Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

Домашен любимец - малко тъп въпрос

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Re:Домашен любимец - малко тъп въпрос

Аз съм против кастрацията на какъвто и да било пол домашно животно. За мен това е крайната мярка, която трябва да се приложи, ако евентуално животното е прекалено агресивно или никакъв друг начин не помага.

По принцип хапчета или ваксини против разгонване за мъжки котки няма. Има такива за женски и помагат дори повече от задоволително. Вече четири години котката ми е жива и здрава и надявам се да няма странични ефекти от лекарството (които не се съмнявам, че съществуват, защото това си е все пак хормонален дисбаланс на организма).

На твое място, Малоун бих потърсила първо някакъв друг алтернативен метод. Говори с ветеринар и опитайте ваксината, от която много хора казват че са доволни. Не знам как се казва, но съм чувала че помага. Ако няма ефект, тогава вече ... Но в никакъв случай не го оставяйте така. Виждала съм как се мъчи животното и е много тежка картинка.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2004

Нямам котка вкъщи. Мой приятел обаче преди 2-3 седмищи оперира котката си от рак на мл. жлези. И му бяха казали, че е било наложително да я кастрира много по-рано за доброто на животинчето. Котката сега е доста стара - над 12-13 години. Дано да се закрепи, горкото.
    Пак повтарям, че аз нямам собствено мнение.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

За кастрация не съм мислил,рано му е още на моя.Но много внимаваите каква храна давате на мъжките котараци.От сухата храна моя се запуши (спря да пикае).Последва всекидневно водене на ветеринар 6 инжекции на ден +катетър ,така повече от месец ,едва прескочи трапа.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Смесвам му ги аз. Заедно, суха, с такава ... не знам как се казва, консервирана.
    Риба, птиче, телешко, дивеч, всякакви му купувам, разнообразието е огромно и е тънкяна.
    И му ги смесвам със сухата. Винаги.

Самоче непрекъснато пасе листата на цветята и жена ми го ненавижда средно по 3-4 минути на ден. Докато почне да и се глези, тогава и минава.

Трева има някаква за котки на магазина, в една пластмасова тавичка си расте.
    Пише на нея че трябвало да си пасе от нея. За стомахчето му било добре. Не е скъпа.
    Да си пецка после по леко. И да му се чистела цялата "система".

6. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Това с тревата е ззадължително. Моята след като ми изяде всичките цветя и реших проблемите с такава тревичка.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Дори да ви призвучи тъпо - не се бъркайте в делата божий. Аз съм атеист, вярвам само в бога "интелект".
    Оставете животните, те са по-мъдри от нашия вид - "човек-животно"

8.  

9. serenity
    Guest

Не е тъп въпрос,това е въпрос на опит с отглеждането на любимци,а също така и на отговорност - само си помислете какво ще се получи,ако при всяко разгонване се сдобивате с поколение - на всеки 6 месеца. Поговорете с вашия ветеринар и вижте какво ще ви посъветва. Моят скромен опит с отглеждане на кучета и котки /и женски и мъжки/ сочи -ако наистина го обичате и няма да го 'размножавате' просто го кастрирайте .Спестявате си хиляди неприятности за вас и заболявания за него.
    П.С. А що се отнася до вица и феята с желанията - трябва да ви кажа , че не е много точен - меракът си остава...
    а иначе му давайте редовно тревичка да пасе ,просто имат нужда от нея ,заради погълната козина

10. prt
    prt е офлайн
    Member Аватара на prt
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Самоче непрекъснато пасе листата на цветята и жена ми го ненавижда средно по 3-4 минути на ден. Докато почне да и се глези, тогава и минава.

Трева има някаква за котки на магазина, в една пластмасова тавичка си расте.
    Пише на нея че трябвало да си пасе от нея. За стомахчето му било добре. Не е скъпа.
    Да си пецка после по леко. И да му се чистела цялата "система".

Тревата в пластмасовата тавичка ще помогне за пецкането и прочистването, но няма да спаси цветята на жена ти.
    А от цветя котките (поне двете, с които аз имам опит) "пецкат" през устата - може би това е тяхно си, котешко, йога упражнение. Винаги ядат от най-острите и жилави треви и цветя.

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

В момента вече приключи с листата на китайските рози, сега яде стъблата, самото дръвче гризе.
    Не повръща, явно му харесва. Чеше си зъбите, знам ли ...

12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Въпросът с физиологичните му нужди ще ти се стори просто песен на Марин и Мустафа от Мюзик Айдъл 3 в момента, в който започне да изгражда животинските си защитни прийоми. Моментът с унищожаването на мебелите в къщи и висенето като коледна играчка по пердетата, ще наостри не само неговите, но и твоите нокти. Нашия "звяр" от женски род е истински ураган като й доскучае и започне да показва акробатичните си способности по дивана, пердетата, висок скок от пода до каквото и попадне. Опитваше се да вечеря с цветята ми дори като ги качих нависоко, като съвсем невинно стоеше ниско долу, правеше се на приятно разсеяна и в момента в който си отклониш погледа от нея - с един скок вече е забила зъби в листата и най-нагло си преживя докато не скочиш и не и покажеш кой командва в къщи.

Докато имахме персийския ленивец всичко си беше като че ли у дома няма никакво животно. Цял ден спи някъде покрит, не беснееше, не правеше никакви бели, но с новата демократично европейска принцеса ни се изправя косата.
    Наистина иска много строг контрол и възпитание, но едва ли има напълно опитомена котка, която да те гледа в очите. Нашата вече реагира дори само на поглед, но няма ли никой покрай нея - овършава всьо що види пред погледа си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. АЕГ Санто 80408,малко детски въпрос ...
    От ivelin1980 във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 28-02-13, 18:53
  2. Един малко тъп въпрос ?
    От nikolin във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 10-11-11, 14:49
  3. 'Домашен' RAID 1 ?? А в домашен файлов сървър ?
    От MetalMilitia във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 10-03-09, 18:53
  4. Един малко юридически въпрос
    От nikolin във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 05-02-09, 08:05
  5. Малко странен въпрос
    От madman във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 22
    Последно: 05-09-03, 23:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе