Националната астрономическа обсерватория– Рожен търси да назначи млад специалист
Работа в НАО
Националната астрономическа обсерватория (НАО) – Рожен търси да назначи млад специалист на работа. Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:
- да имат висше образование по физика или друга природонаучна дисциплина,
- да имат компютърна грамотност, включваща: познаване на различни операционни системи (Windows и Unix-базирани) и опит в програмирането (Фортран, C/C++, Java, PHP, Perl и други),
- да умеят да обработват и анализират изображения и да познават съвременните пакети за обработка на изображения (IRAF, MIDAS, IDL, вкл. астробиблиотеките на IDL и други),
- да имат опит в създаването и поддържането на интернет страници,
- да владеят минимум 2 чужди езика, един от които английски, на ниво писане на научни статии, кореспонденция с рецензенти и партньори в чужбина.
- да имат шофьорска книжка.
От успешния кандидат ще се очаква:
- да работи и живее в Националната астрономическа обсерватория, на височина 1750 метра и отдалеченост от най-близкото населено място 10 км,
- да усвои работата с телескопите в Обсерваторията и апаратурата към тях: камерите, спектрографите, тесноивични и широкоивични филтри, инструменти и средства за получаване на поляризационни и интерферометрични кадри и други,
- да участва във всички дейности по ежедневната поддръжка на инфраструктурата на Обсерваторията,
- при необходимост да подпомага работата на инженерите по поддръжката и развитието на телескопите и апаратурата към тях,
- да участва в плановите нощни наблюдения на астрономически обекти и явления,
- да контактува активно с медиите и обществеността, денем и нощем – да запознава гостите на НАО с характера на изследванията, които се извършват в Обсерваторията и с инфраструктурата, като изнася лекции на български и на чужди езици.
Изредените до тук дейности заемат 50% от времето на кандидата. През останалите 50% той трябва да се занимава с научна дейност по актуална астрономическа тема и да публикува резултатите от тази дейност в рецензируеми международни издания, най-малко по една статия на година. Дейностите в НАО-Рожен се извършват 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.
Брутната месечна заплата на успешния кандидат ще бъде 364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 € (сто осемдесет и шест евро).
За повече информация: тел. (+359 2) 9741910
11 юни 2011 г.
http://nao-rozhen.org/job/fr.htm
това...дали е истина ???
Re:Националната астрономическа обсерватория– Рожен търси да назначи млад специалист
Тревата там трябва наистина да е добра.
Re:Националната астрономическа обсерватория– Рожен търси да назначи млад специалист
Истина е, но това е за ентусиасти. :)
Това което не са писали в обявата че ще има възможност да е от малцината които първи ще видят извънземните догодина. Това си е бонус :Drinks:
Пожелавам им да намерят такъв кандидат :))
Ама те искат физик, програмист, с 2 езика, шофиорска книжка, че и в връзки с обществеността... :081:
Ако сложат една нула към тези 364 бих се замислил :)
Не е истина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Дянков беше прав че тия хора имат нужда от мениджъри. Хората правят милиони, а те са пропуснали да споменат изискването управление на космическа совалка.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312572446[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от glowndark
Пожелавам им да намерят такъв кандидат :))
Ама те искат физик, програмист, с 2 езика, шофиорска книжка, че и в връзки с обществеността... :081:
Ако сложат една нула към тези 364 бих се замислил :)
Пропусна изискването
- да работи и живее в Националната астрономическа обсерватория, на височина 1750 метра и отдалеченост от най-близкото населено място 10 км,
Не се шегувайте. Сигурно е невероятно трудно да се намери специалист отговарящ на подобни изисквания, навит да работи за толкова пари.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Не се шегувайте. Сигурно е невероятно трудно да се намери специалист отговарящ на подобни изисквания, навит да работи за толкова пари.
"Физиците се шегуват"!
Допускам, че е шега, свързана с протестите на младите учени от БАН.
Има една приказка, че хубаво че са шегите, та да си кажем истината :cool:
Аз бих се "пошегувал", че човек с такива квалификации да работи за такива пари или иска да го запише в CV-то си и после да си бие шута в чужбина примерно, или не му е в ред главата и според мен трябва да се добави изискване в обявата кандидата да представи бележка, че не се води в психото...
Обавата е напълно сериозна (чух го по TV), но наистина изглежда като подигравка,...
аз бих отишъл, ама не разбирам нито от физика, нито от информатика, нито съм младеж.
А пък от всичките тия наименования, дето са ги изброили, само midas ( това не е реклама ) знам, щото там ходя да си проверявам и сменям амортисьорите на колата от години. :)
Забравили са да пишат:
- При откриване на злощастна комета да умеят много атрактивно да катастрофират или при необходимост да бъдат зрелищно убити и всичко друго, което се случва на чуждестранните им колеги в армагедонските филми.
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
аз бих отишъл, ама не разбирам нито от физика, нито от информатика, нито съм младеж.
А пък от всичките тия наименования, дето са ги изброили, само
midas ( това не е реклама ) знам, щото там ходя да си проверявам и сменям амортисьорите на колата от години. :)
Ма то останаха ли вече младежи в България ????
Английски -на научно ниво.....
Че и да живеят там ???
И то за 364лв
Веселяци.
То Бат Бойко :
1. първо обеща на младежите 7 000лева заплата http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...ktora.115784,3 (вижте коментарите)
2. като видя, че НЕМЪ да станИ ги прати да пасЪт уфсите http://www.moreto.net/novini.php?n=137134 (44 коментара на млади българи)
3. и накрая да садят Компири: https://www.youtube.com/watch?v=FZeUJh3fG1A#
" Ум царува, ум робува, ум патки пасе"....
П.П. Когато Министър -предеседателят на Република България се подиграва с гражданите е нормално и неговите подчинени да го правят.
Все пак е обещал: http://www.btv.bg/news/nauka-tehnolo...a_v_Rojen.html
Това е подигравка, за която е виновен бате Бойко, който намали парите аз БАН. Заплатите в БАН никога не са били високи, но сега вече са подигравателни. Няма да пиша повече, че само се ядосвам. Да мислят тези които са гласували за него на изборите и мислят да гласуват за кандидата на ГЕРБ за президент.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Това е подигравка, за която е виновен бате Бойко, който намали парите аз БАН. Заплатите в БАН никога не са били високи, но сега вече са подигравателни. Няма да пиша повече, че само се ядосвам. Да мислят тези които са гласували за него на изборите и мислят да гласуват за кандидата на ГЕРБ за президент.
Аз пък мисля, че не е работа на държавата да дава кинти наготово където и да е, а да пречи минимално и помага максимално на тези, които искат да работят, да правят бизнес и оттам да има реална работеща икономика, и оттам да има реално заплащане. Включително и за наука, защото през 2011 година не може реална икономика без наука, но парите за нея да идват от бизнеса, на който тя ще отговаря на конкретните му нужди и ще му изкарва печалба. Защото хайде да не се лъжем, може да звучи грозно, но когато има печалба от нещо, тогава има и ще има пари за него... Лично на мен не ми звучи грозно, а справедливо... Аз не съм съгласен аз и компанията в която работя да сме гъвкави, да си скъсваме д-тата от работа, на челна стойка да стоим в името на печалбата, и в същото време някой да взима част от данъците, които ние сме платили, без да е генерирал реален продукт като нас, без да си е скъсал д-то като нас и т.н.
В цивилизования свят държавата има две основни функции - сигурност за гражданите (полиция и армия) и условия за бизнеса (работеща администрация, работещи закони). И колкото по-добре държавата си върши тези функции, толкова по-добре за народа. И ако някой приреве, че премиера му е длъжен с еди-каква си заплата, или че му е длъжен с еди-каква си цена на хляба, го пращат да строи комунизъм някъде другаде...