Бреех.
Вчера следобед, точно срещу работата ми се запали една изоставена къща. Викахме пожарна, оправиха я. През нощта - земетресение. Сега - зверски град.
Чуден период.
Бреех.
Вчера следобед, точно срещу работата ми се запали една изоставена къща. Викахме пожарна, оправиха я. През нощта - земетресение. Сега - зверски град.
Чуден период.
Е утре ако и тъщата дойде у нас... е**ти сезона)
Що разправяте, че нямаше звук ?
В моя 15-етажен ЕПК-блок, имаше отвратителен звук, все едно десет хиляди на брой "пук-пук" , но събрани в една-две секунди.
Звукът беше по-страшен и по-неприятен от люлеенето.
Настръхва ми темето като си помисля, че преди 10-тина месеца обмислях смяна с по-голямо жилище, но на 20-ти етаж (сега съм в ниското).
Друг интересен коментар за земетресението е:
"У Перник тъусели некъв РИХТЕР с винкеу))) да го дерат
)))))"
На мен ми е интересно защо изпускат язовир "Студена" след като язовирната стена е ОК?
Като гледам при 5,9 в Италия какво беше тука си е направо без поражения. Нашите сгради са по здрави явно
Снощи открих че в къщи на село имаме сигнализатор на земетресения, една витрина която ако забиеш пета по средата на стаята или вървиш тежко леко подрънква, ако спиш по леко се събуждаш. Снощи започна да дрънчи около четвърт минута преди да разклати. Викам си какво става, никой не ходи пък какво се е раздрънкала, после ми стана по ясноПри втория и четвъртия трус само дрънкаше без да се усеща че има земетресение.
Ама кучета де що има как лаеха идея си нямате.
Продължава да си друска...
3.1, 3.6, хайде вече да се кротва.
По принцип земетресението има хоризонтална и вертикална компонента, но колкото си по далеч от епицентър се усеща като хоризонтално. Ясно е, че силно земетресение щеше да стане все някога. Това не е силно. Силно е над 6-та степен. Но и такова ще стане. Въпрос на време е. Важно то е да сме подготвени за по силни земетресения. В крайна сметка земетресението не е с магнитус 5.8, а по слабо. Около 5.6 е. Разликата е голяма.
И защо е ясно? Колко пъти досега в София е имало "силни" земетресения, че да е ясно, че ще има пак???Първоначално публикувано от Julian
На всички столичани пожелавам приятни сънища и дано не се будим пак от трусове .... единият колега днес се жалва, че като разтресло (той на 10тият етаж завалията) ...вика хуквам към вратата пък тя се мести нейната мама и не мога да я фана да я отворя)))
Имало е и пак ще има! Всички учени го потвърждават. И според прогнозите то даже се забавя. Порови се и ще намериш много материали по въпроса за разломите и за произхода на Витоша като планина.Първоначално публикувано от КрИс
Тъкмо се събудих в 5 без 15.....тъпо....тази нощ нищо не се случи.
Lupus, забравяш все пак, че по диплома съм маркшайдер, което предполага няколко семестъра геология. Просто недей да отиваш толкова назад във времето, няма логика.Първоначално публикувано от Lupus
Абе аз не съм учил геология, ама вярвам в теорията за земните пластове, за плочите и тяхното движение и от там натрупването на енергия в местата където те се срещат или разделят или подпъхват една под друга. Земетресенията, както и много други явления в природата имат цикличен характер, а края на този цикъл за софийското поле и планините около него вече е настъпил. Въпрос на време е кога ще се случи.Първоначално публикувано от КрИс
сори за черният хумор ама не се сдържам
Как се нарича центърът на Перник?
-Епицентър!