Здравеите..
Имам желание да си закупя преносим компютър от известно време и пак от толкова време ровя по сайтове на наши продавачи и чужди.
Това което видях и научих ме доведе до удивление и отвращение от простащината на която са способни българските фирмаджий като става дума за продажби. Правих сравнения между DELL IBM и други марки при цени взети от онлаин магазините на тези производители и такива взети от фирми продаващи продуктите им. Резултата е разлики от 200 до 1000 долара в цените на напълно еднакви конфигурации. Самите конфигураций дето се предлагат тук са повечето стари залежали по складовете за (На сайта на Lenovo или DELL няма ПЦ с 256 рам но при нас явно са много разпространени). И пак сглобявам си конфигърация по нова и по мощна от предлаганите стари такива и пак е по ефтина поне с 300 долара. Стигнах до извода че не искам да пълня гушите на подобни хора и реших да си закупя преносим компютър от щатите с помоща на мой познат там.
Изникнаха обаче въпроси на които се надявам ще се намери някои да отговори. При положение че ми пратят машината по пощата какви биха били разходите за доставка да речем от DHL и на митницата колко и какво мито биха наложили. Гаранцията бидейки международна в кой сервизи в страната биха ми оправили машината ако се строши нещо.