някой има ли представа как да станат същите ? ако някой е работил там да каже рецептата
някой има ли представа как да станат същите ? ако някой е работил там да каже рецептата
като се има предвид, че в мак-а всичко се кара от майната си (включително и препарата за пода), бих направил следното предположение:
1. белите картофи през януари
2. замразявате ги до юни
3. замразени ги пускате да се пържат във фритюрника, чиято мазнина трябва също да е от януари
4. гледате в мазнината да има достатъчно паднали стари косми
5. след достатъчно дълъг престой, през който труднопоемащият мазнина картоф успее да прогизне до степен да църка, ги вадите и ги ядете горещи, за да не би случайно да им усетите истинския вкус след като изстинат
За хлебчетата си потърси някой който е работил в Пен`дор да ти кажеПървоначално публикувано от Eddie
хахахаПървоначално публикувано от FearMe
Тези на МакДоналд'с не са нарязани картофки като домашните, а някакви обработвани нишестета/пюрета. Забрави да си ги направиш вкъщи.
Ако искаш да ядеш вкусни пържени картофи пържи си ги в 50% свинска мас и 50% олио. И сместа да е в достатъчно количество, за да плуват в нея като се пържат. става най-добре в дълбок съд с капак, а не в тиган.

Това в макдонълдс е 100% полуфабрикат  . Аз съм внасял (за проба) "пилешките" им хапки. В необработено състояние представляват твърди като бетон кубчета. Към торбата в която пристигнаха имаше книжка с "рецепти" + разни добавки. Когато едно такова кубче го сложиш във вода , то поема около 10 - 11 пъти собственото си тегло и става досущ като месо (даже като го дъвчиш ти се завира м/у зъбите) само дето няма никакъв вкус. В книжката пише какво , колко и как(при какви условия) да се добави , за да получиш телешки , свински , пилешки , пуешки и т.н вкус на месото.
Така че - приятен обяд на посещаващите ресторантите им.
ама картофките са вкусни въпреки всичко , у нас на фритюрник или тиган се нестават такива хръпкви
Гледай повече дискавъри,Първоначално публикувано от eror
като ги нарежеш картофките ги накисваш за 20-30 минути в 60 градуса вода подсушаваш и пържиш
... и не мога да разбера що за извратен интерес към магадоналдските боклуци, нека си ги ядат американците
в тази връзка - гледайте Fast Food Nation (хем скоро излязоха и бг субс за тях). има какво са се видиПървоначално публикувано от izwerga
и за "десерт" - някой ако не е гледал Super Size Me (специално за мак-а....)
само картофките харесвам , другото си го правя по вкусно в домашна обстановка , ще пробвам това с накисването , а другия ми въпрос е как като си нарежа чипс , да не се слепват отделните парчета и как да се направи възможно най хрупкав и добре пържен
Виж 2 мнения по-нагоре - накисваш във вода за да се отмие скорбялата. След това подсушаваш.
Това с 20-30 минути и 60* ми е убягнало, но ще опитам. Но със самоковски (те май в Сф всички за такива ги продават)...
как поддържаш 60-те градуса в продължение на 30 мин? 100 на 100 ще трябва да се подгрява....