Ротовертер - Perpeto Mobile ?
Здравейте
Попаднах на един форум където твърдят че са направили Perpeto Mobile!!!
http://forum.beinsa.info/viewtopic.php?t=287
Моля тези които имат достатъчно познания в електротехниката да си кажат мнението, къде е уловката или сме на прага на светлото бъдеще?
Re: Ротовертер - Perpeto Mobile ?
Благодаря, този форум започвам да го следя с голям интерес.
Ето още една весела находка http://forum.beinsa.info/viewtopic.php?t=130 :)
Абе това да не е форум на непризнати откриватели? Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД.... :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
Абе това да не е форум на непризнати откриватели? Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД.... :-memnon
А мен оня от втория, как се определя добитата енергия при "горенето на водата", алко че му се е скапала камерата :))
Винаги съм си мислил, че от отверката по точен прибор за това няма :))
Иначе мотото им веднага удря всички неверници :-memnon
Моля някои с добри познания по електротехника да даде малко научни и теоретични обяснения в насока потвърждаване или оспорване на резултатите от ротовертера!
Цитат:
Първоначално публикувано от mimo77
Моля някои с добри познания по електротехника да даде малко научни и теоретични обяснения в насока потвърждаване или оспорване на резултатите от ротовертера!
Ами не знам в кой клас си, за да преценя как да ти го обясня. Ако обаче си приключил с образованието си би трябвало да знаеш поне един от основните закони на физиката: Енергията не се създава и не се губи! Тя само се превръща от един вид в друг. От него следва и основното положение, че КПД по-голямо от 1 няма!
Цитат:
... един от основните закони на физиката: Енергията не се създава и не се губи! Тя само се превръща от един вид в друг. От него следва и основното положение, че КПД по-голямо от 1 няма!
Принципно си прав - законите на физиката не можем да ги прескочим (поне не тук на Земята). Но понякога можем да ги заобиколим с някакво оригинално решение непротиворечащо на самите закони. Като например:
http://n-t.ru/ri/mk/sk096.htm (Задача 96)
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,26499.0.html (Задача 315)
Проблема е, че опитите за "заобикаляне" често се представят от авторите за директно успешно "прескачане". И е дискомфортно да четеш такива писания пълни с фактологически грешки и неправилно поставени заключения. Но пък от друга страна са интересни. Често има свежи идеи. А и ентусиазма на авторите заслужава уважение.
Да, това за КПД>1 съм го учил. Но човека пише, че ситемата може да й се махне акумулатора и продължава да си работи сама!
Цитат:
Първоначално публикувано от mimo77
... Но човека пише ...
Това звучи като "една жена на пазара каза ..."
Цитат:
По-скоро това е форума на дъновистите. А като знам че сред тях има и хора които се мислят за лекари.
Да, това за КПД>1 съм го учил. Но човека пише, че ситемата може да й се махне акумулатора и продължава да си работи сама!
КПД>1 може да няма . Но има КПД много близо до 1. Може би това е имал човека в предвид. Не е все едно да имаш парна машина с КПД ~25% и дизелов двигател с КПД~45% .
По темата, при положение че проводниците са свръх проводими (а такива се правят в момента ) е възможен КПД на действащия модел да достига доста високи граници. Ето това са търсели тези които са конструирали ротовертера.
Не отхвърляйте с лека подигравка това устройство. Хората мислят ,а не търсят сензации.
Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
КПД>1 може да няма . Но има КПД много близо до 1. Може би това е имал човека в предвид. Не е все едно да имаш парна машина с КПД ~25% и дизелов двигател с КПД~45% .
По темата, при положение че проводниците са свръх проводими (а такива се правят в момента ) е възможен КПД на действащия модел да достига доста високи граници. Ето това са търсели тези които са констроирали ротовертера.
Не отхвърляйте с лека подигравка това устройство. Хората мислят ,а не търсят сензации.
Добре е преди да се пише, ДА СЕ ЧЕТЕ!
Цитат:
вход 11,85В * 6А = 71,1 Вт. Изход 226В*0,46А=103Вт. или 71,1 Вт - входна мощност и 103 Вт. изходна мощност.
КПД 103/71,1 = 1,45 или 145%
вход11,70В*7А = 81,9Вт. изход 240В*0,64А=153,6Вт. или 81,9Вт. - входна мощност и 153,6Вт. - изходна мощност.
КПД 153,6/81,9=1,87 или 187%
Това как ти звучи?
Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....
Струва ми се ,че това са ваши думи Вълчо . Пък какво е писано и къде,то стана май като развален телефон или телекс :))
Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....
Срува ми се че това са ваши думи Вълчо . Пък какво е писано и къде,то стана май като развален телефон или телекс :))
Мои са разбира се! Постни схемата тук и да поумуваме....
Съгласен ли си с така дадените сметки?
То няма сметки, има писани неща не погледнати от научна гледна точка . Но според мен идеята има друг характер и съм споделил каква може да е тя.