Айде всички пред телевизора, защото след малко Пеньо ще си признае, че е мъж и ще яде бой, ми се струва.
Преглед за печат
Айде всички пред телевизора, защото след малко Пеньо ще си признае, че е мъж и ще яде бой, ми се струва.
За последно:
То Силвето си призна, ама Иво не кълве май настоятелно.... :)
http://www.gabbly.com/forum.setcom.bg Това може да се ползва за чат.Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
О да, тази тема "какво ми свири Winamp-a ми, Jetaudioto ми, Windows Media Playera ми, Гаидата ми, Дудука ми, Кавала ми, Саксофона ми....в момента" е една от любимите ми, сутрин рано се будя и бързо включвам пс-то си за да видя какво е свирила въпросната програма на този или онзи потребителски компютър :) вечер пък, не мога да заспя ако не прегледам обстойно темата. :)
Всъщност, сериозно, темата е тотална и жива простотия така както е оформена....много повече смисъл би имала, ако все пак този който поства дава и някаква любопитна информация за групата, песента или жанра, защо не превод на песента, история, любопитни факти. Ако целта и е да ограмоти общата култура на форума, нека се направи грамотно и интересно...
Wise "Може би на форума липсва чата - там да се обменят някакви мнения ...." - липсва да, но затова пък има MSN, ICQ, Yahoo Messenger и т.н.
wisearce - Мислиш ли,че е възможно все пак някой от нас да имат и души? - прекрасно, аз имам също ужасно голяма душа, "уйнамп-а" ми свири непрекъснато, има няма 15-17 часа на ден, в службата, в колата, в дома...., знаеш ли колко песни са това? Ако река да пускам всяко заглавие, всеки божи ден във форума, изливайки душата си, няма да има нужда от други спамери. Всъщност, забелязвам, че там са не повече от 10-15 душИ, които се напредварват да покажат кой коя по странна група ще изкара от архива си за да направи "вчипитление"
Tommorow, "ти я слушаш, ама не мо'еш да я чуеш"... :-memnon
Ивчо, вместо да се впускаш да охарактеризираш непознати, защо не потърсиш Сиса? :-memnonЦитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
Търся я, че ми трябва седалката на колата. :-memnon
Спамерииииии :RTFM:
Иво, марш към темата за правилното шофиране - там ще намериш съвет за седалката и Сиса :))
Най-вероятно се намира въпросната твоя приЦитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
дето ги поемаш,докато слушаш чалга.Цитат:
...тежки мезета, руйно вино
@fanta, боц... нагоре... поколебах се малко, защото онази сутрин остави лампата да свети, ама ае, от мен да минеЦитат:
Първоначално публикувано от fanta orange
Wisearce - хайде обратно в другата тема и прочети по съсредоточено какво съм искал да кажа. За мое голямо съжаление, в малките часове на нощта единственото което не е затворило и работи са чалгаджийниците и ако решиш да си допиеш с компанията, просто няма другъде къде да отидеш. Обикновенно компанията те замъква и не те пита много много какво слушаш и какво не. За съжаление до момента вече забелязавам 2ма-3ма тук които обожавате да измествате темите обикновенно атакувайки персонално...осмелилия се да публикува мнение....изказвайки тежки и обикновенно неверни мнения и твърдения за характера му, препочитанията му и какво ли още не....това слабост ли е или качество ти как мислиш?
// спирам до тук
ru-boy, ами да затворим и "hack & crack", какво ще кажеш? И там основно се спами, да не говорим, че самата идея на темата е в разрез с правилата на форума. От там базата ще спадне не по-малко. В битова техника има тема за климатиците 90 страници - да я махнем и нея, да не заема място. В същност аз бях човекът, който искаше изобщо да няма "Дъра-Бъра", но причините бяха съвсем различни - да не се разводнява форума от гледна точка на ИТ насочеността му. Несериозно е да се твърди, че няколко мегабайта повече или по-малко прецакват форума. Проблемът на SMF е в самия SMF. Oпитах се на времето да им налея малко акъл на разработчиците, но те бяха прекалено заети да се правят на големи хакери и разбирачи по сигурността, пишейки язвителни забележки в сорс кода по отношение на други много по-добри форуми. В това време не искаха и да чуят за безумията в собствения им код, предполагам, така са си и останали.
П.П.1
По отношение на чата...ами как да ви кажа...Що за модератори са модераторите, щом не знаят, че Сетком винаги е имал чат? :-р
Първият беше инсталиран малко след като стартира самия форум.
Различен софтуер се сменяше с годините, но адресът винаги си е бил един и същ:
http://setcom.bg/chat/
Що да не си поспамя и аз ...Цитат:
въпросната тема трябва да се заклейми и анатемоса [съжалявам за думата, стана модерна напоследък ].
