Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Търся малд архитект/проектант, Пловдив

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Re: Търся малд архитект/проектант, Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Smurfa
    Един терорист ни трябва на нас и ще срине половин София за 2 часа...
    Зависи с какво разполага. Времето за сриването може да се съкрати доста.
    П.С. За строителният надзор не съм сигурен дали не е необходим за всички видове строежи. Но , сега почвам (да строя) и ще споделя как са ме "изкривили" чиновниците.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от bluefish
    Е нали идеята е да се спести/крадне колкото може повече от материали
    Малко наизуст!
    Ако ти си инвеститора - колкото позволиш, толкова ще се открадне, ако въобще се..
    Колкото до спестяването - ако си зададеш коректно парамертите на сградата, конструктора ще ти го сметне със съответните количества и ако някой не реши да пести /който и да е, ти или изпълнителя, ако му разрешиш/, каквито и терористи да се явят, няма да те сринат.......поне не по-лесно от другите ))

4. Member
    Тук е от
    Jul 2007

patra6kov, инвеститорът ще следи стриктно за изпълнението на строежа ако лично той ще се ползва от него - както е в случая, човекът ще си строи собствена къща и ествествено ще иска тя да е здрава и добре направена във всяко отнощение, но ако инвеститорът е някой, който просто си пере паричките и след време смята да продава съответната сграда, то няма много да му пука дали е строено перфектно или е минало по край перфектното.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Stanley
    patra6kov, инвеститорът ще следи стриктно за изпълнението на строежа ако лично той ще се ползва от него - както е в случая, човекът ще си строи собствена къща и ествествено ще иска тя да е здрава и добре направена във всяко отнощение, но ако инвеститорът е някой, който просто си пере паричките и след време смята да продава съответната сграда, то няма много да му пука дали е строено перфектно или е минало по край перфектното.
    Е, така е де. Аз останах с убеждение, че човека за собствена постройка говори.
    Иначеее..си прав до голяма степен.
    Но пак не е съвсем константно. Има и бели лястовици.
    Не съм специалист. Имам наблюдения.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от backinblack
    Явно от строителство имаш понятие само това което си чул между другото. Дано да се поопаричиш и да ти дойда на главата...
    Да, нямам понятие защото не съм строител нито зидаро-мазач. Проучвам въпроса защото ми е на главата и мога да ти кажа, че още в проекта добър архитект само с умело използване на авангардни материали и елементи от сухото строителство ( както и цените на прилежащите строителни услуги към тях ) може да ти спести над 80-100лв/м2 без направи компромис с качеството, даже напротив - да го повиши значително. Искам да кажа, че към проекта трябва да се подходи не по малко сериозно от който и да е друг етап от изграждането на къшата и тук както и в много други ситуации често се среща "скъп на триците, евтин на житото". Очертава се да платя към 32-35лв/м2, но архитектите които съм избрал си заслужават всяко пени...

7. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Да, нямам понятие защото не съм строител нито зидаро-мазач. Проучвам въпроса защото ми е на главата и мога да ти кажа, че още в проекта добър архитект само с умело използване на авангардни материали и елементи от сухото строителство ( както и цените на прилежащите строителни услуги към тях ) може да ти спести над 80-100лв/м2 без направи компромис с качеството, даже напротив - да го повиши значително.
    Чат съм за какво говориш, ама ще видим кво ще излезе.
    Моя спор в това отношение е било за тухли или итонг. Според това което съм попрочел, би трябвало като цяло с итонга да излиза по-евтино защото е по-лек материал, от тука и по-малко пари за желязо и бетон за основи, колони и трегери, но има и едни други изисквания към конструктора, за минимални работи дето обезсмислят нещата. Мноо хубави работи пише по много сайтове, ама като почнат законотворците да се бъркат в работата на архитекти и конструктори става мазало.

Хинт: Огледай се колко сгради са построени по "авангардни технологии" и дали тези които се занимават само със стрителство за продажба не биха ги приложили, ако излизаха толкова евтино. Да не би да ползват най-некадърните проектанти ?

Уточнение: В моя случай става въпрос за 4 етажа. Височината има значение

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Един приятелски съвет. Неизпозвай итонг.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Един приятелски съвет. Неизпозвай итонг.
    Това за итонга или каквото и да било е друга тема. Споменах го поради друга причина. Итонга е част от технологичен процес и когато един материал се заменя с друг без да е съобразено с технологията и най-добрия да е - не става нищо.

П.С. Да не се отклоняваме от темата.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re:Търся малд архитект/проектант, Пловдив

Брей че нагли спемери се навъдиха. Тц.тц.тц
    Свиди им се някой лев за реклама да дадат, а уж претендират за солидна фирма.

12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Re:Търся малд архитект/проектант, Пловдив

Дам, хитро е. Наемаш една мома на ниска заплата... по 40 поста на ден... 800 на месец за без пари .
    и после минава някакъв член като мен и рути труда на девойката...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. DCC - Пловдив?
    От Dominator във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 5
    Последно: 10-03-14, 20:11
  2. Търся майстор от Пловдив
    От pippo653111 във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 12-01-13, 17:42
  3. Търся майстор - Пловдив
    От mitakata във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 29-09-12, 22:20
  4. Отговори: 18
    Последно: 14-05-12, 13:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе