Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопол или подигравка с хората
  Tommorow,никой не иска да обиди магазините ТМ иТП,на които си голям фен,но всички ние като клиенти трябва много добре да знаем закона,който ни защитава.Радвам се,че не ти си е налагало да търсиш услугите на гаранционен сервиз,защото попаднеш ли системата братко,става просто супер уникално идва ти да занесеш уреда пред магазина и да го тъпчеш докато не остане здрава част.Повярваи ми положението е трагично.
  Ох, сега се сетих и за старото ми DVD NEO M51DivX - купувам го, виждам дребен проблем, за който съм чел по форумите, че се оправя с ъпдейт на фърмуера - звъня на сервиза на К&К Пловдив - ама, господине, нали работи - ако го донесете, ще чакате 30 дена, помислете си! Питам - хубаво де, да си платя нещо, за да го оправите по-спешно - не може, гаранционен е.

Накрая си го оправих сам и работи 3 години, без да ходи на сервиз, то и сега все още работи, ама си купих друго ДВД.
  Остави ги тези от сервиза в Пловдив. :095: Пълна трагедия са. Купих си чисто нов уред и не съм го ползвал и ден, тъй като е при тях нон стоп за ремонт още от първия ден. Стои там по седмица или дори 10 дни, трудно ги откриваш за да си го вземеш, супер тежки и дори и телефоните не си вдигат, а когато им казах, че вече уреда е ремонтиран повече от 3 пъти за една и съща повреда и не съм го ползвал и час заради това, те ми отговориха че докато имам гаранция дотогава ще ми го отремонтират постоянно, но нямало да го подменят с друг или да го бракуват. :yikes :RTFM:
Ужас, да се чудиш дали не е по добре следващия път ходейки за пореден път там заради скапания уред дали да не им го ударя в земята пред тях. :081: Едва ли ще ги трогна, но може и някоя част да ги удари по главата. :))
  пробвай с едно споменаване на Комисията за защита на потребителя. често има изненадващи резулати ;)
  Пробвах вчера в разговор на шега в една компютърна фирма в Пловдив (нека не казвам име) - купувам тонколонки за подарък на роднина, които изпратих после с колет по Еконт и тоя от фирмата ми вика "Ама нали знаеш - гаранция няма!". Викам как няма, тук нали тва е гар. карта и ти я подпечата току-що - 12 месеца? А, това вика е парлама... Викам, убу де, а КЗП? Ми повикай си ги КЗП - мен не ми пука! 

Тва е положението - той е на заплата и знае, че ще глобят шефа му, не него и че той работа ще си намери бързо в другата фирма. 
  на теб лично пука ли ти кого ще глобят, стига твоят проблем да е решен?
още повече, че ти си си В ПРАВОТО да получиш това, за което плащаш
   Цитат:

Първоначално публикувано от FearMe  
 пробвай с едно споменаване на Комисията за защита на потребителя. често има изненадващи резулати ;)

Цитат:

Първоначално публикувано от enkov  
  Викам как няма, тук нали тва е гар. карта и ти я подпечата току-що - 12 месеца? А, това вика е парлама... Викам, убу де, а КЗП? Ми повикай си ги КЗП - мен не ми пука! 

Не се заблуждавайте с КЗП.Лично съм го преживял.
 http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...ber=1948603060
Така, че не разчитайте много на КЗП.Живеем в БГ :2guns:
  ОФФ: аз като компютърен техник измежду другите неща с които се занимавам трябва да ти спомена че с пълно право не са ти уважили гаранцията ... дефектиралото захранване е изгорило дънната платка ,а захранването си е лично твое ... винаги съм се чудил на хора дали 500 лв за компютър а спестяват 20 лв от захранване ... купи си марково захранване и го смени преди да дефектира пак ,изгорелия диод говори че захранването много се товари и/или е лошо вентилирано ,най често това се наблюдава при крайно евтини захранвания при които са спестени много елементи ,пак ще изгори
  naydenov69, твоят случай не е показатален, защото (както и alexi каза) причината за проблема е в твой компонент. това, че сам си си намерил решението говори лошо за техниците, защото можеха те да го направят и да си платиш, но абсолютно нямаш право да претендираш за безплатен ремонт
   Цитат:

Първоначално публикувано от FearMe  
 naydenov69, твоят случай не е показатален, защото (както и alexi каза) причината за проблема е в твой компонент. това, че сам си си намерил решението говори лошо за техниците, защото можеха те да го направят и да си платиш, но абсолютно нямаш право да претендираш за безплатен ремонт

Да бе.Захранването бе с три месеца гаранция.То също бе купено заедно с дънната платка.От къв зор да плащам?Стигнах до извода,че всички са ментаржии.И затова само бой, Еб@н и пак бой!
  "като бе използвана моята кутия и мой хард диск" - говориш само за ламарината ли?
(обикновено под "кутия" се разбира ламарина+захранване)
  а ,ако захранването е купувано от тях заедно с другите карантии тогава е друга работа ... трябва да ти сменят всичко по гаранция !
     Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопо
  В списъка си пише Power Suplay (с грешка). Не пише каква марка и модел е.

За климатици от К&К е темата, мой познат се обади, че му гръмнал Самсунга инвертора (извън гаранция, но купен от К&К) и му казали 2 месеца да чака - в студовете. И си купил Нео конвенционален пак от К&К, тия хора не се научиха. А не е беден! Не ми каза кой сервиз му е казал 2 месеца, защото вече си купил и монтирал НЕО-то.
  От трън та на глог... Защо хората с възможности все се скръндзят, а става въпрос за нещо важно. За цената на тези двата щеше да си е на топло и комфортно ако беше мислил още при първата покупка.
   Цитат:

Първоначално публикувано от Alexi  
 а ,ако захранването е купувано от тях заедно с другите карантии тогава е друга работа ... трябва да ти сменят всичко по гаранция !

Точно така беше.Захранването и дъното и процесора бяха закупени наведнъж.Но гаранция -дръжки.А и КЗП, ако ми бяха уважили жалбата,то чорбаджията щеше да отнесе по закон глоба.Предполагам,че е дал джоб парасъ на тези от КЗП.Обаче само предполагам. Цитат:

Първоначално публикувано от enkov  
 В списъка си пише Power Suplay (с грешка). Не пише каква марка и модел е.

Като го писах поста бях побеснял и съм допуснал грешка-правилното е supply
Вярно,че темата бе за друго,но не се стърпях да напиша за КЗП.