Резултати от 1 до 5 от общо 5

Кризата в Япония ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    20
    #1

    Кризата в Япония ???

    Според Вас ще се отрази ли бедствието в Япония на световния пазар за електроника и електротехника ,където "Страната на изгряващото слънце" е водеща страна?

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Re:Кризата в Япония ???

    не е ли по-интересен въпросът "защо целият свят е оставил японците сами да се справят с атомните си проблеми?"

    а иначе по твоя въпрос аз мисля, че япония е страна на иновации и know-how, а не на производство. цените се влияят от производството, а не от перспективите за нови продукти... разбира се има безброй много неща, които се правят там. спекулациите на борсата са съвсем друго нещо, така че каквито и предположения да направим, големите риби ще решат какво ще се случи в действителност.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    359
    #3

    Re:Кризата в Япония ???

    Типично започната тема по нашенски. Вълнуваме се повече от това как може да ни засегне НАС нещастието на някой друг.
    А не те ли вълнува съдбата на хилядите живеещи в регион с повишена радиациоа активност и съдбата стотици хилядите останали без домове.

  5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #4

    Re:Кризата в Япония ???

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    не е ли по-интересен въпросът "защо целият свят е оставил японците сами да се справят с атомните си проблеми?"
    Няма такова нещо.

    12 Март:Вашингтон. От американската Ядрена регулаторна комисия заявиха, че са изпратили двама експерти в Япония, където властите искат да успокоят страховете за стопяване на реактора на АЕЦ "Фукушима 1" в резултат от разрушителното земетресение в страната. Това предава АФП, позовавайки се на изявление на комисията.
    "Някои от най-добрите експерти в тази област в света работят за комисията и ние сме готови да сътрудничим по всички възможни начини", заяви председателят на комисията Грегъри Йацко.
    Комисията, която е независима служба с мандат от конгреса за регулиране на американските ядрени централи, заяви, че двамата експерти по водни ядрени реактори са изпратени до бедствената зона заедно с американски екип за помощ.

    14 Март:Виена. Япония официално е призовала Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) на ООН да изпрати свой екип от експерти, който да помогне за настоящата ядрена криза в страната, съобщи генералният секретар на организацията Юкия Амано, предаде АФП.
    „Днес правителството на Япония призова агенцията да осигури експертни мисии. В момента дискутираме детайлите с японската страна”, коментира Амано по време на технически брифинг при закрити врата в централата на МААЕ във Виена.
    Веднага след опустошителното земетресение, ударило Япония в петък, което нанесе щети на АЕЦ „Фукушима” на около 250 км североизточно от Токио, МААЕ отправи официално предложение за оказване на съдействие на японското правителство.

    15 Март:Вашингтон. САЩ ще изпратят още осем ядрени експерта в Япония, които да се присъединят към двамата експерти, които вече се намират в страната, предава Ен Ейч Кей. Някои от експертите може да пристигнат в засегнатата от разрушителното земетресение страна рано в сряда.
    От ядрената регулаторна комисия на САЩ заявиха, че са отговорили на искането от японското правителство за помощ при справянето с кризата в АЕЦ "Фукушима-1" в страната.
    Експертите ще окажат съвещателна помощ на японските власти как да осигурят безопасността на атомните реактори, както и за ефектите, които изтеклата радиация ще има върху хората и околната среда.
    Те също така ще работят с американския посланик в Япония Джон Рос за отправяне на предложение към японското правителство за овладяване на ситуацията

    16 Март:Сеул. Южнокорейските власти съобщиха, че планират изпращането на извънредна пратка с охладител за Япония, за да помогнат в усилията на японските власти в борбата с последствията от авариите в ядрените реактори, предаде АФП.
    По-рано Токио се обърна с молба за предоставяне на елемента бор, който е ключов материал за регулиране на верижните ядрени реакции. „Вчера ние изпратихме мостри от елемента бор и вече сме готови да изпратим десетки тонове от него, ако Токио го одобри”, заяви говорител южнокорейското правителство.

    и т.н.


  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,376
    #5

    Re:Кризата в Япония ???

    Цитат Първоначално публикувано от ahmedahmedov_1976@abv.bg
    Според Вас ще се отрази ли бедствието в Япония на световния пазар за електроника и електротехника ,където "Страната на изгряващото слънце" е водеща страна?
    Да - ще има временни проблеми с логистиката. Ще се отрази в сроковете за доставка заради нарушената транспортна инфраструктура.
    http://it.tut.by/218093
    http://news.sky.com/skynews/Article/201103215951618

    Територията, засегната от земетресението и последвалото цунами е само 2 префектури, при това далеч не най-силно промишлено-развитите. На тях се пада едва 7% от БВП на страната, в по-голямата си част селско стопанство и риболов.
    Земетресението от 1995 г. в Кобе беше по-слабо, но засегна по-гъсто населени райони с по-развита промишленост. При това без никакви особенни забавяния с доставките на японска битова техника на световният пазар.
    Цените няма да нараснат/няма и причини/- защото така ще загубят част от дела си на световният пазар.
    Голяма част от електрониката и окомплектовката се произвежда на западното крайбрежие-друга част е изнесена зад граница - Малайзия, Сингапур, Тайван, Хонг-Конг, Китай...

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    не е ли по-интересен въпросът "защо целият свят е оставил японците сами да се справят с атомните си проблеми?"
    Делото на давещият се..е дело на самият давещ се.
    Никой няма да седне и да вади горещите кестени от огъня...това си е задължение на компанията собственик - Токио Електрик Пауър
    Най-много да ги консултират ,как да намалят щетите от задаващата се катастрофа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Сервизни данни за климатизатори САНЬО за Япония
    От edi1 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 22-12-11, 18:29
  2. Земетресението в Япония
    От Wise във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 18-03-11, 18:35
  3. Как се отразява кризата на пазара за климатици?
    От lubaka2 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 05-07-09, 23:06
  4. Kлиматици на 100 V = климатик произведен в Япония ???
    От nebelservice във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 02-10-08, 16:17
  5. 14Tbit/s Интернет скорост в Япония
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 03-10-06, 13:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе