:) Няма страшно. Аз следобяд пуснах един SpyBot и като погледнах температурата на CPU беше около 83 градуса... :)Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
Преглед за печат
:) Няма страшно. Аз следобяд пуснах един SpyBot и като погледнах температурата на CPU беше около 83 градуса... :)Цитат:
Първоначално публикувано от XIIID
Аз съм от Пазарджик, а Тополница ми е на един х....й разстояние. :-)Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
(хвърлей, хвърлей)
Това гущерината е хубаво нещо ....ама за сенегалците. :) На мен определено температури над 28 градуса ми идват в повече. За това от сутринта съм оставил климатика да вее хлад, а в хладилника има(ше) една голяма нарязана диня. Периодично, с много пестеливи, лежерни angel движения си разквасвам душичката. А пък зад динята е бирата за вечерта, така че и нейния ред иде :Drinks:
Пиене на хладни напитки.:Drinks:.Криенето по сенките не помага. Климатика не помага много може само да те разболее.
Жега е :blob :blob :blob :blob :blob.И какво ни остава освен да се потим.
Румене, а ти пробвай, и тогаз говори.Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Директно насочения към теб вентилатор освен да те разболее, голяма полза не носи, но насочен към тавана се получава разсеяно обдухване което има много по-голям охлаждащ ефект. А дали има лек горещ въздух под тавана, при 35-38 градуса - не знам, но и да има при първо завъртане на вентилатора няма да го има ;)
Иначе климатика е добро изобретение, но предразполага към изнежване, болести и заседналост (а от там - хемороиди :) )
На мен к-стъклата май ми играят лоша шега през този сезон. До 13:00 ч. направо парят.
Иначе - айрян, плодове, редичко кафенце и топло чайче. И душ при всяка възможност.
Обмислям външни щори - ще свършат ли работа според вас?
С външните щори разликата е 3-4 градуса, че и повече. Но е добре да имаш някаква изолация на къщата или апартамента. Щото като се нагреят тухлите/панелите, нищо не помага.
Цитат:
Първоначално публикувано от NO CARRIER
Адски правилно. Особено ако стаята гледа на юг и слънцето я препича цял ден, стените изстиват чак след полунощ.
Цитат:
Първоначално публикувано от Silviya
Иво , а ти къде си в това време ?Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Ми, да де, и той така се справя с жегата. Той с бира в ръка, пък аз с..... (можеш сам да се сетиш). :035:
@Black Adder, като в Разбивачите на митове по Дискавъри - този "мит" е потвърден :)Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Ако имаш точен електронен стаен термометър на метър, метър и половина над земята - тоест където нормално си седи човек - можеш да повториш опита. Докато вентилатора духа по хоризонталата - температурата е една. Ако го насочиш към тавана, термометъра ще покаже поне с 1-2C повишение. Защото без въздушни течения по вертикалата, въздуха в стаята е разслоен - най хладният е долу, най-топлият - горе (където никому не пречи, защото нормално си нямаш работа на 2,5 метра височина). Като пуснеш вентилатор, насочен нагоре - смесваш слоевете в средната и горната част на помещението и в резултат под тавана вече не е толкова топло, обаче за сметка на това - при теб вече не е толкова хладно. Чиста физика.
Ако вентилатора ти не само духаше, но и можеше да охлажда въздуха (примерно от онези мобилни климатици на колелца) - насочен към тавана е възможно най-добрият начин да се охлади въздуха в цялото момещние. Точно затова климатиците са разположени горе, под тавана и при охлаждане клапите е добре да насочват въздуха възможно по нагоре, а не към пода. Пак по тази причина в колата климатика е добре да духа студеният въздух нагоре, към тавана за да се охлади добре цялото купе. Зимата е обратно - насочваш струята на горещият въздух право надолу и стопляш добре цялото помещение (или купето на колата).
Но само с един духащ вентилатор, без да охлажда въздуха - не е добро решение да бъде насочен нагоре, вече обясних защо. По-добре по хоризонтала, или към пода, но не и към тавана.
Абсолютно, винаги съм се чудел как човек си намира мястото ...Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
Аз се спасих за 20-30 дена на различна географска дължина, повече от 27-8° С нямаше до сега, Като се прибера, както казах - жегата не ме плаши.
:Drinks:
Румене, освен какво показва термометъра, не по-малко важно е и как се чувстваш ти. Преди години, когато бях млад, зелен и наивен като теб, често получавах летни настинки именно от директното обдухване. Иначе теорията ти за топлия (горе) и студения (долу) въздух е почти вярна, с малката разлика че 2 мин. след пускане на вентилатора нещата излизат от рамките на елементарната физика.Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Така че - дай да си пием биричката :Drinks: и да не спорим
колкото по-горещо става - толкова ми е по-добре!
:)
обаче, трябва да подчертая :
- "по-тежко" от клавиатура не вдигам!
:yahoo: :bravo :ole
Добре Black Adder, няма да спорим, а ще си кажем наздраве, но да знаеш че не съм казал всички неща по въпроса, мога за още практически наблюдения на тема употреба на вентилатор да говоря :Drinks:
Наскоро си купих от Метро вентилаторна колона - тоест перката е като перките на вътрешните тела на климатиците, но във вертикално положение. Хубав дизайн, не заема място, 3 скорости, има таймер до 2 часа. Уж е 50W, но не духа толкова добре, колкото стандартен вентилатор 50W с голяма кръгла перка. А днес в Kaufland видях един звяр 75W, който има дизайна и почти размерите на двигател на аерошейна! На ниска, широка стойка, не за поставяне на под, а примерно на шкаф, на мебел. Беше пуснат за демонстрация - просто може да те издуха! Така че вече съжалявам за прибързаната покупка на вентилатора-колона, но който има проблеми с жегата - да бяга в Kaufland и да си купи това чудо - струва 66 лв. Толкова мощен вентилатор не бях виждал досега.