Резултати от 1 до 13 от общо 13

Гей парад в София 18.06.2011 г. 16ч.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Гей парад в София 18.06.2011 г. 16ч.

Днес от 16ч. ще се проведе четвъртият София Прайд парад. От общината забраниха протестното шествие на противниците на гейовете.
    Началният час на гей-парада е 16.00 часа на Моста на влюбените до НДК, съобщиха организаторите от Фондация "София Прайд", цитирани от БГНЕС. София Прайд е шествие за равни права на ЛГБТ хората (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални). Прайдът е мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза.

Тази година организаторите очакват над 1000 участници. "Прайдът не е демонстрация на сексуалност. Прайдът е елемент от борбата за това всяка сексуалност да може да бъде безпроблемно изразявана. Прайдът е видимата част от битката хора да не бъдат убивани, бити, обиждани, подигравани, уволнявани, гонени от вкъщи, мачкани заради това кого обичат, заявиха организаторите.

Като всяка година, прайдът ще премине при засилени мерки за сигурност - шествието ще бъде пазенo от стотици полицаи и частни охранители. С цел осигуряване на безопасността, организаторите приканват участниците преди и след шествието да се движат на групи, без да показват аксесоари с дъгата; да дойдат на Моста на влюбените до НДК между 16:00 и 16:30 часа; да не провокират или отговарят на провокации от хора, извън шествието; да не напускат шествието преди неговия официален край; и при най-малкия проблем, да се обръщат към доброволците с тениски с надпис STAFF.

В същото време противници на гейовете поискаха от общината да им разреши протестно шествие. Заместник кметът по сигурността Иван Сотиров обяви пред Дарик, че такова шествие ще бъде разрешено само, ако е на друго място и по друго време.

До момента София Прайд 2011 получи подкрепата на Посолствата на Холандия, САЩ, Белгия, Норвегия, Финландия, Великобритания, Германия, Словения, Австрия, Франция и Швейцария; Фондация Ресурсен Център "Билитис", Младежка организация "ЛГБТ Действие"; Българска Социалистическа Младеж, Георги Кадиев, кандидат за кмет на София; Amnesty International, ILGA Europe.

Поетапно спиране на движението в центъра на града ще бъде въведено във връзка с шествие, организирано от фондация „София прайд”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Шествието, водено от камион-платформа, ще се провежда от 16.30 до 17.30 часа по маршрут: от пешеходния мост при НДК по ул. „Проф.Фритьоф Нансен”, бул. „Васил Левски”, надясно по бул.”Цар Освободител” до паметника на Съветската армия. Движението на пътните превозни средства и колите на масовия градски транспорт ще се спира поетапно в зависимост от преминаването на участниците в шествието.

http://dnes.dir.bg/news/gey-parad-so...d-8866937?nt=4

Някой посетили събитието и от коя страна на "барикадата" беше (е)?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:Гей парад в София 18.06.2011 г. 16ч.

Цитат Първоначално публикувано от BLUE1
    Прайдът е мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза
    ....
    ...хора да не бъдат убивани, бити, обиждани, подигравани, уволнявани, гонени от вкъщи, мачкани заради това кого обичат
    Силни думи, целящи да придадат липсващата тежест на мотивите за организирането на този "парад". Само че, защо тази показност, това желание да се натрапят на хората в очите?!? Има си начини да направиш някаква организация, която да защитава права и да подпомага, без да излиза на улицата. Ако наистина целта е такава. Истината е обаче, че тези хора, по неразбираеми причини - честно, не ги разбирам - изпитват удоволствие да шокират и да парадират. Ярките цветове, предизвикателното държание, облекло и аксесоари са присъщи на това общество и на "парада". А думите по-горе са по-скоро оправдания.

Освен това отдавна в България, а и в останалите развити страни, няма "убивани, бити" и т.н. на база сексуална ориентация. Е, има единични случаи, сигурен съм, на някой родител да не може да приеме мисълта, че синът/дъщеря му е "обратен/а", на конфликти в семейството и с приятели, ама това са лични неща, оправяй се в живота, както всеки друг. Ама що се отнася до обиди, подигравки или пък уволнения - ами има си закони и те се спазват и прилагат, даже много по-ревностно и, пак казвам, показно. Не дай си боже да уволнят някой защото е педераст - ще бъде навсякъде по вестници и телевизии, сякаш е най-голямата новина в страната. Има си процедури, търси си правата, никой не ти ги е отнел. Ама не ми излизай на улицата да демонстрираш, което по принцип се свързва с по-сериозни неща, като стачки, митинги, бунтове и революции.

Разбирам да си толкова борбен и нахъсан "да си търсиш правата", ако наистина са ти отнети. Има страни, където хомосексуализма наистина е незаконен, като на някои места се наказва доста сурово, дори и със смърт. Е, да отидат там да организират протести и паради. Тогава дори ще ги подкрепя както и колкото мога. Ама тук си е просто гавра.

Не ме разбирайте погрешно - аз лично считам себе си за широко скроен човек с много либерални разбирания и нямам нищо против хора с различна от моята сексуална ориентация. Наистина смятам, че всеки трябва да е свободен да прави това, което иска, но НЕКА СИ ГО ПРАВИ В СПАЛНЯТА, а не улицата. Това е, което ме дразни тук - показността. Аз съм против парада, не против хората, които участват в него.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

ПОдкрепям те, stfn. Нямам нищо против гейовете и прочие, но тази показност - няма нужда.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

А бе някои са съгласни и дупе да дадат, ама да ги дават по телавизията

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    А бе някои са съгласни и дупе да дадат, ама да ги дават по телавизията
    За американците съм чувал, че това важи с пълна сила. За Бг не знам обаче.

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

"моите права са до там, където започват правата на другите"

показността на педерунгелите навлиза в моите права и затова съм против въпросната показност
    вкъщи да си правят каквото искат, на улицата нямат никакви в повече от другите

ако са нещо ощетени, да си търсят правата, където ги търсят всички други - в съда

N.B. държа да отбележа, че правя категорична разлика между сексуално удоволствие и сексуална ориентация. който не прави, негов си проблем. за съм против измисленото псевдо-ограничаване на някакви имагинерни права на сексуално-ориентираните. тези, които получават някакво сексуално удоволствие от някакви вариации на хомо-отношения (суинг, тройки, групов и т.н.) са съвсем друго нещо и не са предмет на разговора.

8.  

9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Да ви имам и нарушаването на правата.
    Преди месеци забраниха на собственици да се пуши в заведенията им. Тенденциите са за пълни репресии на пушачите в близките години. Всеки ден като минавам през центъра на града се налага да слушам маанета от джамия.
    Всяка година на избори трябва да се съобразявам с идиотски политически митинги на малоумни партии.
    А вие дуднете, че един час, в един ден на годината, на една улица минават 200-300 обратни.
    Заобикаляйте ги, не гледайте новините в този ден и се чувствйте с ненарушени права...

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    ....
    Заобикаляйте ги, не гледайте новините в този ден и се чувствйте с ненарушени права...
    Абсолютно вярно! Колкото повече им се обръща внимание, толкова повече ще си размятат задниците по улиците.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

репортаж от парада - Раз, два Три..... Педерас , два три ........

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да си направим парад на хетеросексуалните, а !? Та, може и някой и на нас да обърне внимание .

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    репортаж от парада - Раз, два Три..... Педерас , два три ........
    Интересно ми е на тия кой им плаща масрафа:
    "Божке, все едно посрещаме Папата!" Такива възклицания се чуваха по цялото протежение на маршрута на "София прайд-2011" от случайни минувачи, които се чудеха на драконовските мерки за сигурност на националното гей шествие. На всеки участник се падат по трима униформени, пресмятаха зяпачите.
    ........
    Жандармерия с тежко въоръжение, спецчасти, конна полиция, униформени с кучета и полицаи на мотори охраняваха двучасовия парад. В периметъра на парада можеше да се влезе само със зелени ленти на ръката, които организаторите раздадоха дори на репортерите и фотографите. Трасето на шествието пък бе откъснато от трафика с непрекъснати полицейски ленти.
    http://www.standartnews.com/news/details/id/107055
    Твърди се, че само за охраната са платени 5000лв.

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

То си е казано: гей е състояние на духа, а педерас е състояние на гъза. Тия 300 гей-души не ме притесняват. По ме притесняват стотиците хиляди скрити педераси. Всъщност всички са педераси без мен разбира се Абре, я да попитам. Принципно ако един мъж или една жена си седи и се....самозадоволява, пипайки самия себе си, това не е толкова страшно нали? Не му/и казваме обратеняк. Ако обаче ръката и/му мине 30см в ляво/дясно и започне да задоволява друг мъж/жена - опа....проблем. Долен мръсен гей!?! Тогава от просто "заиграл се с дясната си ръка" се се превръща в долен мръсен педерас, а разликата не е голяма да не кажа никаква.Та си викам - не преиграваме ли малко с термините и разбиранията си? Да не говорим, че бамбинките, "готините парчета", мацките и прочие от край време са станали толкова меркантилни и комерсиални, че за един мъж многократно по-евтино би му излезнало да си намери партньор от собствената боя а това в дни на криза е ...фактоор. Не че ако питате мен не бих ги изпозастрелял на площада, ама това е хубавото на тоя живот, че често не зависи от мен

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Да ви имам и нарушаването на правата.
    Преди месеци забраниха на собственици да се пуши в заведенията им. Тенденциите са за пълни репресии на пушачите в близките години. Всеки ден като минавам през центъра на града се налага да слушам маанета от джамия.
    Всяка година на избори трябва да се съобразявам с идиотски политически митинги на малоумни партии.
    А вие дуднете, че един час, в един ден на годината, на една улица минават 200-300 обратни.
    Аз ама въобще не се оплаквам, че на мен са ми нарушили правата. Напротив, точно тези на "парада" това твърдят, при все, че нарушение на права НЯМА, то си е направо модерно в момента да си гей, особено сред младите (който не вярва, да влезе в който и да е сайт за запознанства и да провери секциите "М+М" и "Ж+Ж" и да обърне особено внимание на възрастовото разпределение). На мен просто не ми е приятно и не мисля, че е правилно някой да си търси "правата" на улицата, показно и чрез "парад" (ще продължа да го слагам в кавички, защото това не е никакъв парад - т.е. изява на някакво постижение, на някаква гордост. Те могат да си го наричат "прайд" колкото си искат, за обикновения, неговорящ английски българин това така или иначе не значи нищо. Между другото, освен "гордост", което предполагам е основната идея, "pride" също значи "стадо" или "глутница", когато се отнася до определени животни, например лъвове).
    Та така - ако има някой хомесексуалист, който чете това, призовавам лично него/нея да разбере и да обясни на "съратниците" си, че болшинството от хората всъщност нямат против "обратните" като цяло. Да правят каквото и както си искат, никой няма да тръгне да ги гони или съди, поне тук, стига да се държат що-годе нормално и да не се намесват на останалите хора, особено чрез такива показни и определено чувствителни за обществото "изяви".

П.С.: и накрая, да ме разберете правилно, не бих участвал в анти-митинг. Както не намирам, че "парад" е правилния начин на търсене на права, така и не мисля, че нещо подобно би могъл да бъде начинът да се притвопоставим на него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Честит нов отоплителен сезон 2011/2011
    От estqwerty във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 0
    Последно: 12-10-11, 10:01
  2. Отговори: 0
    Последно: 14-03-11, 13:10
  3. Отговори: 0
    Последно: 02-01-11, 09:21
  4. Hi-Fi Expo София 2010 от 4 до 6 юни в Гранд Хотел София
    От shuko във форум Аудиотехника
    Отговори: 33
    Последно: 06-06-10, 22:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе