Видях,че има такава тема,но е със стара дата.Към днешна, как мога да се свързвам с Интернет с лаптопа из Европа.Имам в предвид изгодна оферта
Видях,че има такава тема,но е със стара дата.Към днешна, как мога да се свързвам с Интернет с лаптопа из Европа.Имам в предвид изгодна оферта
най-изгодно е на местата, където wireless-a е безплатен
Това така,ама на колко места ще го има....поне по магистралите да може да се хващаПървоначално публикувано от FearMe
Купуваш си от някой мобилен оператор модем със сим карта и навсякъде където има GPRS или 3G, ще имаш интернет. Въпрос на цена и необходимост.
Да много е удобно на скоро тъста ни подари едно eeepc asus 901 на лизинг с този пакет на Глобул имаш по 4ГБ трафик месечно и ти е пре достатъчно като тръгнеш на море или някъде където няма нет.
Гледам,има подобна тема,та реших да питам в нея.
Имам доста командировки из БГ и си нося лаптопа с едно стикче от Мтел за мобилен интернет.Доколкото знам,в него има GSMкарта за идентификация и връзка с мрежата на Мтел.Дотук добре.Днес се пробвах да кънектна Нокия 6300 към лаптопа и да я ползвам за модем за интернет,като картата ми е на Виваком !.Гледах една статия в GSMревю.Нищо не се получи,после теглих Нокия ПС Сюит ,и с нея не се получи нещо. Сега се прибирам,пускам лаптопа и ООО,ЧУДОООО. Има нет,но не знам как !!! В стикчето има Мтелска карта,телефона ми е в джоба,тоест не съм го свързвал с компа,но нет има ПРЕЗ GPRS Vivatel !!! И работи вече 20-30 мин. Как се получи така??? И на кого и как ще плащам за нета?
Ако лаптопа ти има блу-тууд и този на нокията също е пуснат..... работата е ясна - ще плащаш на Виваком.
И двата имат,и на двата не е пускан.Правих си опит - изключих Нокията,има си нет...
А по какво разбра, че е точно от Vivacom а не от Мтел?Първоначално публикувано от vanko68
Lupus- когато маркирам сините мониторчета долу вдясно,изскача надпис " vivatel GPRS".В свойства дава ,че връзката е през тел *99#,което е на Вивател.Изскача и прозорец със надпис "Vivatel GPRS състояние" откъдето се вижда нарастване трафика през Вивател.Освен това в Мтелското меню на стикчето не показва нарастване на трафика.От вчера до днес си стои на една и съща цифра,докъдето съм ползвал Мтел.
Mr.TECHNO и fXOrange- то ясно,ама на кого ще се плаща,като имам договор с Мтел,а нямам трафик ( засега де),а с Вивател нямам вземане -даване по линия на нета.
Мисля че става въпрос за външен модем Fi Wi и антена. Аз лично искам да намеря добра комбинация. За тази ми казаха че е много добра но не се продава у нас . En genius Wireless LAN EUB-362EXT и антена TETRA ANT-2-14-35 elboxrf .Тази комбинация прихващала сигнал от Free интернет около 10км.Само трябва да потърсиш сигнал с въртене на антената.