Re: Горещината и как се справяте с нея...
Климатикът ми е развален и не питайте как се разхлаждам, защото вместо това аз се отоплявам :)) с клокнатото АМД :081: Направо вече не издържам повече от час пред компа, бягам в другата стая където другият климатик работи. Повечко студени течности, къпане по няколко пъти на ден със студена вода и така. Излизанията навън гледам да ги ограничавам до минимум. Дори за една цигара ме е страх да изляза на терасата, особено следобяд. :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Wise
Ами в Сливен не е много трагично - вътре с климатик е 25 :ole
а вън (излязох за биричка) не ме удари по темето - значи - бива :)
Даже подухва ветрец - но е време за :Drinks:
Лелеееееее....
не е истина - няма нищо общо........
Адска жега настана и никакъв ветрец... :help
Ама влизам на климатика и няма мърдане - до довечера де - като ми замирише на готвено:))
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
...с вентилатор пуснат на 2 и насочен към тавана...
Мисля че от това ефекта не е добър по следната причина:
по-топлият въздух в стаята (в случая - още по-горещият) като по лек е непосредствено под тавана. Като насочиш вентилатора към тавана - ти така да се каже го смесваш с по хладният под него и в резултат усешането е, че е по-горещо.
Бях на работа до 14:00ч,там е мор.Магазинчето е много малко и няма климатик,отгоре на всичко го напича.Предстои да се слага климатик ама в момента вътре е над 40 градуса.Вече се прибрах,минах през банята и съм пуснал климатика.Чувствам се добре вече.Бира ще пия довечера,сега пия студена сода.
както силвето каза - във Варна ( по-скоро към курорт Дружба) преди малко валя огромен град. в самия град прекапа малко, но колкото да вдигне влажността на въздуха. сега отново си пече, но на мен не ми дреме, защото привърших една бутилка гъзорка ;)
а колко реално е топло може да се ориентирате по факта, че в момента мажа с латекс и след като направих кръгчето в стаята мога да започвам с втората ръка. така че ... до нови срещи след втората ръка :)
Наслаждавам се на всяка минута екстремална жега (и на екстремалния студ през зимата)... междинните "никакви" сезони пролет и есен хич ги недолюбвам. Като ще е жега, жега да е! http://factoryjoe.com/projects/emoti...n-0157-sun.gif
Забелязъл съм, че най-добре ми действа кафе + газирана вода. Обожавам бира, но на тези жеги води до зверско потене, а ако се прекали - до обезводняване. Ще изчакам вечерта и ако тогава захладнее, може да унищожа няколко светли. За сега - трето кафе и чешмяна вода, понеже ме е страх да излезна навън за газирана. ;-)
П.П.
И аз като Ско предпочитам такова време или истинска зима. Пролет и есен винаги ме тръшка някой вирус - кога по-леко, кога на легло за 1 седмица.
Отговора е един: клими, клими навсякъде, клими от горе, от долу, в ляво и дясно.....и всичките на 18 градуса е терма показва 21 в стаята :)))))))) Бих си поставил клима и анално стига някъде да знам че продават такива...веднага ще си купя :) хахаха
Бургас. 38 градуса. Разбира се, че на сянка. Нямаме киматик! Проветряване с течение следобед? - Голяма грешка! CPU A64 @2.1GHz, почива си в момента, но все пак на 42 градуса и вентилатора е заревал на 4800rpm... май се събира доста топъл въздух в кутията, ще го гоня оттам.
Колкото до човешкия фактор - може би ще ви е интересно да узнаете за алтернатива на климатиците и бирите? Велосипед, братя и сестри!!! Реших напук на температурните рекорди да врътна 10-15км около града днес м/у 13 и 15ч - ами чудесно се оказа, охлаждането е със сух насрещен въздух със скорост средно 15-20км/ч, съвсем леко се изпотих, който ще да вярва...
знаех си, че има сродни души тук - любители на жегите и студовете
ско, ghost - :Drinks:
Цитат:
Горещината и как се справяте с нея...
Beer & Blowjobs :Drinks: http://free.hit.bg/easy/e-metal.gif
Ако някой ви каже, че другарят Black Adder е умен, не му вярвайте, а се зачетете в тескта под аватара му... Замъкна ни с другаря Благов на Тополница в най-голямата жега! Ма поне хубави корени за аквариумите намерихме де. :))
@NO CARRIER - Ама тази изрезка Black Adder пазарджиклия ли е? Лелееееееее - утре си сменям гражданството - отивам в София да очерня живота на Ghost и компания. :-memnon :-memnon :-memnon
Аз пък си цокам бирата в хола , климатика е на 20 градуса и макс фан !
Към 13ч термометъра на Пикадили-Младост показваше 41*С :yikes. Сутрин горещия чай е задължителен, а денем минерална вода(топла). Биричката я оставям за вечерта. Зареди горещините днес се наложи да изместим изяждането на едно агънце за вечерта - по хладно. Та сега отивам на други мъки. :Drinks: