Месомелачницата К&К Техномаркет - монопол или подигравка с хората
:yikesДокога марки,които са били популярни на нашия пазар,след като минат през Техномаркет се превръщат в пълни боклуци.Панасоника 1998-2004 бяха супер клими,Хитачито до миналото лято също бяха 6+,а сега много колеги се оплакват,за самсунг не коментирам,тази фирма не знам да е произвеждала някога поне 1 свястен продукт,за НЕО също не коментирам.Защо всички хора се набиват там ,продавачите ли им са компетентни или за хората е въпрос на престиж да пазаруваш скъпа техника от тази месомелачка К§К.Казвам го това защото съм от другата страна на барикадата-СЕРВИЗА-за търговците ние сме винаги некадърни.КОИТО Е СЪПРИЧАСТЕН ,МОЛИА ДА ПИШЕ.
Re: Месомелачницата К§К Техномаркет-монопол или подигравка с хората
Ами тук винаги казваме на хората да не купуват оттам климатици, но много малка част от търсещите такава техника минават първо през този форум.
И аз това се питам но една от причините може би е че в техномаркет са малко по ниски цените сравнено с технополис а и хората мислят че не пънят джоба на някой човек около тях. Психологията на българина е такава дори знам как хора ходят да пазаруват на километър само и само да не напълнят джоба на човека който е отворил магазин в собствения им блок.
Техномаркет не произвежда климатици, те само продават произведеното от други.
Причината за ниското качество на продаваните от нисък до среден клас климатици е в клиента и нежеланието му да плати повече за по-качествен продукт. Именно натискът от пазара за още и още по-евтини стоки сваля качеството на крайният продукт.
От нещо на което разчиташ дългосрочно не е най-правилно да се пести, ама... Беднотията до това води. Лошото е, че май богатите повече се циганят за някой друг лев.
deian донякъде е прав 50-60% от богаташите поне мойте клиенти си купуват мидея а 50-60% от хората които работят за по 300-400 лв си купуват General та все още важи фразата не съм толкова богат че да купувам евтиното.
Среден вариант аз неползвам отдавна след като се опарих доста с кви ли не буклуци на средна цена с няколко думи или купуваш нещо добро или правиш пълен компромис.
Незнам какви богаташи купуват мидеи при вас но при нас купват хора предимно работещи а не бизнесмени дори доста често на лизинг защото нямат пари в брой. А скъпите клими като фужи изобщо не ги и гледат.
Само не разбрах какво общо с качеството на даден климатик има търговеца, който го продава???
Твърдиш, че вносът на К&К е по-нискокачествен от вноса на по-малки търговци, че с умисъл се подбират по-лоши и евтини партиди от еднакви модели или просто си набрал на К&К?
ПС - И защо си толкова неграмотен бе пич - 4 поста имаш, сега им хвърлих един поглед... да не ти казвам колко грешки имаш в тях.
Ами зависи сигурно от печалбата каква стока да заредят. Сега да вметна какво видях днес прахосмукачка керхер в метро 95лв същата в технополис 139лв е това са 47% надценка отделно метро не я продават на загуба така че може да си представите какви печалби правят.
Ако някой тук си признае на какви надценки продава климатиците ще е интересно. Че аз във фирмата гледам официално една цена, а за приятел го дават с 400 лв по-евтино (говоря за климатик 1600+ лв). Сигурно и от приятеля пак имат минимална печалба, така че за какви цифри си говорим просто! Как може 400 лв на 1 бр. После защо хубавите марки се броят на пръсти по блоковете.
надценката аз съм си я сметнал и е около 100 % .. не може нов японски климатик на 100 волта да е по евтин от от еквивалентен на него климатик за нашия пазар с много по лоша сглобка и характеристики ... те някои цени даже бяха много по високи ( Дайкин например ) но се коригираха щото японските дайкини ги удушиха ...
ще се заям не защото много обичам самсунг....но е безкрайно глупаво да кажеш че самсунг никога нищо свястно не са произвели....може да не правят свестни климатици но имат добри ЛСД -та....може да нямат читави записвачки но правят свестни перални и прахосмукачки......няма фирма която навсякъде и във всичко да е номер едно...дори и вездесъщия панасоник не успява....
Абе нито LCD-тата им стават, нито пералните, ама това си е лично мое мнение. Те докарват нещата на дизайн и дотам. Извинявам се за офтопика.
за LCDтата не си прав ,много са напред технологично ,моделите им излизат и в БГ но не са за всеки ,5-6к са хубавите ... инак има и по 1000 лв много ясно ... другата им техника е по скоро посредствена
Може, не знам, сблъсквал съм се с проблемни техни LCD монитори и дотам. Дано там поне се справят. С климатиците определено не им е провървяло, по-скоро правят украшения за стена.