Re: Кой е най-безпроблемния маршрут за кола до Карлсруе?
Да Bucho, словенците, особено на шенгенската граница с Австрия малко се попрестарават с нас. Особено като те видят с по-старичка кола - нещо им ставаш подозрителен, едва си скриват презрението. Сърбите се държат по-приятелски, даже показват че знаят някой и друг израз на български.
Hihimor, в Сърбия на влизане ако имате по-големичка сума пари, както и скъпи вещи като лаптопи, видеокамери - даже да не ви питат за тях - вие попитайте дали трябва да ги декларирате. Преди вписваха модела на камерата на последната страница в паспорта. Това лято направо ми махнаха с ръка да се изнасям след като питах за лаптопа и камерата, но все пак си питайте. Пък и май това им прави по-добро впечатление.
Още нещо - убеден съм че след като ви видят 4-ма в относително малка и не нова кола, особено в Словения - ще станат подозрителни. Пригответе си документ за доказване целта на пътуването - обучение, бизнес-среща, туризъм, каквото и да е, за колко време е престоя, крайна цел. Също и по колко пари има всеки. Примерно над 1000 евро на калпак си е съвсем добре.
@Bucho
Това е мое наблюдение и то няколкократно повтарящо се . ( сестра ми ,познати и който и дае - на когото съм казал да не мианва през Сърбия, не са ме слушали и после ми реват ! )
Със словенци досега съм нямал проблеми, с румънци също.
Това че прекалявам с изказванията си го знам , но изказванията ми се дължат на опита ми и на това което съм видял с очите си ! Ето затова избухвам - който не му харесва това което съм видял ми казва че прекалявам . Съгласи се че не е приятно.
Не забравяй че ние дадохме небе за да ги усмирят малко, то тяхното поголовно избиване на останалите народи- никъде го няма !
А за отношението на нащите към тях - от къде си мислиш че е почнало
Като им даваха бензин по време на ембаргото , бяхте "комшу" , а сега І мани ги тия Българи !
Долна раса са Сърбите - ако някой мине леко- да се благодари на който се сети от всевишните!
Австрийците също не са за подценяване - макар че те гонят по устав
най-после се добрах до компютъра и видях, че са насъбрали доста мнения...
Благодаря на отзовалите се! :033: :033: (не отиваме нищо да купуваме, просто трябва да закараме близък с много багаж, от общо 4-ма 2-ма са шофьори опитни, аз пък съм забравил да карам, ама това е съвсем друга история, както казва програмиста Привалов; 3 сме заедно, 1 е отделно...)
започвам леко да се притеснявам :yikes и започвам да си мисля за самолет...
след груби ориентировъчни изчисления достигнах до извода, че разходите за пътуване с кола - бензин, храна, спане, такси - на 3 човека с 2 преспивания натам и и на 2 човека с 2 преспивания обратно в Бг са почти толкова (е, може би със 200 евро по-малко), колкото цената на самолетни билети за 3-ма натам и за 2-ма обратно в Бг, напр. с редовен полет на Луфтханза....но може и доста да греша, де... :016:
за съжаление, low-cost авиокомпаниите точно за този период не предлагат нищо - правих какви ли не опити за връзки и прекачвания на различни летища с различни компании - примерно с една до Будапеща, а от там с друга до Франкфурт, не става и не става...(или трябва да се виси 24 часа в Будапеща)
ще опитам и с чартъри, ама и там не е сигурно.....
ако си по морето може да пробваш чартър, но не забравяй., че можеш да носиш макс. 20кг.
с кола илиза около 80 евро в едната посока, най евтиния самолет - двупосочен с фиксирани дати - е над 240 еврака. с автобус ще ти излезе 140-160 евро двупосочно. автобус е по-добре от 4 души в една кола си мисля аз...
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
с кола илиза около 80 евро в едната посока, най евтиния самолет - двупосочен с фиксирани дати - е над 240 еврака. с автобус ще ти излезе 140-160 евро двупосочно. автобус е по-добре от 4 души в една кола си мисля аз...
