Re:Регистрация на сайта на НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ за преброяване 2011
Проблема с бавенето при получаването на парола за достъп след регистрация бил - пропуснали да предвидят ,че хората ще имат безплатни имейли....abv.bg , gmail ...и често получените пароли за достъп отивали в спама.......Затова се наложило на обяд да преправят софтуера....Малоумници.
Re:Регистрация на сайта на НАЦИОНАЛЕН СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ за преброяване 2011
Бреййй а броя на любовниците дали няма да изискват? И без това ми се гади от повечето въпроси от "преброяването", ако и това питат със сигурност нЕма да участВУвам! Може ли пред чужди хора да се изчервявам и да пиша "0" :016:
Без съществени проблеми. 30 минути за тричленно домакинство като данните за единия член ги въвеждах два пъти (ако ти е прекъснал нетя когато даваш "запази" - въвеждаш наново цялата страница).
Ще спя с чувство за изпълнен дълг :-)
Най-овчи ми изглеждаше въпроса: Ефирна(вътрешна или външна антена)
На GSM ли, на лаптопа ли, на кое?
Смехория.
Днес на един от имейлите който рядко ползвам получих следното:
Уважаеми г-жо/ г-н ГЕОРГИЕВ,
Благодарим Ви, че се регистрирахте за електронното преброяване на населението и жилищния фонд в България!
Вашата парола за достъп до информационната система „Електронно преброяване 2011” е:
ХХХХХХ
Проблема е че нито аз съм Георгиев нито съм се регистрирал с този имейл.
Дано човека да е объркал имейла иначе ще е голям гаф.
Цитат:
Първоначално публикувано от Vandal
Мдаа.
Много по-важен въпрос би бил "имате ли домашен любимец и какъв"
Да бе да - да си напишеш , че имаш домашен любимец и след 1-2 месеца да цъфне някой за да платиш такса.
Такса куче няма да плащам докато не се махнат помиярите по улиците. Събират се по3-4-5 на 1 място и налитат - напр. Варна ул.Кн.Борис около бившия Детмаг 3 едри и злобно лаещи и налитащи. Пресечката на Севастопол и х-л Ч. море - 2 от същия сорт.
То и моето не е куче , то е кокерче.
Преброих си семейството за 15 минути и лично се убедих колко е умничка системата! Разпознава пола по егн-то, пренася някои данни, ако трябва да се попълнят на други места, изписва при пропуск или грешка. Изобщо не вярвам, че дава описаните проблеми! Как тогава са се преброили толкова много хора /последно слушах, че са над 600 000/?!? Много съм доволна и благодаря на Статистикта за този шанс! Сега ще имам работа с преброител само за 30 секунди! Кеффффф :) Ама всеки пише гадости ей така, защото не си е прочел указанията!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1296745825[/time]_________________________________________________
А иначе кода за достъп вече се изписва веднага след регистрацията на екрана и не се чака на мейл.
az se registrirah,ama 3/4 chasa chakam nqmam nomera za potvarjdenie na prebroqvaneto :x
cql den se zanimavam s tva tuka,nakraq kogato se registrirah i pol1lnih vsichko mi izliza druga stranica za pop1lvane "Попълнете данни за Временно присъстващо лице 1." e samo 4ma sme ... pognete mi .. a i ot 19h sledobqd chakam za nomera za potvarjdenie na prebroqvaneto ... pishete mi na poshtata mutafova_emi@abv.bg
admin/edit
Пиши на кирилица!
emi_liq, няколко неща:
1. тук се пише на кирилица, благодаря ти, че оттук нататък ще се съобразяваш
2. не си задала въпрос, така че няма как да получиш отговор
3. и аз като samka се "преброих" за 10-15 мин, така че моят съвет е "чети и попълвай"
4. ако 3. ти идва сложно, повикай някой на място. няма как от другия край на страната някой да ти попълни твоите данни
Ами не беше сложно, за 3 члена 20мин., като се опитах аз да се пиша на 1, но явно не съм дорасъл и трябваше бащата да е там :)
За мен е добре направено и спестява време и на двете страни!
Тук първо е забранено писането на латиница, второ 10-те О-та в края на думата няма да ти помогнат да намериш това, което търсиш...
Пробвай да зададеш въпроса си нормално и току виж някой те насочи.
Крис
Като обобщение - преброяването е добре направено според мен. Естествено, има трески за дялане, но те по-скоро са в смисъла на задаваните въпроси, а не в технологията. Самата форма и сайт са ОК, попълват се бързо, не е необходимо всичко да е наведнъж, абе екстра е.
Попълних моите данни за около половин час за четиричленно семейство. С най-добри впечатления съм от сайта! Наистина грамотно свършена работа. Колкото до въпросите - също положително ми е мнението. Няма фрапиращи глупости и излишни въпроси, предразполагащи към скриване или изопачаване на информацията.