Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 60

Интересни в нета

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #1

    Интересни в нета

    Като бутилките с активен въглен, намиращи се на българския пазар.

    http://www.lifesaversystems.com/buy.html
    http://archzine.com/index.php/access...всякъде

    (откъс)
    "Живителна течност за всички
    От списание HiComm
    Текст: Анна Маринова.

    Ултра пречиствателна система
    Според създателите на Lifesaver, това е първата по рода си бутилка, способна да превръща всяка мръсна вода в питейна, при това без използването на каквито и да било химикали и при влагането на минимални разходи за нейното изобретяване. Поразително добрият пречиствателен ефект се постига с помощта на специална ултра филтрираща мембрана, помпа и добавен в шишето активен въглен. Филтърът премахва бактерии, вируси, паразити, гъбички и всякакви други опасни микробиологични елементи, пренасяни чрез водата. Въгленът пък елиминира всички опасни химични остатъци като пестицидите и тежките метали. Филтриращата система е със сменяеми картриджи, всеки от които позволява пречистването на приблизително 4000 или 6000 литра вода (предлага се и в двата варианта).
    Методът на използване на Lifesaver е невероятно прост. Достатъчно е само бутилката да бъде напълнена с каквато и да било мръсна вода, която се изпомпва през филтриращата система и излиза напълно чиста и свежа през отвора на шишето. Отсъствието на химическа обработка с помощта на хлор или йод например, е причина пречистената живителна течност да има прекрасен вкус. Освен това тя не притежава неприятния мирис, характерен за питейната вода, получена след преминаването през други пречиствателни системи. Заради отсъствието на бактерии и микроорганизми пък, течността е напълно стерилна и подходяща за промиване дори на открити рани.
    ..."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?ci...&nid=2097&pg=4>

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #2

    Re: Интересни в нета

    Sony пусна най-лекия цифров фотоапарат в света
    (откъс)

    "...със система за стабилизация на изображението.

    Sony Cyber-shot DSC-T77 тежи 151 грама и е дебела 13.9 милиметра, съобщава електронното издание TechRadar.

    Разделителната способност на матрицата на Sony Cyber-shot DSC-T77 е 10 мегапиксела, а диагоналът на екрана е 3 инча.
    Обемът на вътрешната памет е 15 мегабайта, като за увеличаването й се предлагат карти памет с формат SD и SDHC.
    Максималната светочувствителност на DSC-T77 е 3200 ISO.
    ..."

    Иточник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4468>

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #3

    Re: Интересни в нета

    Подготвителни правила за лечение чрез излъчване
    1. След като бързо и съзнателно се приведете в състояние на вътрешно равновесие, с волево усилие се съединете (като душа) с душите на своите братя по група. После влезте в контакт с техните умове, а накрая - с емоционалната им природа. Направете това с помощта на въображението, като осъзнавате, че енергията следва мисълта и процесът на съединяване (при правилен подход) е неизбежен. След това вие ще можете да действате като група. После забравете за груповата връзка и се съсредоточете върху предстоящата работа.
    2. Съединете душата, мозъка си и силите на любовта, натрупани във вашата аура, концентрирайте всичко това (което искате да изпратите на болния) в главата си, като си представяте сияещ център или точка от ярка светлина. Тази светлина трябва да бъде излъчена към пациента чрез центъра аджна, който се намира между веждите.
    3. Произнесете следната групова мантра: „С чисти подбуди и любящо сърце ние прилагаме себе си за тази лечителска работи. Ние, като група, правим това предложение на човека, който искаме да лекуваме". Едновременно с това визуализирайте протичащия процес на съединяване. Представете си го като динамична мрежа от ярка светлинна субстанция, която ви обединява с вашите братя по група от една страна, и с пациента, от друга. Ще видите как линиите излизат от вас и се устремяват към сърдечния център на групата и към пациента. Винаги правете това през центъра аджна, докато не ви научат да го извършвате по друг начин. Така центровете аджна и сърдечните центрове на участниците ще са в тясна взаимовръзка. Сега разбирате смисъла на визуализацията. Това на практика е етерно въплъщаване на творческото въображение. Помислете върху последната фраза.
    4. Сега насочете замалко мисълта си към онзи, когото искате да излекувате; фокусирайте вниманието си върху него, така че да го възприемате като реален и близък човек. Когато разберете в какво се състои физическият му проблем, формулирайте го в съзнанието си и после го отстранете от себе си. Накрая забравете всички детайли - групата, самите себе си, проблема на пациента - и се съсредоточете върху типа сила, с която възнамерявате да работите и която в дадения случай и време със силата на втория лъч, силата на любовта. Това, на което ви уча сега, е адаптиран вариант за метода на лечение чрез втори лъч за начинаещи.
    5. Почувствайте как една дълбока любов се влива във вас. Представете си я като субстанциална светлина, която можете да управлявате. Излъчете я от центъра аджна като поток от сияеща светлина и я насочете с ръцете си към пациента. При това дръжте ръцете пред очите с дланите навън на разстояние около 6 инча [15 см. - бел. ред.] от лицето. Така потокът от центъра аджна се разделя на две, изтича от насочените напред ръце и се отправя към пациента. Визуализирайте го и почувствайте, че болният го възприема. В това време тихичко произнасяйте следните думи: „Нека любовта на Единната Душа, която с фокусирана в групата, се излъчи към теб, братко мой, и изпълни всички части на твоето тяло, като те лекува, успокоява и укрепва, премахвайки всичко, което пречи на доброто ти здраве". Произнесете това бавно и съсредоточено, с вяра в резултата. Внимавайте никаква друга мисъл или воля да не се промъкне в потока от лекуваща енергия, освен силата на концентрираната лъчиста любов. Способността за визуализация и творческо въображение, допълнени от устойчиво чувство на дълбока любов, трябва да удържат вашия ум и воля в подчинение.
    ... не обсъждайте пациента дори помежду си. Ако това основно правило за мълчание не се спазва, ще е ясно, че още не сте готови за такава работа, ...което всички лечители са обучени да спазват (дори официалната медицинска професия съблюдава същия основен принцип).

