Всеки ден пия от тая отрова, да ми се чуди човек как съм още жив.Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Преглед за печат
Всеки ден пия от тая отрова, да ми се чуди човек как съм още жив.Цитат:
Първоначално публикувано от КрИс
Че защо да не си жив. Аз всеки ден пуша по 2 кутии цигари /пушех де, вече смуча електронна/ и да се чуди човек - пак съм жив.Цитат:
Първоначално публикувано от CodeWarrior
Като одърттеш малко ще си понесеш всички негативни последствия от лактозата, както и аз от пушенето, то не става проблема на момента...
Tommorow, разбира се, напълно си прав от тази гледна точка - има куп по-вредни неща от лактозата. Което не отменя факта, че и тя е вредна. Колко и за какво, както и защо не се разгражда при възрастни организми - всеки, който се интересува може да се ограмоти от интернет.
Я един човек с повечко кафета на ден от мен :)). Сутрин 1 кофичка кисело мляко , на обяд още 1 за безалкохолно.Цитат:
Първоначално публикувано от Tommorow
аа, киселото е друго. Там лошо няма - и аз обаждам айрянчета често.
Защо да не казваме имената на качествените продукти и цената им ?Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Нали точно за това създадох тази тема и всички Вие я развивате. :)
Мисля, че ако някой е доволен няма нищо лошо да каже какво си е купил и от къде.
Понеже темата заспа , да я подновя.
Оказа се че БДС стандарт има за Кисело мляко и той е издаден от Интитута по стандартизация. Поради тази причина никой не произвежда такова мляко!
Но, стандарта Стара планина е стандарт разработен от Асоциацията на месопреработвателите в България и одобрен от Директора на ДВСК. Този стандарт е създаден от месарите за месарите :)
Много ми е чудно, защо има статдарт в който се казва, че се слага месо в колбасите ?
Кой им забраняваше до сега да слагат месо на тези месари в салама ? :)
нали чухте, че в "стара планина" продуктите на 4 от най-големите комбинати имало соя? ;)
уж щели да им взимат лицензите ;)
да видим дали ще се чуе нещо в бъдеще за това...
Сега се оправдават, че соята била в готовите подправки, които купували от други производители и не знаели , че в тези подправки имало соя. ;)Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
Голяма работа, че имало соя в четири нарочени фирми. Няма да коментирам резултати от лаборатория, която не е известно как и какво изследва, и на министър, вкарал 20 годишно ирландско месо.
Но според мен би следвало да бъде забраняване не толкова соята, колкото краката, главите и карантията, Е-тата и подобните пълнежи, които са дори в т.нар."стандарт" Стара планина. Защото на практика това не е стандарт, а набор правила с пожелателен характер.
BTW Защо ли тая приятелската фирма "Тандем" я няма в черния списък? ;)
И не на последно място - да сте чули някога в някой екарисаж да е изгорена залежала продукция салами, луканки или колбас? Аз не съм чул.
Те това е проблема. Не няколкото промила соя, които я ги има, я не.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Би трябвало хората като търсят качествено кисело мляко, някой да го достави, затова си мисля, че идват по-добри времената за храните. От друга страна въпреки, че не задължителен БДС-а за кисело мляко, ако хората го търсят, той ще стане пазарно задължителен. :)
На Баба са почнали да го правят по стандарта, а и контрола си е контрол, колкото да са изобретателни родните производители.
"Правото да поставят БДС знак върху опаковката на продуктите си, производителите получават след процес по стандартизация и одобрение от Министерство на земеделието и храните, както и от Патентното ведомство"
Кисело мляко отново
По-горните форум колеги бяха писали, че на опаковката им пишело българско кисело мляко, а всъщност не е по БДС, е да,но не е достатъчно да пише само това. Трябва да е изписано „БЪЛГАРСКО КИСЕЛО МЛЯКО БДС 12:2010“ и да има лого на БДС. На долния линк има снимка.
БДС за кисело мляко
не знам за печатчетата, но на баба ти млякото беше един от най-големите боклуци
накратко, има 2 начина за... не точно подсигуряване, но поне за отсяване на откровените ментета:
1. остави го запечатано на топло за ден-два. поне малко трябва да бомбира
2. остави го да престои - на топло или студено, отворено или затворено, няма значение. след ден трябва да има поне малко суроватка отгоре. при тези с много нишесте, последното пречи на отделянето на водата
не на последно място - м/у различните партиди има разлика, така че ако днес мляко А е хубаво, не значи че след седмица пак ще е ;)
2 Кофички на баба по бдс. Забравих ги без да искам 3 дни извън хладилника. Видимо нямаше промяна - надута капачка и тн. Изхвърлих ги без да ги отворя, 20 дни трайност за истинско кисело мляко ми изглежда много.
Млякото На баба дори и по БДС не е добро. Данон немогат да направят истинско мляко. Освен това мога да каже, че нито едно мляко няма нишесте. Анализ за примеси на нишесте се прави и в домашни условия. Специално Данон съм гио тествал, нямат нишесте.
Друго мляко по БДС е Домлян. Продава се в Карфур. На вкус вече прилича на кисело мляко и образува сорватка. Има едно скъпо мляко Фрезко, на което пише Българско кисело мляко, но то не е по БДС. Даже в има добавен млечен протеин.