Размисли във връзка с извадка от една култова скандална СПРАВКА
http://img512.imageshack.us/img512/871/picyx7.jpg
Това е извадка от една култова скандална справка, която аз лично си свалих от http://mediapool.bg/show/?storyid=137350 .
Това, с което справката е впечатлила един мой приятел, е именно текста на скрийншота:
"В 21.10 ч. Иван се обажда на Мъж. Докато очаква Мъжът да му вдигне се чува разговор между Иванов и момиче, по време на който разговор двамата уточняват параметрите на компютъра."
Та този мой приятел твърди, че тази извадка е доказателство за това, че подслушване е възможно не само когато провеждаме телефонен разговор, но и когато сме набрали номера, но все още другият абонат не е отговорил на повикването.
:yikes
Re: Размисли във връзка с извадка от една култова скандална СПРАВКА
Цитат:
Първоначално публикувано от reason
Та този мой приятел твърди, че тази извадка е доказателство за това, че подслушване е възможно не само когато провеждаме телефонен разговор, но и когато сме набрали номера, но все още другият абонат не е отговорил на повикването.
:yikes
Да, така е.
Типичен пример, че е възможно това, е телефона Мotorola MPX200
И без да ти вдигнат от другата страна се чува отсрещния телефон (само на глобул не става)
Някой ако не вярва ще му опиша как става като радоистанция
Изчетох цялата справка.
Хм, интересно четиво ... Винаги преди съм си мислел, че вицовете за полицаи са преувеличени ... пък да не говорим, че тук става въпрос за висши полицаи ... Както и да е, това е за друга тема, още повече, че произхода на справката е анонимен (според mediapool.bg).
Та исках да кажа, че в случая с разговора с момичето (дъщерята), може да е подслушвана къщата (стаята), а не конкретно телефона.
Цитат:
Първоначално публикувано от MitkoS
Изчетох цялата справка.
Та исках да кажа, че в случая с разговора с момичето (дъщерята), може да е подслушвана къщата (стаята), а не конкретно телефона.
Че какъв е проблема? С всеки телефон може да се подслушва, стига да го настроиш правилно.
Проблема е, че "приятеля", може неправилно да тълкува фактите и да прави погрешни заключения:
Цитат:
Та този мой приятел твърди, че тази извадка е доказателство за това ...
Така както е написана справката, нищо не пречи да е ползвано друго устройство (за подслушване на стаята) различно от телефон
А какво пречи,другото устройство,да е в телефона ?
Нищо не пречи.
Цитат:
Та този мой приятел твърди, че тази извадка е доказателство за това ...
Но тази извадка НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, "че подслушване е възможно не само когато провеждаме телефонен разговор, но и когато сме набрали номера, но все още другият абонат не е отговорил на повикването."
Тази извадка БИ БИЛА ДОКАЗАТЕЛСТВО, "че подслушване е възможно не само когато провеждаме телефонен разговор, но и когато сме набрали номера, но все още другият абонат не е отговорил на повикването",
само в случай, че категорично става ясно от справката, че е подслушван телефона (а не къщата) и че подслушването е някъде по линията. Пък такова нещо не става ясно от справката. Поне на мен не ми става ... (за "ясното" става въпрос де)
ПП. Все пак заглавието е "Размисли във връзка с извадка ...".
Та си размишлявам, не ми се сърдете.
Ако приемем, че това, което е заключил приятелчето е невярно, то "Докато очаква Мъжът да му вдигне"- като че ли е заключение на някой, който по-скоро наблюдава, следи визуално, а не толкова единствено проследява какво се случва чрез подслушване.
На второ място, "се чува разговор между Иванов и момиче" - насочва повече към подслушване, макар да не изключва визуално следене.
Факт е обаче, че в останалата част справката визира подслушване на телефонни разговори. В този смисъл съм склонен да заключа, че приятелчето е направило правилен извод.
Всичко е разработка на военните :-memnon
Аз не виждам нищо странно, четете внимателно:
"В 21.10 ч. Иван (Иванов) се обажда на Мъж. Докато очаква Мъжът да му вдигне се чува разговор между (Иван) Иванов и момиче, по време на който разговор двамата уточняват параметрите на компютъра"
Смятам че "бръмбара" е закачен по линията на Иванов и е съвсем нормално докато Мъж му отговори, да се чува разговора между него и момиче. :detective:
всъщност какъв жизненоважен въпрос се чепка в тази тема!? :)
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
всъщност какъв жизненоважен въпрос се чепка в тази тема!? :)
Това е дъра-бъра все пак. И аз не разбрах какво точно става и какъв е проблема.
Цитат:
Първоначално публикувано от sclera_bg
Аз не виждам нищо странно, четете внимателно:
"В 21.10 ч. Иван (Иванов) се обажда на Мъж. Докато очаква Мъжът да му вдигне се чува разговор между (Иван) Иванов и момиче, по време на който разговор двамата уточняват параметрите на компютъра"
Смятам че "бръмбара" е закачен по линията на Иванов и е съвсем нормално докато Мъж му отговори, да се чува разговора между него и момиче. :detective:
Какво означава според теб ""бръмбара" е закачен по линията на Иванов"? Включва ли това "закачане" възможност за подслушване докато телефонът не се ползва, но осъществява постоянен контакт с клетката (за разлика от профила offline при някои модели апарати) ? Включва ли това "закачане" възможност за подслушване докато чрез телефона се набира друг номер, но все още другият абонат не е отговорил на повикването?
Цитат:
...
Включва ли това "закачане" възможност за подслушване докато чрез телефона се набира друг номер, но все още другият абонат не е отговорил на повикването?
С моето допотопно (аналогово) мислене смятам че е възможно, дори нормално.