банкова сметка или по посочена сметка от фирмата която ви представлява пред IRS (в случая това е TAXBACK)
    Последващите промени по вашата сметка в IRS, може да бъде направена от тях на базата на открита грешка (лъжа) в документите които са им били изпратени за връщане на данъците ... .

    Тази ‘опция’ на препис се изпълнява (изпращат обратно писмо) до 30 календарни дни

    в) тази ‘опция’ представлява нещо като комбинация от горните две – но тъй като не съм много сигурен не препоръчвам да я използвате самостоятелно, а като комбинация с останалите две под точки

    - - - - - - - - - - - - - - - - - -


    !! Инструкции за попълването на формуляра има към самият него (по надолу съм включил,що годе някакви инструкции за попълването на Form 4506-T ) .

    !!! Всеки подпис върху документите, които изпращате трябва да се съвпада с подписа с който сте подписали вашата SSN Card – със същият подпис сте кандидатствали пред (Social Security Administration) , като сте попълнили други документи за вашият social security number, който сте получили чрез писмо в САЩ (сайтът на правителствената организация е www.ssa.gov )


    [red]Важно!!! [/red]
    Важно е да знаете:
    1. че за да получаването на препис чрез Form 4506-T е безплатно (но и тук си има малък трик, който ще обясня по малко надолу)
    Не е необходимо да плащате някакви пари на IRS ( казвам това, защото ако например поръчате Form 4506, който е различен от Form 4506- T , ще трябва да заплатите и такса от около $39. ( а разликата между 4506 и 4506-Т , е че чрез първият изисквате точно копие а чрез вторият – препис).
    2. Трябва да имате някои познат или приятел в САЩ, който да изпрати писмото със формуляра 4506-Т вместо вас (или да го изпратите от България, като посочите в т.3 от формуляра – адреса на вашият приятел) ... , причината за това, е че IRS , връща отговор (преписа които изисквате от тях) на ‘писмото’ на адреси намиращи се на територията на САЩ.
    3. в точка 4 от Form 4506-T, трябва да попълните адреса на фирмата в САЩ, понеже този адрес е бил заявен като адрес за кореспонденция ( и не само – още в началото TAXBACK са ви представили документи за подписване сред които е имало и Form 8822 – това е формуляр за смяна на адреса ви за кореспонденция – адресът който ще бъде посочен в този формуляр, е адресът на който IRS и всички останали правителствени организации, ще кореспондират с вас – силно ви препоръчвам да изпратите нов Form 8822, със адреса на някои познат по възможност за по дълго време пребиваващ в САЩ ). И така адресът в САЩ, който най-вероятно е бил посочен в от TAXBACK e: 333 North Michigan Avenue, Chicago, IL 60601 (това е важен адрес, запишете си го)

    4. Стигаме до т. 9 от Form 4506-T – в тази точка трябва да напишете (12/31/2004 – мм/дд/год.), тъй като това краят на годината съвпада и с краят на данъчната година ... в случая интересуващата ни 2004

    На мястото “Signature” се подписвате със същия подпис както на вашата SSN Card;
    срещу мястото което е оставено за подпис има място и за дата ([/i]'Date’[/i ) , срещу него има и място и са телефон за контакти (тук можете да дадете и тел. в България, като пред тел. си номер добавите и международният код на България: 359хххххххх)

    5. В т. 1 и 1b от Form 4506-T, пишете съответно името си и своят SSN
    6. 1040 това попълвате най-отгоре в т. 6 на оставеното свободно място (линия)


    - - - - - - - - - - - - - - - - - -



    [red]Допълнителна информация: [/red]

    още в самото начало когато TAXBACK са ви предоставяли формуляри за подписване, то най-вероятно сте получили:

    1) втората страница от Form 2848 ( е първата страница малко са я скрили, явно не е трябвало да я виждате) – това е формуляр, чрез който се упълномощили TAXBACK да ви представлява пред IRS. Всъщност, подписването на такъв формуляр, когато наемате някоя фирма да ви върне данъците е нещо нормално, ненормално е да ви предоставят само втората страница на документа за да го подпишете + да не ви обясняват какво подписвате
    2) следващия формуляр е бил Form 8822 – формуляр за смяна на адреса ( за този формуляр писах по нагоре в същият текст )

    3) ‘бланка’ - Social Security Administration : Verification of the SSN в която предоставяте информация за:
    - трите си имена, дата и място на раждане, трите имена на баща ви и на майка ви и накрая вашият SSN (social security number)
    4) ‘бланка’ - Declaration to the Employer с която упълномощавате TAXBACK да ви представлява пред бившия ви работодател. Например ако не сте си получил W-2 Foma, фирмата може да го изисква от работодателя