около 80 евро? - че то само за бензина за 1700 км до Карлсруе е доста повече :081:
Ако искате да разгледате това-онова, да ви бъде забавно: с кола. Нали и на връщане ще бъдете с човек по малко и с по малко багаж - ще бъде по добре. А аз лично след 11-9-2001 пътувам само с кола :)
:offtopic:
@roumen68 хахаха :)) не ставай смешен, дори и след 11 септ. шанса да умреш в самолет е много по-малък от този в кола, а хубавото на самолените катастофи е, че умираш, а не оставаш инвалид ;)
Цитат:
...на човек ;)
е, така може би може, аз бях предвидил почти двойно повече... :029:
...и никъде няма багажници за покрива....
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Ако искате да разгледате това-онова, да ви бъде забавно: с кола. Нали и на връщане ще бъдете с човек по малко и с по малко багаж - ще бъде по добре.
...точно така...въобще везните се наклоняват ту в една, ту в друга посока...
Приготви си по няколко картона ( 4-5 ) малборо червен етикет - мамка им митничарска, искат си го и толкова
вземи си и по-голяма карта за телефона - и ги запиши тия гадове как муфтят мамка им , пък после нека говорят че в БГ искат пари само!
От журналистите ще изкараш толкова че ще си избиеш парите .
Цитат:
:offtopic:
@roumen68 хахаха :)) не ставай смешен, дори и след 11 септ. шанса да умреш в самолет е много по-малък от този в кола, а хубавото на самолените катастофи е, че умираш, а не оставаш инвалид ;)
Хубав черен хумор, @dark :)
Така съм свикнал сам да си шофирам и вече да не си доверявам целостта на задника си на когото и да било, че даже и във влака се дразня от маниера на шофиране на машиниста :)
А да се доверя на екип пилоти? В с. Кривина до София през януари 1984-та, в подхода за кацане катастрофира наш Ту-134 именно поради разногласия и напрежение между двамата пилоти, така да се каже - несходство в характерите. Та значи във въздуха завися освен от всички стотици други фактори - и от сработването между пилотите и настроението им. И как да реагирам на петимата палестинци в салона, които си проверяват остриетата на резачките за картон и все нещо мърморят за Аллах? :ole
Сега сериозно: масово се тиражира, че въздушният транспорт е най-безопасен. За което голяма заслуга имали авиокомпаниите. Гледах едно предаване по Discovery, което беше специално на тази тема и доказваше че това не е така. Авиокомпаните вземали само част от фактите, които са в тяхна полза и общата статистиката се получавала благоприятна.
Та ако ще ми се случва нещо докато пътувам - предпочитам или аз да съм си виновен, или поне контрола да е в мои ръце, пък даже и при минимален шанс да избегна кофти ситуацията.
абе мноу офтопик стана, ама не си прав годишно в целия свят едвали умират повече хора от самолетни катастрофи отколкото умират само в .бг от автомобилни катастрофи...
Офтопик :)
Прав си за ужаса при нас, но при реда, дисциплината, маркировката, идеалните пътища в Европа - малко трудничко има предпоставки за ПТП. А нали тук говорим за пътуване до Германия, която пък е върха може би в цял свят по гореизброените условия. Та там евентуално можеш да загазиш единствено ако си караш със 180 по аутобана, на приятелката ти и доскучае, разкопчае ти ципа и почне ритмични движения с глава нагоре-надолу в скута ти :081:
да тук (в .де) стават п-рядко катастрофи, ама пък какви. скоростите са над 200 на аутобана и после е трудно да познаеш модела на автомобилите участници... :081: а това за дисциплината и нам си какво .. пълни глупости, много често ми се е случвало да ме натискат на утобана разни ниско прелитащи самолети въпреки ограниченията.
Цитат:
да тук (в .де) стават п-рядко катастрофи, ама пък какви. скоростите са над 200 на аутобана и после е трудно да познаеш модела на автомобилите участници... :081: а това за дисциплината и нам си какво .. пълни глупости, много често ми се е случвало да ме натискат на утобана разни ниско прелитащи самолети въпреки ограниченията.
Аха, сигурно гастарбайтерите с "D" регистрация и анадолски мустаци... :)