Тук имаше едни големи глупости написани от мен.
Моля за извинение.
Тук имаше едни големи глупости написани от мен.
Моля за извинение.
Е, щом го намираш за интересно, да взема да понапиша още нещо. Гледам, модераторите не я трият темата, а пък така и така сме в "Дъра-бъра".
В една книжка която прочетох преди време, едно нещо силно ми направи впечатление и го запомних. Там в книжката, се използва понятието "смяна на парадигмата".
Та за какво става въпрос.
Генерално може да се обобщи така:
Човек реагира на дадено събитие, според предварителната си нагласа за подобно събитие, или казано по друг начин,
на едно и също събитие, човек може да реагира по различен начин, в зависимост от предходните събития.
Там в книжката имаше и един тъжен пример:
Две малки деца заедно с баща си са в един автобус. Децата вдигат прекалено голям шум. Бащата нещо се е умислил и изобщо не забелязва дивотиите на децата. Пътниците наоколо са възмутени и от децата и от бащата, но най-вече от бащата, че не реагира. Накрая един от пътниците му направил забележка.
Бащата се сепнал, и казал:
"сигурно сте прави, не мога да преценя в момента, ние се прибираме от погребението на майката, но те (децата) са малки и не могат да проумеят какво се е случило, а пък съм потънал в тревожни мисли за бъдещето"
Възмущението на всички пътници, изведнъж се превърнало в съчувствие и те също престанали да забелязват шума на децата.
Т.е., при пътниците се е случило "смяна на парадигмата"
Та и при мен се случи "смяна на парадигмата". След като прегледах детайлно няколко gmail-писма за днешна недоставена поща, автоматично реших, че и следващите писма за недоставена поща са от сървъра на gmail.com. Тях обаче не ги прочетох детайлно и смело написах великите глупости от първия пост. После се замислих и си зададох въпроса "Кой идиот в gmail може да е нагласил тамошния сървър 5 дена да държи пощата преди да върне съобщението за недоставена поща" та пак препрочетох всичко в обратните писма отново, ред по ред тоя път. Е, оказа се, че идиота е на друго място при един междинен сървър, който се ползваше преди промяната на IP-адреса.
Какво да стане с тази тема!?!?!?! Някой да не е прекалил с алкохола? Или други омайващи в-ва?
След няколко часа отива в "кофата".
То, с'я, дрегери няма да раздаваме. Ама, ако девойките ги причислим към веществата - 'сичко си отива на мястото(съответно и темата де ! Иначе казано - от зрелостта на съпруга зависи дали една млада девойка може да смени парадигмата на една зряла съпруга!
Видя ли - всичко е въпрос на парадигма!Първоначално публикувано от dragozow
Сега проумявам, че е малко грозничко от моя страна да си изтрия написаното в първия пост, но не съм и предполагал, че ще се появи такъв интерес.
Самата тема се казваше "Бъг в gmail.com",, а в първия пост ставаше въпрос за следното:
"Открих бъг в gmail.com", след което надълго и широко обяснявах какъв е бъга. Такъв бъг естествено няма, ами аз съм се заблудил от поредица предходни събития. (Сега като се замисля, що пък да няма, може и да има точно същия бъг там и още никой да не го е забелязал. Това че моите изводи бяха върху грешни факти, не пречи по принцип на съществуването).
След което ми стана весело, как точно стана моята заблуда и написах това за смяната на парадигмата. В интерес на истината, все още мисля, че ако не се бях престарал да прегледам всички съобщения за грешки, а само последните, то тая заблуда нямаше да се появи.
Ако ви харесва темата, предлагам тук да разказваме истински случки при които предходните събития са ни подвеждали, или пък случки при които имаме "рязка смяна на парадигмата", като примера с автобуса.
А пък ако модераторите преценят че е за кофата - съгласен съм, за кофата си е.
аха, и мен твоя пример за парадигмата ми напомни за лаптопа как нагруби невинната блондинка
Ееее, ... хайде сега, ... мравка по невнимание не мога да настъпя, ти сега ме изкара че блондинки съм нагрубявал.
Между другото, имам още един пример от днес и той е свързан точно с блондиката. По-точно, свързан е с това, как на сайта на Fujitsu-Siemens няма драйвери.
Та ровя се аз на сайта за видео-драйвър, като в момента на ровенето съм на някаква гадна разделителна способност, гледам списъка с драйвърите и си мисля "мамка им, тия верно са изпокрили всички дръйвъри в тоя списък няма нищо освен само за Виста". Почнах да се ровя по сайтовете на производителите на чипове и пак нищо, Накрая пускам Гугъл и той ме праща на същия сайт който съм отворил най-вначалото. Само че, драйвърите са подредени в дълъг списък, с допълнителен (вертикален) скрол-бар, който заради лошата разделителна способност се падаше извън видимата област. Това нещо, да не го видя веднага този скрол-бар, ми се случи един път преди да речем година и после винаги съм си знаел, че вертикалния скрол-бара си е там, нищо че не го виждам в момента - трябва да мръдна малко другия (хоризонталния) скрол бар, и ще се появи и този.
За последно влизах на сайта на ФС да търся драйвъри преди месец. Тая вечер, като не видях търсените драйвъри в списъка, не си казах "аха, мръдни малко с мишката хоризонталния скрол-бар", ами си помислих, "мамка им, изпокрили са драйвърите" и изобщо изключих, че може и да са си там.
Та видиш ли сега какво се получава, ако вчера не бях прочел какво си написал в другата тема за изчезналите драйвъри, днес нямаше да се лутам по сайта на ФС.
Заглавието на темата просто "рулира"
Гледайки страницата с новите теми, взех тази за някаква логическа задача... докато не успях с мъки поради споменато по-горе неалкохолно опиянение да нацеля точката. После се появи смисълът
какво е "парадигма" ?Първоначално публикувано от Lazar
че нещо ми се губи в тълковния ....