Диета - Препоръки при наднормено тегло
Диетата е специфичен начин на пълна промяна на хранителните навици,съобразен с конкретния човек, неговата цел и здравословно състояние...прочетете повече:
Здравей и добре дошъл.
Ако се интересуваш от диети ще се радвам да обменим опит. И аз се опитвам да свалям килца през последните месеци :)
Но нека това да стане тук, в самата тема, която си направил.
Иначе с едно изречение и линк да четем някъде, нещо... освен, че мяза на реклама е и безполезно.
kod
Отговор: Диета - Препоръки при наднормено тегло
Кой той - аз ли?
Бая по моите разбирания, макар да не ми личи.
В началото на годината бях 120кг, сега съм 105, планът е да стана 95 :)
Муай пръжки с лук и мазни мръвки. Това е най-добрия начин. Но приема на въглехидрати трябва да се ограничи само до няколко литра. :Drinks:
kod и аз съм на същият хал. Стигнах 120, смъкнах до 113 и до там! Сподели моля твоята рецепта.
Не ям по половин хляб на вечеря...
И не се напъвам да мисля, че това е диета, просто ям по друг начин. Движението няма нищо общо - с него и без него е все едно.
Поне при мен - хлябът и тестесните изделия са основното, от което зависи качвам или свалям. Което не значи, че въобше не ям. Просто си купувам хляб Слънце и Луна, хапвам по-рядко баничка или пица, не муам на обяд сандвич, а скара със салата.
Рецепта... мислиш преди да ядеш и не обръщаш внимание на постове като този на Kasap. Пробвал съм по този начин преди няколко години и резултата от НВД беше временен.
Имай все пак предвид, че съм висок 2 м и точно дебел никога не съм бил. Просто 120кг почнаха да ми тежат повече, отколкото ми допада...
Иначе при мен проблемното беше задържането точно на 110-112кг и сега на 105кг.
Първото го минах някак като престанах да обръщам внимание за месец и се оказа, че съм минал досадната граница, която преди не можех, втората... летните ол инклузиви ми пречат да я мина, но вече свършиха :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Не ям по половин хляб на вечеря...
Рецепта... мислиш преди да ядеш и не обръщаш внимание на постове като този на Kasap.
Представям си, колко ще са потресени японците, чукчите и инуитите, като научат, че се хранят нездравословно. От друга страна, "болестите на века" се срещат при тях изключително рядко. Стоматолозите са безработни, а онколози липсват изобщо.
"..Най-накрая кралят на Етиопия опита от виното и му се стори вкусно, след като научи за процеса му на производство. И накрая за последен въпрос той попита кралят на Персия какво яде и до каква възраст живеят Персийците. Следва обяснение за житото и хляба, и че кралят яде хляб и че Персийците обикновенно не доживявали повече от 80години.... От своя страна Персийците питали Етиопците колко дълго живеят и какво ядат. Отговорът на Етиопците бил, че живеят обикновено 120 години и ядат сварено месо и мляко..". /Херодот/
П.С. Яденето на хляб е противоестествено за хората.
е па херодот да е достоверен източник... ;)
вземи цитирай и библията и 'ептен да я овапцаме :))
Цитат:
FearMe
е па херодот да е достоверен източник... ;)
вземи цитирай и библията и 'ептен да я овапцаме :))
Троло-ло-ло, а? :taz
Има и достатъчно съвременни източници. Лесно можеш да ги откриеш, ако те вълнува материята.
@Криско НВД може да доведе до покачване на теглото след около месец. Особено ако е комбинирана с някава физическа активност. Причината е, че мускулите тежат повече от сланинките.
Цитат:
Kasap
Представям си, колко ще са потресени японците, чукчите и инуитите, като научат, че се хранят нездравословно.
Определено. Аз пък си представям колко ще са потресени японците ако разберат, че здравословното им хранене се състои в Муай пръжки с лук и мазни мръвки.
Иначе да, има куп съвременни източници, кой от кой по-неточен и комерсиализиран. Аз споделям личен опит как се свалят килограми в отговор на въпрос и просто споменах, че при мен пръжките с лук не доведоха до необходимия ефект, описан в куп съвременни източници. Оттам стигнах до извода, че само разумното хранене помага, с муане на каквото и да е колкото и полезно да е само по себе си не става.
Да се намеся и аз в темата...Пролетта, бях качил килограми и теглото ми гонеше 90 и ги подминаваше...Чувствах се недобре в кожата си...:cool: Просто почнах да не смесвам определени видове храни и да се ограничавам. Е, Митачето знае, пили сме с него бира, обичам мезета, но какво да се прави, има изключения. Та така, всичко това комбинирано с работа, доведе че за месец и нещо свалих почти 10 кг и сега се чувствам добре. Разбира се, не винаги мога да спазвам тези неща, но се старая. Тенденцията е 75~77 кг и ще съм муцка...:laugh:
резултат: 10-11 кг за 3 месеца за постоянно
начин: намалено количество храна, без никаква промяна в останалия режим
типична храна:
* никакви полуфабрикати, само домашно готвено
* никакви газири, само домашни сокове, чайове и какао (кафе НЕ пия поначало)
* месо - всякакво, под "всякакво" да се разбира не различни части на пиле и прасе, а буквално каквото ми попадне пред окото (обожавам всякакви субпродукти ;)
* риба - много, също разнообразна
* плодове и зеленчуци - в промишлени количества, предимно домашни (според сезона), ако няма - чак тогава купувам
* хляб - минимално количество (от рода на филия на ден макс)
* мазнини - минимално количество, включително и в готвенето
А бе кефа цена няма, аз съм два метра и тежа сто кила, ям и пия всичко дето ми харесва, голем праз че ще умра болен, а не здрав.
понеже така и така сме отворили тема, по която хората ме смятат за вманиачен, да си кажа още 1-2 от здравословно-хранителните "мании" :)
* никакви вафли и др. производни - не заради сладкотомазното, а заради ГМО соевия лецитин и ГМО фруктозо-глюкозния сироп § маргарина, както и палмовото масло. прочисти ли се човек веднъж, после на секундата прави разлика между нещо, приготвено със захар, и такова с аспартам и другите шитове. това включва и газирите от по-горе, а за кола и пепси... там не ми се говори, защото може да стана досаден :). само мога да споделя, че сам "разработих" способ да накарам хората да повярват колко много сол има в гореспоменатите, със собствения си език
* категорично вода с минималко количество флуор - за момента розовият девин ме удовлетворява. бих пил и чешмянка, стига да имам резултати от изследвания, но при положение, че по-голямата част от канализацията на Варна е от 50 до 100 години стара... някакси този факт ме разубеждава едва ли не дори да не се къпя :)). иначе за флуора - от много време ползвам паста за зъби без флуор
* в допълнение на предния ми пост - малкото консумиран хляб е стандарт "българия", малкото консумирани колбаси са стандарт "стара планина". и "да", разлика има :)
аз съм спрял безалкохолни и натурални сокове, почти всичко сладко , по половин до 1 захарче с двете кафета на ден , ако е сладко ще е някакъв пчелен мед.
миналата година не вярвах че ще успея да спра хляба , но качеството му е такова че ме принудиха полу-насила с боклуците които продават за хляб, тук няма луна и слънце и курабийките им :)
това лято съм почти на 95% на салати и и горе долу сурови неща и без хляб, и пак качих от 110 съм към 115 сега ... постното не е проблем но май не е за мен.
сега си мисля да пробвам нещо месно... само месно. казват че диетата за всички е индивидуална е аз не съм намерил моя хранителен режим все още.
май трябва да направим клуб +100 кила във форума :)