    5) ако не се лъжа, на последно място са копията от визата и паспорта ви, върху които копия сте написали трите си имена, ЕГН и сте се подписали ( поне така би трябвало да е )

    - - - - - - - - - - - -


    [red]Важно (може би малко отегчително не все пак важно) !!!! [/red] Всичко това е доста “чувствителна” информация, която не би трябвало да предоставяте току така, особено на фирми с който не сте сключили договор (в този случай, ще ви е по трудно да докажете че сте предоставили лична информация на дадената фирма). Предоставянето на тази лична информация, може да доведе и до “кражба на самоличността “ – престъпление, което в последните години набира скорост в САЩ. (разбира се това е доста краен вариант, но все пак вариант)

    “кражба на самоличността” - след като сте предоставили всичките си лични данни в това число и копие от визата си (ако не се лъжа и на паспорта си) , ... всичко това може да бъде продадено на 3-то лице ... и така един прекрасен ден да се окаже, че е сключен някакъв договор или нещо от рода и сега дължите пари, а вие въобще не сте били в Щатите по това време ... и въобще, това би ви създало доста главоболие.
    !!! (както казах по горе това е един доста краен вариант, може би дори параноичен, но все пак е вариант .... посочвам го главно за да ви разясня какво би могло да стане ако не се отнасяте сериозно към личните си данни)

    Да откраднеш самоличността на някого в САЩ всъщност не е от най-трудните неща ако знаеш какво правиш. Когато описаните по горе (ваши) лични данни попаднат в ръцете на някои който ‘знае какво прави’ – то за него е - не лесно, а безкрайно лесно да направи някоя измама за ваша сметка.

    Пишейки за това, се сещам, че докато бях в САЩ се бях сблъсквал със случай, при който документите на един студент с J-1 виза бяха откраднати от друг студент също с J-1, с цел да бъдат продадени … всичко се оправи, ама след един як тупаник на крадеца, от страна на потърпевшия.

    - - - - - - - - - - - - - - - - -



    !! При всичко това формулярите които са ви били предоставени за подпис от TAXBACK не са били актуални за съответната година ... ако някои има копия от формулярите, които е подписал може да провери това ( - най-горе, точно под номера на самият формуляр, който е написан с големи удебелени цифри е написано нещо от рода на => ‘(Rev. Oct. 2000)’ , което означава, че предоставеният ви формуляр е от октомври 2000-та година – тогава е бил коригиран за последно от IRS.
    По принцип почти всички формуляри за всяка данъчна година се актуализират тоест имат датата на дадената година за която искате да си върнете данъците ... актуализацията естествено се прави защото има неща ( условия и др.), които се променят от IRS.
    !! Можете да проверите, че за 2004 година си има формуляр Form 1040, който е актуализиран … всъщност има вероятност (казвам вероятност – все пак минаха 2 години, не всичко се помни) въобще да не сте подписвали Form 1040 , а подписът ви върху него да е бил фалшифициран, тъй като сте предоставили необходимите им лични данни във отделна бланка “Social Security Administration : Verification of the SSN” + също така сте предоставили копия от чековете си (или W-2 Forms) от работодателите си от САЩ.
    ... Е с това, фирмата вече разполага с достатъчно информация за вас – това, че разполага с тази информация е нормално, не е нормално дезинформацията спрямо вас – какво става с вашите данъци ... и това след като се осмелите да ги питате след 1 година



    Постарал съм се да обясня нещата, колкото се може по-просто, по тази причина съм се повтарял доста.


    !!! Има вариант да се обадите на IRS за да получите справка по тлефона за движението по вашата сметка в IRS ( за 2004 год.), телефонът е 1-800-829-1040. Когато се свържете, ще ви отговори автоматична система за приемане на обажданията, постарайте се да се свържете със оператор и от там на татък го разпитваите.
    Данните, които ще ви бъдат поискани, за да бъде потвърдена самоличността ви са общо взето като съдържащите се в ‘бланката’ - Social Security Administration : Verification of the SSN ( за нея съм писал по-горе в ‘графата’ – Допълнителна информация, подточка 3), ще ви питат и за адресът ви ... ето сега е времето да използвате онзи адрес, за който казах че е важен и че трябва да си го запишете; адресът беше - 333 North Michigan Avenue, Chicago, IL 60601.
    60601 - това е zip кодът


    [red]!!! Въпреки, че можете да направите справка и по телефона, силно препоръчително е да си поръчате препис – все пак отговорът от IRS, който ще получите ще тежи повече от думата ви. [/red]



    И сега като за финал, малко лични ‘размисли’:

    Главният извод е “Знанието е сила!! “, така че интересувайте се, четете ... и още – никога не се доверявайте сляпо на твърде добре звучащи оферти (каквито и да са те) – винаги проучвайте фирмата, чрез приятели или по форумите в Интернет ... ,никога не подписвайте празни (не попълнени) бланки или формуляри (най-вече на език който не разбирате на 100% ) – това, че документите са празни е сигурен признак, че нещо не е наред с дадената фирма, която изисква подписа ви.
    ( Сключването на двустранен договор, в който се описва отговорността която носят и двете страни, до някъде дава сигурност ... но все пак проучването на фирмата отново е задължително - все пак говорим за пари ... за вашите пари.
    Договорът трябва да съдържа подпис и име на представителя на фирмата, печат на фирмата, данъчен номер, булстат и т.н.)
    Не се страхувайте да отказвате ако се усъмните в нещо – вие сте клиент и винаги имате право ... ако в последствие се окаже, че нещата са наред то винаги можете да се върнете и да подпишете а фирмата трябва да ви приеме с широко отворени врати ... да се държат добре с вас – защото вие сте клиент ... вие сте един от хората, които носят доходи на фирмата, а и в последствие най-вероятно ще споделите с приятели, колко сте били доволни от фирмата с която сте работил.

    Научете се да цените парите си.
    Не сте длъжни да търпите лошо отношение и в същото време да давате и пари за това.
    Ако сте свикнали ... е време е да отвикнете.


    С това писмо просто споделям част от това което знам, нищо повече.
    Очаквайте още ‘съвети’ за др. формуляри и начини да защитите интересите ти пред фирми, които смятате, че ви лъжат.

    (“Няма никаква информация, която не може да бъде намерена или до която не може да се стигне с повечко усилия.!!!
    Всичко зависи от това, колко ще сме упорити.”)

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: TAXBACK - измамници или не ???

    Приятелю/приятелко, благодаря за тази информация, която ни поднасяш. Тъй като и аз съм един от ужилените от въпросната фирма ще се постарая да достигна до някаква истина чрез твоите инстукции.
    А когато цялата одисея приключи по един или друг начин съм им намислил отмъщение - сурово и безкомпромисно

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    62
    #3

    Re: TAXBACK - измамници или не ???

    Аз да се оплача от Orange тук, че не ми се отваря нова тема. Използвах ги за връщане на данаците с идеята, че са голяма и стабилна компания и че получаваш чековете директно от IRS, а не на банковата сметка на TaxBack примерно. Тук вече идва проблема, от 700$ федерален данък който трябваше да ми бъде върнат, ми върнаха само 290$!!!!!, което меко казано ме изкара от релсите. Обяснението им беше, че IRS не са ми признали разходите които съм имал по време на престоя в САЩ и самолетните билети, цената на самата програма и прочие. Всичко зависело от служителя който ми е преглеждал данъчната декларация и съм бил просто без късмет в тоя случай. Просто ми идваше да убия някой. При подаването на декларацията ми казаха, че може да стане прекалкулиране на данъците, но не и че може да получа само 40% от сумата. Решението на IRS, може да се обжалва, но ми казаха, че няма смисъл, защото нито една жалба не им била одобрена до момента!!! Въртят ми се някакви жалби до комисията за защита на потребителя в момента, защото на страницата им www.orange.bg има калкулатор за данъците, който казва, че за щата в който съм работил ми връщат данъците на 100%, да не говорим, че трябваше да си получа данъците за 2 месеца, а отне 5!!!. Миналата година пак си връщах данъците с тях, но там разликата беше към 150$, което не е чак такава болка за умиране.
    Също се интересувам, от коя друга компания мога да подам жалба за преразглеждане на данъците ми от миналата година, просто с портокалите, не искам да имам нищо общо вече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 78
    Последно: 07-12-14, 02:05
  2. Фирма Profil МОШЕНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ
    От djreni във форум Черен списък
    Отговори: 1
    Последно: 18-08-12, 00:56
  3. Богдан Мебел - ИЗМАМНИЦИ!
    От Mega във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 07-06-11, 22:17
  4. Отговори: 16
    Последно: 23-09-10, 08:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе