Този сайт става все по-популярен в БГ.
И аз се подведох по модата и направих не една, а вече две поръчки .
Нека в тази тема обсъждаме продуктите на Dealextreme.com и всевъзможни проблеми по плащания, гаранции, транспорт...
Този сайт става все по-популярен в БГ.
И аз се подведох по модата и направих не една, а вече две поръчки .
Нека в тази тема обсъждаме продуктите на Dealextreme.com и всевъзможни проблеми по плащания, гаранции, транспорт...
Първи проблем още преди да съм получил пратка
На bgpost.bg не работи тракинга от вчера и не може да се чекне пристигнало ли е колетчето или не
Някакви идеи за преодоляване на проблема?
RA923669362HK
Само не ми е ясно как ти се отваря???
http://services.bgpost.bg/WebTracking/
Препроръчана пратка /писмо
Иска user & Pass заради текущи настройки в базата
поне така ми каза роднината в бг пощи( той влиза но там вместо да му иска user & pass му дава празен екран )
тези дни ще се направи
пратката ти засега не я вижда - сигурно заради ремонта на системата.
Хм, получил съм два ПМ-а с молба за повече информация за пазаруване от DealExtreme, затова накратко ще опиша, това, което знам до момента:
1. В сайта може да се плаща само чрез Paypal.
Тоест, трябва да имате PayPal акаунт задължително. PayPal вече се поддържа в България, така че това не е проблем - трябва ви кредитна карта - Visa, Mastercard или в някои случаи Visa Electron. Повече подробности за Paypal... можете да намерите на много места, не искам да задълбавам, защото не съм особено добре запознат и се притеснявам да не подведа някого.
От личен опит - няма проблем да се регистрира в акаунта ви Visa/Mastercard, издадени от Пощенска банка или ПИБ. Имам проблем и не мога да регистрирам Visa Electron от ОББ.
2. Вече имате Paypal акаунт
Ами... Регистрирате се в Dealextreme и почвате да пазарувате
3. За България като начин на доставка може да се използва само евтиния Air Mail.
Този начин на доставка е безплатен. Стоката се получава 1-2 седмици след като е пратена, обикновено в Пощенския клон по местоживеене.
По думи на получили немалко пратки вече - мита и такси не се дължат, а и при тези евтини чарколяци в сайта... поръчките обикновено са за суми, по-малки от облагаемия минимум.
Всяка пратка има тракинг номер, който може да се следи на два етапа - докато излезе от Хонг Конг - на сайта на Хонг Конг-ските пощи и след като влезе в Българ5ия - на сайта на Български Пощи. /От един ден има проблем със следенето на наша територия, да се надяваме, че е временен/
Ами... това е в общи линии - внимавайте с данните и при регистрацията в Paypal и при тази в DealExtreme - давайте точните си данни - адреси, имена, за да нямате проблеми после с доставките.
Чеквайте кога ще пристигнат колетите ви на сайта на Пощите и не разчитайте да получите бележка от пощальон, че имате колет - след като онлайн тракинга показва, че колетът е получен - беж към пощата да си го вземете.
Получих си първата пратка.
Хронологията, може и полезна да е:
На 17.11 направих заявката и я платих.
До 22.11 ми събраха исканите стоки - 9 артикула
На 24.11 пратката ми замина от Хонг Конг
На 30.11 пристигна в БГ
На 3.12 си я взех от районния клон на пощата.
Няма никакви проблеми с взимането.
Китайците са объркали един от артикулите... пратили са ми нещо 2 пъти по-скъпо, което не знам за какво се използва даже Има си процедура за объркани стоки, задвижил съм я, ще пиша като има някакво развитие.
Иначе всичко друго получено е точно каквото се очакваше да е, тоест, доволен съм много от първата доставка.
4ри пъти съм поръчвал досега. Никакви проблеми.
Нещата пристигат за 7-8 дена след пращането. Направо ми ги носеше пощальона.
Едната пратка поръчах доста неща и ми ги пратиха на два пъти с 2 дена разлика (като не могат да съберат всичко достатъчно бързо така правят) - при такъв случай във първата пратка колет има едни бележчици, че айтем SKU едикойси номер ще дойде допълнително.
нещо и аз не мога да си проследя пратката ?? нещо допълнително ли трябва или просто не става ?