Резултати от 1 до 15 от общо 15

Къде да тегля бг левове?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Къде да тегля бг левове?

....Имам бърз въпрос към знаещите,или по точно-патилите!Налага ми се да тегля кеш левове от дебитна карта на "Словенска спорителна"/стандартна словашка банка/,тук в БГ!.....Знам,че ще изям дрървото,ама питането ми е -Има ли някай идея,къде дръвчето е по тънко!?......Става въпрос за левовата равностойност на 500 евро!

2.  

3. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

Re:Къде да тегля бг левове?

Защо не провериш в условията на тази банка, дали има някакви партньори от тукашните банки. До колкото знам за 2-3 наши банки, няма значение от къде ще теглиш. Дори да теглиш пари от банкомат на съответната банка зад граница, пак има солидна такса. Според мен най-добре ще се осведомиш от сайта на твоята банка за тарифите им.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Стандартно тарифата е около 2,5 евро/$ + 1% на транзакция . Поне така ми таксиват на мен . Налагало ми се е да тегля и да пазарувам в Бразилия , Украйна , ***** и други . Най много да е 5 евро/$ + % .

Но добре е да провериш на сайта им .

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Дръпни си еврото и си го обмени където е най-изгодно.
    Винаги при теглене в друга валута минаваш арбитражната схема - купуват ти парите по курс"купува" и ти продават по курс "продава". И това е без комисионна броене и такса обслужване .

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

...Благодаря,това зная,въпроса е ,че един път плащаш на банката ,така е 2.5 евро плюс два процента върху сумата,но после и БГ банката забива такса и това е нещото ,което не зная.....Къде колко е дебело дръвчето!?

7. Тук е от
    Mar 2004

При теглене от банкомат се заплаща само една такса, тази на банката издател на картата. В твоя случай ще платиш само такса на словенската банка около 5 евро както са казали и колегите по-горе.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

.....А БГ банката,как,безплатно ли ще ме обслужва?Плюс това,там влога е в евро,те са в еврозоната,а тук ще се превалутират български лева!?......Но,както и да е,днес дръпнах 500лв от Първа източна и т.н....,след 15 дни като се прибера ще видя на коя банка колко!.......Благодаря на всички отзовали се на въпроса ми!

10. Тук е от
    Mar 2004

БГ банката получава комисионна от словашката банка. В тези около 5 евро за транзакцията се включва и българската комисионна. Така че според мен няма голямо значение от кой банкомат си изтеглил. Превалутирането става по международен курс на Виза/Мастъркарт (в зависимост от бранда на картата) и обикновено тези курсове са по-добри от тези на чейндж бюрата. Банкоматите винаги пускат местна валута, ако беше в Румъния щеше да ти пусне леи, в Китай - донги и т.н

11. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Благодаря Дечев!Така или иначе "нещото "е направено !....Дано се вместя в тия5-10 евро и шамарчето не се окаже по силно!Не ми е голям зор и 5 и 15 евро,ама побеснявам каго трябва да ги давам на банка!Това са едни от най гадните институции с които се сблъсква обикновенния човек!Пак там ,в челото на класацията по гадост са и най скъпите занаятчии,зъболекарите,които не знам по какво недоразумение носят и благородната титла ДОКТОР!?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Човек не разбирам защо протестираш или се притесняваш какво и колко ще ти вземе БГ банката при транзакция от твоята карта .Ами ако толкова те стиска чепика не я ползвай словашката карта извън страната . Или изобщо не си дръж парите в банка най добре . Винаги кеш и никакви проблеми .

13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

5 евро не са...
    По-скоро - 3% за теглене в кеш + 2% за превалутиране - около 5% такса, това е горе долу стандартно за Visa / Mastercard нормални. Предполагам, че няма голяма разлика между тях и дебитни карти.
    Като се прибереш няма да разбереш на кой колко си платил - ще си имаш задължение само към твоята банка, а дали тя дава на другата банка не те интересува.
    Тоест, според мен, на 500 евро таксата ти ще е около 25 евро.
    2-та % за превалутиране са железни, без значение каква карта ползваш. Другите 3... знам ли, може да е по-благосклонна банката ти и да са по-малко, но силно съмнявам някой да предлага чувствително по-ниски такси от световните Н1.
    Хората с предположения за 5Е такса... мисля си, че са много далеч от истината.
    Да споделиш после колко са те наказали

14.  

15. Тук е от
    Mar 2004

При дебитните карти в България таксите са 4лв. плюс 1,5% от сумата (поне в повечето големи банки). Ако допуснем, че и в другата държава е така значи си се побрал в 5 евро

Такси за превалутиране съм на 99,9% сигурен, че няма. Това, което е написал Крис също е вярно, но за кредитните карти.

При плащане на ПОС на търговец обикновено няма никакви такси. Така че при ходене в чужбина това е един добър начин да се избягват таксите. Теглене кеш само в краен случай.

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

За да няма недоразумения:Когато теглиш от Slovenska sporitelna,с дебитна карта,класическа Виза, в друга страна член на Евросъюза,но извън Еврозоната-5 евро+0.16% от стойността на транзакцията +ТАКСА КОМИСИОННА ОТ БАНКАТА ЧИЙТО УСТРОЙСТВО ИЗПОЛЗУВАШ!!Записано е в условията на Словенска спорителна!Това е! А при нормално пазарене,това знам от собствен опит и у нас и в Полша таксата е 14 евроцента!Излизало ми е в края на месеца на месечната справка!Просто сега за първи път ми се налага да тегля сума кеш ,тук в БГ със словашката си карта! Ама,ако не забравя,като се върна,ще пиша колко ми са взели тукашните хайдуци!!!

17. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

За да затворя темата както обещах....Сега ми дойде извлечението,значи таксата е 5 евро и 0.16 процента върху сумата,нищо работа с две думи...Няма и 6 евро общо на теглената сума от 500евро!...Дано скоро и БГ банките заработят с такива такси за обслужване на клиентите си!....

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Дам, впечатляващо малко.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Мога ли да тегля от free.techno-link от USA ?
    От Board във форум Мрежи
    Отговори: 11
    Последно: 05-09-03, 11:04
  2. Отговори: 19
    Последно: 05-04-02, 12:04
  3. Струва ли си да го тегля?
    От rover във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 02-04-01, 17:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе