... и голферите ;) и тука има голфери, к'во си мислиш да не е само в перник т'ка :)
Преглед за печат
... и голферите ;) и тука има голфери, к'во си мислиш да не е само в перник т'ка :)
Аз съм от Добрич, т.е. чак от другият край на БГ, така че термина не ми е много познат :) Какво е това - да караш VW Golf?? :)
А някой има ли опит или мнение за пътуване с влак?
Сега всичко описано тук е в следствие на опита ни .
Всяко правило има изключение , и всяко излизане от страната не си прилича с друго
Не си мисли че Романешку ще те чакат с "бъклица и дрян ", най-много ти да си заминеш с х*й в г**а наврян !
С кола ще ти излезе най-тънко на теория , но на практика , може и по-скъпо и от самолет
ти си преценяваш
Може и никакви проблеми да нямаш ! ! !
Не те навиваме , само споделяме какво сме видели и какво сме изтърпяли !
не гледам най-тънко, а най-безпроблемно...липсата на грижи при пътуване е по-важно от 100-200 евро в повече...Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
преди 3-4 години когато последно гледах за влакове, пътуването излизаше 3-4 дена плюс, че по някое време влака се прекомпозира и излизаше по скъпо от тогавашните цени на балкан. иначе веднъж сам патувал и с влак до фрг-то, ама това по време на комунизъма с наще :) спомням си, че унгареца митничар засмука една плиска за да се разкара. :))
Самолет за по-евтино чартърен. Има промоции по 27;54, 8? евро
забрави за чартърите ;) ако пътуваш за първи път докато си намериш далавера, ще минат години... там трябва търпение, чакане, дебнене...Цитат:
Първоначално публикувано от kris11
Принципно можеш да звъннеш на 9333885 дали няма да изпадне някой лоу кост за онова време когато ще пътуваш.
roumen68, терминът "голфър" сигурно вече го има и в Енциклопедия Британика! :-memnon
това е някакво дълбоко законспирирано езотерично братство на всички възраст [18;28] субекти с IQ<60; неон във фаровете и под колата, но без тапицерия вътре; лети джанти = 1/2 стойността на голф 3-ката; по избор гърмящо гърне и/или надут бас до степен неразличимост между азис и металика
немската малка, стара (=евтина), малко горяща и пъргава (понякога) таратайка е първият и единствен избор на всеки кандидат-самоубиец с 3-4К в джоба с девиз "live fast, die young" (if you can, take some innocent pedestrians with you)
можеш да ги познаеш по левия завой на жълто с 80км/ч на всяко кръстовище
Fear me,
Благодаря за пояснението, което ме разсмя :)
За съжаление само на думи е смешно. Когато на пътя си имаш работа с такъв голфер - смях е последното нещо, което ще ти дойде като естествена реакция. Е, разбира се - на душата ти ще стане леко и светло когато го видиш че е спукал гума например, от капака на двигателя му излиза пара и дим, или след като мръсно те е изпреварил - че от него се лее на асфалта многообещаваща пътечка от масло :)
Но явно у нас тази порода е много по-колоритна от колегите си в Германия, където крайни изцепки не съм виждал. Само дето на едно задръстване голфера до мен така си слушаше музиката, че колата ми леко се поклащаше в такт, получих и болки в корема. Мислех да сляза и да поразгледам тази чудесия, да го попитам къде е монтирал допълнителният бензинов ел. генератор за да изкарва тези киловати. Че май даже не си беше сложил и тапи за уши, завалията! :)
Нещата се конкретизираха:
- с кола отпадна - вторият шофьор се отказа
- с влак - София-Белград (спален) - Белград - Виена ( :029:) - Виена - Карлсруе (пристигане в не много удобно време) - в двете посоки - около 760 евро за 3 човека (не лош вариант може би....ама прекачвания, митничари, турбофолк...)
- със самолет - София - Франкфурт, после Франкфурт-Карлсруе с влак - в двете посоки - около 840 евро, вкл. влаковите билети в Германия, за 3 човека (от TUI, ако се бях сетил по-рано за тях, можеше и с някои евтин чартър...) - варианта, който ще използвам...
с чартърите и low-cost е някаква мистерия - много твърдят, че пътуват за 50-60 евро БГ-ГЕР или ГЕР-БГ, ама нещата като опрат до реалното намиране на такива евтини билети, картинката е друга...може би през активния сезон е така.....
благодаря на всички за обясненията, доста неща ми се изясниха... :033: :033:
не забравяй, че летищните такси не са в тези 30-50 EUR !Цитат:
Първоначално публикувано от hihimor
много :offtopic:
roumen68, виждал съм издънени отвътре стъкла от уредба на МАХ, така че това твоето е било само лек тайвански масаж на перисталтиката...
Hihimor,
жалко за решението да се откажете от варианта с кола. Ама защо ви е втори шофьор, един си е предостатъчен! През юни ходих до Белгия през Германия и сам си карах, не е кой знае какво. Изпускате купона на пътя, както и да видите и много повече неща и места.
Точно на 11-ти посрещах приятели с полет от Дюселдорф до Бургас. Оплакваха се, че претърсването на багаж и опипването на тялото е досадно и неприятно. Било забранено даже запалка да имаш в джоба си! В колата си къде-къде по-свободен! Храната в самолета вече не е разкоша от едно време, а всичко което може да се яде без прибори. Тоест на отиване и връщане - сандвичи.
с кола с 1 шофьор с преспиване не никакъвпроблем, но това в крайна сметка зависи от шофьора.
храната на бг еър е най-яка (сравнено с еър франс, малев и луфтханза) дават ти две питки и материяли за сандвич и ти си го строиш на место, плюс кексче/пастичка и салатка(3 колелца краставица и 1/6 домат) но все пак аз яденето в самолета го разбирам като начин за губене на време, а по този начин аз спокойно си губия към час.
ако сте с повече багаж и/или искате да пестите кинти - автобус до карлсруе - около 26-7 часа, по около 150 евра на човек двупосочно - 450 еврака (1/2 от цената на самолета). като сметнете времто за пътуването със самолет до франкфурт и после до карлсруе (имайте предвид и разходите за влак франкфурт-карлсруе), почва човек да се замисля...
аа има и едни бусчета дето въртят по тия маршрути, с тях се стига за <24 часа при малко по ниска цена от тази на автобус-а.