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #4

    Re: Интересни в нета

    Египтянка роди 7 близначета
    dnes.dir.bg

    (откъс)
    27-годишна египтянка роди седем близначета в болница Al-Shatbi в град Александрия. Раждането е било в събота, а и седемте бебета са в кувьоз, но в добро състояние.
    По думите на д-р Ахмад Салам, ръководел лекарския екип, изродил жената, случаят е "чудо", тъй като майката не е използвала каквито и да било медикаменти, съобщи АП. ...
    Те са родени с тегло между 1,450 и 2,800 килограма.
    ...
    Майката обаче е притеснена, че семейството й няма да може да изхрани бебетата. "Мъжът ми е земеделец и изкарва около 20 египетски лири (4 долара) дневно, а това е очевидно недостатъчно", каза 27-годишната Газала Хамис, съобщи БЛИЦ.
    Египетски средства за масова информация съобщават, че местните власти са поели задължението да осигурят мляко и предмети от първа необходимост през първите няколко месеца от живота на бебетата. Жената от провинция Бухейра има още три момичета. ..."

    Източник: <http://dnes.dir.bg/2008/08/19/news3301660.html>

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #5

    Re: Интересни в нета

    Стоене в стълб

    Ние го правим с по-свалена позоция, която е почти като при сядане, само че стола го няма, при което е по-натоварващо, ама кефи повече:




    [][]


  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #6

    Re: Интересни в нета

    Британци откриха източника на космическия прах

    (откъс)
    "Учени от Имперския колеж в Лондон успяха да открият основния източник на космически прах в околоземна орбита.
    Това е астероидният пояс между Юпитер и Марс, съобщават астрономите на сайта на колежа.
    ...
    Предполага се, че това семейство се е образувало преди 2 милиарда години при сблъсък на две големи космически тела.
    ...
    Данните от инфрачервените телескопи показват, че обектите от Коронис се намират в постоянно движение, сблъскват се и образуват космически прах.
    ...
    По-точно, изучаването на състава на космическия прах ще помогне да се получи информация за процесите на формиране на астероидите и планетите."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4656>

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #7

    Re: Интересни в нета

    Електронната система на МВР пак блокира

    (откъс)
    "За пореден път системата на МВР отказа да работи и остави вчера за 10 часа полицаите в пълно неведение. Въпреки критиките на ЕС относно техниката на МВР и събирането на данните вътрешното министерство все още не разполага с резервен вариант при подобни проблеми.
    ..."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4658>

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #8

    Re: Интересни в нета

    Клонират кучето ви срещу $100 000

    (откъс)
    "Две биологични лаборатории в Южна Корея предлагат да клонират любимото ви куче. ...
    Лабораториите са разположени на 30 км една от друга в Сеул и твърдят за себе си, че са единствените в света, които предлагат тази услуга. Освен да клонират домашни любимци, специалистите се занимават и с репродуциране на кучета, откриващи наркотици за нуждите на гранична полиция.
    От службата искат много копия на работещи четириноги шампиони със свръх обоняние, като всяко им излиза около 60 000 долара. ...
    "

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4185>

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #9

    Re: Интересни в нета

    Сайт за Баба Ванга

    http://myshop.bg/vanga/predictions.html

  12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #10

    Re: Интересни в нета

    Браво за труда който полагаш !

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #11

    Re: Интересни в нета

    Предсказанията за края на света са без край

    (откъс)
    "Стартът на Големия адронен колайдер беше последният апокалиптичен сценарий


    Апокалиптичните предсказания за края на света започват още от средните векове. Последното „пророчество“ за изчезването на Земята беше миналата седмица и се свързваше с пускането на Големия адронен колайдер – най-мощният ускорител на частици в историята, и евентуалното създаване от него на антиматерия. Единствената му жертва се оказа млада индийка, която се самоубила, след като изпаднала в депресия от мрачните съобщения за последствията от ускорителя. ...
    "

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4762>

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #12

    Re: Интересни в нета

    Забраната на спама нарушава свободата на словото

    (откъс)
    "Жалбата бе подадена от първия човек, отишъл в затвора заради спам


    Забраната на спама нарушава свободата на словото

    Върховният съд на Вирджиния призна за неконституционен действащия на територията на щата закон за борба със спама и постанови да се отмени присъдата на един от най-активните спамъри в света Джереми Джейнс, който получи 9 години затвор.
    ...
    Жалбата за нарушение на свободата на словото подал самият спамър, чиято нужда от себеизява се изразява в изпращането на 10 милиона писма дневно.
    През 2004 година той бе осъден на затвор и стана първият човек в САЩ, отишъл зад решетките за масово разпращане на писма.
    ...
    Въпреки това той едва ли може да се надява на скорошно освобождаване – той бе осъден не само за спам, но и за мошеничество, тъй като в писмата си предлагал програма, позволяваща бърза печалба на пари.
    Според обвинението единственият, който е спечелил от тази програма, е самият Джейнс: благодарение на доверчивостта на интернет-потребителите той успял да “заработи” 24 милиона долара.
    ..."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4754>

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #13

    Re: Интересни в нета

    Изпери си дрехите с... въздух!

    (откъс)
    "Благодарение на тази особеност на уреда, може да поседите на него или да поканите гостите ви да отдъхнат върху повърхността му като върху диван, докато той през това време изпира дрехите ви съвсем старателно. Не очаквайте обаче да усетите някакви вибрации от машината. Тя е съвсем безшумна, тъй като използва нова технология, която й позволява да работи, без да се нуждае дори от вода...
    ...
    Пране с йонизиран въздух
    Необикновен е и начинът на изпиране на дрехите, който тя ще прилага. И напълно разбираемо – една перална машина на бъдещето не може да вибрира, щрака и центрофугира шумно като обикновените си събратя.
    ...
    С необикновения си проект, който за съжаление на този етап е само на хартия, индиецът ще участва в ежегодния конкурс Electrolux Design Lab,... Дали авторът на Alternative Clothes Cleaner ще спечели награда, ще стане ясно на 9 октомври в Цюрих, когато ще бъдат обявени финалистите от конкурса.
    ..."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4791>

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #14

    Re: Интересни в нета

    Дракон:
    “Начин на употреба: Нужни са само две натискания по главата за да получите приятна смесица от огън и жупел върху замърсените повърхности. Оставя се да престои няколко секунди, след което се отстранява с лопата или течаща вода (по възможност река). При употреба да се използват предпазни укрепления и да се пазят очите.
    Съдържа: сода плюв, киселинни соли, нагорещена слюнка.
    Да се съхранява на недостъпно за деца място.
    Срок на годност: докато е живо
    За поръчки: “Който гори бързо, мре бързо” ООД
    P.S. Ако не сте доволни от продукта можете да го върнете в седемдневен срок от датата на смъртта Ви…”] "

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    132
    #15

    Re: Интересни в нета

    Създадоха музикален конкурент на компакт диска

    (откъс)
    "slotMusic
    Музиката на slotMusic няма да е защитена от копиране, съобщава електронното издание NME.com.
    ... с обем до 1 гигабайт, на която е записана музика във формат МР3 и скорост 320 килобита в секунда.
    Тя е съвместима с различни видове устройства, включително мобилни телефони, МР-3 и видеоплейъри.
    Форматът вече е подкрепен от четири големи музикални компании: EMI Music, Sony BMG, Warner Music Group и Universal Music Group.
    ..."

    Източник: <http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=4824>

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Интересни неща из мрежата
    От plkochev във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 29-03-11, 22:24
  2. ИНТЕРЕСНИ GPS ПРЕДЛОЖЕНИЯ
    От thunder77 във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 12-10-10, 12:48
  3. Интересни части за продажба
    От vincent във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 05-12-08, 17:49
  4. Търся интересни игри
    От Ginova във форум ИГРИ
    Отговори: 16
    Последно: 13-07-08, 01:22
  5. Два интересни линка.....
    От Garu във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 09-09-06, 18:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе