Re: BTK пак изтрепаха рибата
впечатляващо .... то бива осиране, ама лев и шест ст'инки за една секунда е ебаси тарифата. не знам как е отчитането на разговорите в бтк, но подобна тарифа трябвва да има някакво обяснение и ако то не е разумно - съд. монополисти са, но трябва да се научат, че не може да се еб@#$т с нас.
за това може да ги осъдиш - още повече след като си го платил !
Мисля, че такова дело се води маловажно и няма да се разгледа. Доколкото знам има минимална стойност, която трябва да е превишена, за да може да се заведе дело.
Разбира се че може 1 сек да е 1.06.
Никой ли не се сети за простото правило до определини секунди (времетраене на разговора) да се отчитат като цяла минута например ( 60 сек. )
Всички телекомуникационни компании имат такива тарифи.
Най нормалното за Мтел е 1 сек за 15 сек се взима до първите 15 сек от разговора на най-тънките тарифи, на предплатените и другите е по-дебело.
И на мен това ми хрумна - възможно най-високото тарифиране - ама нали после отчитането ставало на всяка секунда? Кой ще ме убеди, че 1 секунда от БТК към М-Тел е 6 ст.?
Според мен работата ще опира до съд след систематично надписване на сметките.
Може да им отправиш забележка в присъствието на адвокат. :ole
То е ясно, че според
Цитат:
ОБЩИ УСЛОВИЯ
НА ДОГОВОРА МЕЖДУ “БЪЛГАРСКА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА КОМПАНИЯ” АД И
АБОНАТИТЕ НА УСЛУГИ, ПРЕДОСТАВЯНИ ЧРЕЗ ОБЩЕСТВЕНАТА
ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА ФИКСИРАНА МРЕЖА НА ДРУЖЕСТВОТО
Раздел VІІ
ЗАПЛАЩАНЕ НА УСЛУГИТЕ
26.4. За селищни и междуселищни разговори от Икономичен план и План за ограничено
ползване не се заплаща първоначална цена и се тарифират съгласно принципа –
разговори до 60 секунди като пълни 60 секунди, а след това на секунда.
Факта е обаче, че тази 1 секунда не е от говорене, а само от набиране. И преди съм го забелязвал когато набера да си търся GSM-a къде съм го заврял сред книгите на бюрото, ама на служебния телефон не идва разпечатка.
Друг е въпроса че няма как да го докажа, освен чрез повторен експеримент пред свидетели и евентуално нотариус, ама малко ме съмнява че ще си играе някой за 1 лв.
Има решение Блеки - няма телефон - няма проблем ... много хора се възползваха
@Black Adder , стационарния телефон от който е направено повикването аналогов ли е или цифров?
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Друг е въпроса че няма как да го докажа, освен чрез повторен експеримент пред свидетели и евентуално нотариус, ама малко ме съмнява че ще си играе някой за 1 лв.
1 лв. при теб, 1 лв. при мен, 1 лв. при хиляди абонати в стотици клипвания всеки ден! Според мен си плачат за предаване по телевизията най-малко.
Цитат:
Първоначално публикувано от Ско
1 лв. при теб, 1 лв. при мен, 1 лв. при хиляди абонати в стотици клипвания всеки ден! Според мен си плачат за предаване по телевизията най-малко.
По телевизията казваш... А да знаеш голяма телевизия, в която БТК да не е стабилен рекламодател?! Имам приятелка в една телевизия и когато Глобул пуснаха b-connect-и с "безплатни" разговори я помолих да направи репортаж. Тя спомена нещо от рода на това, че от рекламния отдел категорично са забранили и дума да се обелва по въпроса.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
@Black Adder , стационарния телефон от който е направено повикването аналогов ли е или цифров?
Цифров е, нали по-горе обясних, че по аналогия със GSM-a и т.нар "еврейски СМС" - кликни ми да ти звънна, се е получила сумата от 1.06 лв ;))
Ама вече е предупреден бащата, че при Мтел и Globul може да вървят, но при BTK - нема прошка ;))
С БТК трябва да се действа твърдо, няма друг начин. В момента компанията е силно централизирана, така че възможностите да се реагира на какъвто и да е проблем по обикновения начин е силно ограничени.
Трябва тормоз... аз така си реших един проблем, който имах преди няколко месеца. Всъщност от БТК ми казаха, че не могат да ми решат проблема и ми предложиха просто да ми прекратят договора :)
Лелее 1.06 ст. само за една с'тинка егати :yikes