Anathema (гр. -Ανάθεμα-) по-принцип си означава : въздигане и поднасяне като дар на боговете . По настоящем значението му е силно изкривено (@Ivo™ също си го цитира с актуалното му значение :) )
1.Отлъчвам
2.Отстранявам , прогонвам , спирам отношения
3.Проклинам
Оригиналното значение , използвано в апокрифните и добиблейски текстове е Дар на боговете.След възникването на христянството и започналото превеждане на съответната специализирана за времето информация на думата се дава значението-еквивалент-превод на еврейската дума 'herem' . На иврит това означава нещо 'забранено' , 'извън границите на допустимото (рел.)' . Поради естеството на гръцкия превод 'да предложа / да принеса дар на боговете' , започват да превеждат думата анатема като съответствена на еврейската 'herem' (между другото в съвремения арабски език я има все още като 'haram(харам)' но да не задълбаваме излишно) . Дотук историята е приемлива . Имаме превод и съответна замяна на не-преведими значения. Шоуто настъпва след превода на съответните религиозни текстове на Английски респ. и на другите западни езици.За разлика от Юдео-Християнски-Арабските общности живеещи върху територията на древна Палестина (и около едни нефтени кладенци ама това е друга история) в западните общества такива образни понятия не са се обособили (заради характерни исторически и географо-етични причини) и затова започват да превеждат съответната дума като 'ПРОКЛЯТИЕ' curse- eng. Проблема е там , че съответната дума 'curse' в английския език се свеързва с 'тъмни сили и магически ритуали' , които са забранени в юдео-християно-арабските общества.
В превода на Стария Завет нещата са спазени анатема е съответствие на еврейския 'харам' . Но в Новия Завет нещата вече са други .Тук думата анатема , често се свързва с пасажи в които се включва към изрази като 'предателство и наказание,прокуждане' "To call Jesus denounced" [anathema] (1 Cor. 12:3) .
След времето на апостолическата църкава , терминът започва да се използва като форма на крайно религиозно наказание , което е над/отвъд отлъчването . Например има интересен момент в историята когато Кирил Александрийски е издал 12 (дванадесет) анатеми на лицето Нестор (Nestorius) през 431 г. (Някой тука може да каже - Абе този Нестор е бил голям греховник явно пича просто е бил лееко с други възгледи върху християнството . За сведение само ще кажа че въпросният даже е бил 15 години патриарх на Константинопол то темата е малко дълга ама да не се отплесваме).
Във времената на римо-католическата църква са въведени и определени ритуали при обявяване на Анатема , възприет вече като висше наказание над вярващите (а и не само над тях) . Ритуалът се изпълнява най-малко от епископ или митрополит по-нашенски , който е облечен в пурпурна тога (символизираща покаяние) , той е заобиколен от 12 (дванадесет) свещеници държащи запалени свещи. След произнасянето на съответните религиозни текстове , свещениците хвърлят техните запалени свещи на земята , като символ на изключването на въпросното лице или група от лоното на Исраел.
По принцип това наказание се дава много рядко , а още по-рядко се дава само над едно лице или личност.Има възможност получилият анатема, ако се покае да бъде върнат в лоното на църквата .
Интересен е момента с православното значение на думата : тук
Другият чат е в канала #setcom-bg в UniBG мрежата, ама там май никой не влиза напоследък. Айде всички в чата...Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Нямам, нищо против, но не си обективен. Там има елементарни техники за сканиране, които сами по себе си са полезни знания. Какви полезни знания има в "Какво свири WinAmp-ът ви в момента?" ?!Цитат:
Първоначално публикувано от Ghost
Вярно е, че и там се спами, но хора разни. Между другото, получил съм десетки благодарствени РМ-а за това, че тази тема я има, което значи нещо. Вчера пак получих едно, а темата е доста стара.Цитат:
И там основно се спами, да не говорим, че самата идея на темата е в разрез с правилата на форума. От там базата ще спадне не по-малко.
Форума се развива и това е чудесно. "Битова техника" е много полезен раздел.Цитат:
В битова техника има тема за климатиците 90 страници - да я махнем и нея, да не заема място.
Не бива да се капсулираме в 3 теми, само тесни специалисти.
Това е положението.Цитат:
В същност аз бях човекът, който искаше изобщо да няма "Дъра-Бъра", но причините бяха съвсем различни - да не се разводнява форума от гледна точка на ИТ насочеността му. Несериозно е да се твърди, че няколко мегабайта повече или по-малко прецакват форума. Проблемът на SMF е в самия SMF. Oпитах се на времето да им налея малко акъл на разработчиците, но те бяха прекалено заети да се правят на големи хакери и разбирачи по сигурността, пишейки язвителни забележки в сорс кода по отношение на други много по-добри форуми. В това време не искаха и да чуят за безумията в собствения им код, предполагам, така са си и останали.
П.П.1
По отношение на чата...ами как да ви кажа...Що за модератори са модераторите, щом не знаят, че Сетком винаги е имал чат? :-р
Първият беше инсталиран малко след като стартира самия форум.
Различен софтуер се сменяше с годините, но адресът винаги си е бил един и същ:
http://setcom.bg/chat/
Скоро ще пусна следните теми:
- "В колко часа превключихте от кирилица на латиница"
- "Колко пъти си проверихте пощата днес ?"
- и т.н. предложете други, ...