Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 22 от общо 22

Празнува ли се 40-тият Р.Д.?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Re: Празнува ли се 40-тият Р.Д.?

Всеки спазва суеверията дотолкова, колкото вярва в тях. От моята прабаба знам, че знаеш ли и по скоро вярваш ли в дадено суеверие не трябва да се правиш, че то не съществува или да се оправдаваш пред себе си с това, че било глупост, а е хубаво да си го спазваш. Но ако си забравил за него в този ден и се сетиш по късно - то незнанието те извинява и душата ти може да остане спокойна. Разбира се граничещо с нездрав разум е да спазваш всички суеверия... като например:

- сутрин когато ставаш от леглото, първо да стъпваш с десния крак, за да ти върви... да си обуваш 1-во десния крак и т.н., на всякъде каквото и да правиш да е с десницата, защото лявата страна била страна на лошото, на дявола, а дясната на доброто.
    - да спиш с глава обърната на юг...
    - да не пееш преди закуска,че няма да ти върви деня
    - да внимаваш някои да не ти мине път по улицата (което ще значи, че трябва да правя невероятни маневри, за да го избегна)
    и прочие други щуротии ...
    Но пък за това имам няколко, които строго спазвам, дори гледам и близките ми хора да правят това, като например:
    - никога не си оставям чантата на земята
    - старая се да не се връщам, когато съм тръгнала за някъде и знам, че върна ли се или забравя ли нещо - то гарантирано няма да ми върви.
    - на големи християнски празници избягвам да правя някой домакински неща, но все пак се старая да не се вманиачавам

Лично аз за 40-тата годишнина за пръв път чувам и не намирам причина да не се празнува, но всеки решава за себе си.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2006

А, аз пък, в интерес на истината съм го чувала и то доста пъти! Само, че не само за 40-тата ами и за 33-тата годишнина.

4. cvb
    cvb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Profita
    Всеки спазва суеверията дотолкова, колкото вярва в тях. От моята прабаба знам, че знаеш ли и по скоро вярваш ли в дадено суеверие не трябва да се правиш, че то не съществува или да се оправдаваш пред себе си с това, че било глупост, а е хубаво да си го спазваш. Но ако си забравил за него в този ден и се сетиш по късно - то незнанието те извинява и душата ти може да остане спокойна. Разбира се граничещо с нездрав разум е да спазваш всички суеверия... като например:

- сутрин когато ставаш от леглото, първо да стъпваш с десния крак, за да ти върви... да си обуваш 1-во десния крак и т.н., на всякъде каквото и да правиш да е с десницата, защото лявата страна била страна на лошото, на дявола, а дясната на доброто.
    - да спиш с глава обърната на юг...
    - да не пееш преди закуска,че няма да ти върви деня
    - да внимаваш някои да не ти мине път по улицата (което ще значи, че трябва да правя невероятни маневри, за да го избегна)
    и прочие други щуротии ...
    Но пък за това имам няколко, които строго спазвам, дори гледам и близките ми хора да правят това, като например:
    - никога не си оставям чантата на земята
    - старая се да не се връщам, когато съм тръгнала за някъде и знам, че върна ли се или забравя ли нещо - то гарантирано няма да ми върви.
    - на големи християнски празници избягвам да правя някой домакински неща, но все пак се старая да не се вманиачавам

Лично аз за 40-тата годишнина за пръв път чувам и не намирам причина да не се празнува, но всеки решава за себе си.
    женаааааааааа на бордаааааааааа - плюнете 3 пъти през рамооо

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Май най тънко си празнуват рожденните дни Свидетелите на Йехова - за тях си е голям грях въобще да се празнува Р.Д.... Същото се отнася и за Коледа и Нова Година - за тях тези празници не съществуват.
    Май пропускат малко от живота...

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от cvb
    женаааааааааа на бордаааааааааа - плюнете 3 пъти през рамооо
    Spamer !
    Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Май най тънко си празнуват рожденните дни Свидетелите на Йехова - за тях си е голям грях въобще да се празнува Р.Д.... Същото се отнася и за Коледа и Нова Година - за тях тези празници не съществуват.
    Май пропускат малко от живота...
    По- ме кефят "мормоните " за тях живота е - Жени да готвят и да мълчат , ти да си вървиш с пушката и да си гладиш брадата ! Това е живота !

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Спомням си много добре, че на другия ден след 40-тия рожден ден, ме налегна някаква гадна депресия и направо ме смачка за месец, че и повече. Сещах се и преосмислях наново всички по-значими шансове които съм пропускал в живота - жени, пари, кариера, миграция и т.н. Да не говорим за многото несбъднати мечти, които започнах да осъзнавам, че никога няма да се сбъднат. Много ме мъчеше мисълта, че "съм се катерил по стълба, подпряна на грешната стена".

Отвратително подтиснат бях в тоя месец. Пък после постепенно ми мина. Почнах да забелязвам и постигнатите но неосмислени неща и мечти.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Спомням си много добре, че на другия ден след 40-тия рожден ден, ме налегна някаква гадна депресия и направо ме смачка за месец, че и повече. Сещах се и преосмислях наново всички по-значими шансове които съм пропускал в живота - жени, пари, кариера, миграция и т.н. Да не говорим за многото несбъднати мечти, които започнах да осъзнавам, че никога няма да се сбъднат. Много ме мъчеше мисълта, че "съм се катерил по стълба, подпряна на грешната стена".

Отвратително подтиснат бях в тоя месец. Пък после постепенно ми мина. Почнах да забелязвам и постигнатите но неосмислени неща и мечти.
    Само дето забравяш нещо важно
    Мъжете които минат 40г , могат да си позволят всичко
    Млади жени ( 100 Евро са си 100 Евро ) , коли- каквато ти кефне , кариерата не е с приоритет, но определено ако си добър в това което правиш си много търсен !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Днес , "Другаря Павлов ( ака @LUPUS ) празнува !!!
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 13
    Последно: 11-06-07, 00:46
  2. Pentium празнува четиринадесети рожден ден
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 23-03-07, 20:29
  3. INTEL празнува 35-години от първия си процесор
    От Black Adder във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 17-11-06, 11:01
  4. Firefox празнува 200 милиона сваляния
    От А.Петров във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 10-08-06, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе