Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 21

Ротовертер - Perpeto Mobile ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Ротовертер - Perpeto Mobile ?

Здравейте
    Попаднах на един форум където твърдят че са направили Perpeto Mobile!!!

http://forum.beinsa.info/viewtopic.php?t=287

Моля тези които имат достатъчно познания в електротехниката да си кажат мнението, къде е уловката или сме на прага на светлото бъдеще?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Ротовертер - Perpeto Mobile ?

Благодаря, този форум започвам да го следя с голям интерес.
    Ето още една весела находка http://forum.beinsa.info/viewtopic.php?t=130

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Абе това да не е форум на непризнати откриватели? Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....

5. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Абе това да не е форум на непризнати откриватели? Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....
    А мен оня от втория, как се определя добитата енергия при "горенето на водата", алко че му се е скапала камерата
    Винаги съм си мислил, че от отверката по точен прибор за това няма
    Иначе мотото им веднага удря всички неверници

6. Тук е от
    Jan 2008

Моля някои с добри познания по електротехника да даде малко научни и теоретични обяснения в насока потвърждаване или оспорване на резултатите от ротовертера!

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mimo77
    Моля някои с добри познания по електротехника да даде малко научни и теоретични обяснения в насока потвърждаване или оспорване на резултатите от ротовертера!
    Ами не знам в кой клас си, за да преценя как да ти го обясня. Ако обаче си приключил с образованието си би трябвало да знаеш поне един от основните закони на физиката: Енергията не се създава и не се губи! Тя само се превръща от един вид в друг. От него следва и основното положение, че КПД по-голямо от 1 няма!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

... един от основните закони на физиката: Енергията не се създава и не се губи! Тя само се превръща от един вид в друг. От него следва и основното положение, че КПД по-голямо от 1 няма!
    Принципно си прав - законите на физиката не можем да ги прескочим (поне не тук на Земята). Но понякога можем да ги заобиколим с някакво оригинално решение непротиворечащо на самите закони. Като например:
    http://n-t.ru/ri/mk/sk096.htm (Задача 96)
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,26499.0.html (Задача 315)
    Проблема е, че опитите за "заобикаляне" често се представят от авторите за директно успешно "прескачане". И е дискомфортно да четеш такива писания пълни с фактологически грешки и неправилно поставени заключения. Но пък от друга страна са интересни. Често има свежи идеи. А и ентусиазма на авторите заслужава уважение.

10. Тук е от
    Jan 2008

Да, това за КПД>1 съм го учил. Но човека пише, че ситемата може да й се махне акумулатора и продължава да си работи сама!

11. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от mimo77
    ... Но човека пише ...
    Това звучи като "една жена на пазара каза ..."

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

По-скоро това е форума на дъновистите. А като знам че сред тях има и хора които се мислят за лекари.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Да, това за КПД>1 съм го учил. Но човека пише, че ситемата може да й се махне акумулатора и продължава да си работи сама!

КПД>1 може да няма . Но има КПД много близо до 1. Може би това е имал човека в предвид. Не е все едно да имаш парна машина с КПД ~25% и дизелов двигател с КПД~45% .
    По темата, при положение че проводниците са свръх проводими (а такива се правят в момента ) е възможен КПД на действащия модел да достига доста високи граници. Ето това са търсели тези които са конструирали ротовертера.
    Не отхвърляйте с лека подигравка това устройство. Хората мислят ,а не търсят сензации.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от toto1

КПД>1 може да няма . Но има КПД много близо до 1. Може би това е имал човека в предвид. Не е все едно да имаш парна машина с КПД ~25% и дизелов двигател с КПД~45% .
    По темата, при положение че проводниците са свръх проводими (а такива се правят в момента ) е възможен КПД на действащия модел да достига доста високи граници. Ето това са търсели тези които са констроирали ротовертера.
    Не отхвърляйте с лека подигравка това устройство. Хората мислят ,а не търсят сензации.
    Добре е преди да се пише, ДА СЕ ЧЕТЕ!
    вход 11,85В * 6А = 71,1 Вт. Изход 226В*0,46А=103Вт. или 71,1 Вт - входна мощност и 103 Вт. изходна мощност.
    КПД 103/71,1 = 1,45 или 145%

вход11,70В*7А = 81,9Вт. изход 240В*0,64А=153,6Вт. или 81,9Вт. - входна мощност и 153,6Вт. - изходна мощност.
    КПД 153,6/81,9=1,87 или 187%
    Това как ти звучи?

16. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....

Струва ми се ,че това са ваши думи Вълчо . Пък какво е писано и къде,то стана май като развален телефон или телекс

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от toto1
    Оня от първия линк ме умори от смях как изчислява КПД....
    Срува ми се че това са ваши думи Вълчо . Пък какво е писано и къде,то стана май като развален телефон или телекс
    Мои са разбира се! Постни схемата тук и да поумуваме....
    Съгласен ли си с така дадените сметки?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

То няма сметки, има писани неща не погледнати от научна гледна точка . Но според мен идеята има друг характер и съм споделил каква може да е тя.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family\Mobile Intel(R) GMA 4500
    От pettiofi във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 9
    Последно: 27-11-10, 01:40
  2. ПРЕМЕСТЕНО: Ротовертер - Perpeto Mobile ?
    От Lupus във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 0
    Последно: 12-01-08, 12:37
  3. Mobile abv.bg
    От superfly във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-11-06, 13:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе