Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 41
Like Tree6Одобрявам

Диета - Препоръки при наднормено тегло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2012

Диета - Препоръки при наднормено тегло

Диетата е специфичен начин на пълна промяна на хранителните навици,съобразен с конкретния човек, неговата цел и здравословно състояние...прочетете повече:

Здравей и добре дошъл.
    Ако се интересуваш от диети ще се радвам да обменим опит. И аз се опитвам да свалям килца през последните месеци
    Но нека това да стане тук, в самата тема, която си направил.
    Иначе с едно изречение и линк да четем някъде, нещо... освен, че мяза на реклама е и безполезно.
    kod

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Отговор: Диета - Препоръки при наднормено тегло

Той е дебел?
    Shmi и rakim харесват това.

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Кой той - аз ли?
    Бая по моите разбирания, макар да не ми личи.
    В началото на годината бях 120кг, сега съм 105, планът е да стана 95

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Муай пръжки с лук и мазни мръвки. Това е най-добрия начин. Но приема на въглехидрати трябва да се ограничи само до няколко литра.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

kod и аз съм на същият хал. Стигнах 120, смъкнах до 113 и до там! Сподели моля твоята рецепта.

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не ям по половин хляб на вечеря...
    И не се напъвам да мисля, че това е диета, просто ям по друг начин. Движението няма нищо общо - с него и без него е все едно.
    Поне при мен - хлябът и тестесните изделия са основното, от което зависи качвам или свалям. Което не значи, че въобше не ям. Просто си купувам хляб Слънце и Луна, хапвам по-рядко баничка или пица, не муам на обяд сандвич, а скара със салата.
    Рецепта... мислиш преди да ядеш и не обръщаш внимание на постове като този на Kasap. Пробвал съм по този начин преди няколко години и резултата от НВД беше временен.
    Имай все пак предвид, че съм висок 2 м и точно дебел никога не съм бил. Просто 120кг почнаха да ми тежат повече, отколкото ми допада...

Иначе при мен проблемното беше задържането точно на 110-112кг и сега на 105кг.
    Първото го минах някак като престанах да обръщам внимание за месец и се оказа, че съм минал досадната граница, която преди не можех, втората... летните ол инклузиви ми пречат да я мина, но вече свършиха

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Не ям по половин хляб на вечеря...
    Рецепта... мислиш преди да ядеш и не обръщаш внимание на постове като този на Kasap.
    Представям си, колко ще са потресени японците, чукчите и инуитите, като научат, че се хранят нездравословно. От друга страна, "болестите на века" се срещат при тях изключително рядко. Стоматолозите са безработни, а онколози липсват изобщо.

"..Най-накрая кралят на Етиопия опита от виното и му се стори вкусно, след като научи за процеса му на производство. И накрая за последен въпрос той попита кралят на Персия какво яде и до каква възраст живеят Персийците. Следва обяснение за житото и хляба, и че кралят яде хляб и че Персийците обикновенно не доживявали повече от 80години.... От своя страна Персийците питали Етиопците колко дълго живеят и какво ядат. Отговорът на Етиопците бил, че живеят обикновено 120 години и ядат сварено месо и мляко..". /Херодот/

П.С. Яденето на хляб е противоестествено за хората.

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

е па херодот да е достоверен източник...

вземи цитирай и библията и 'ептен да я овапцаме

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    е па херодот да е достоверен източник...

вземи цитирай и библията и 'ептен да я овапцаме
    Троло-ло-ло, а?
    Има и достатъчно съвременни източници. Лесно можеш да ги откриеш, ако те вълнува материята.

@Криско НВД може да доведе до покачване на теглото след около месец. Особено ако е комбинирана с някава физическа активност. Причината е, че мускулите тежат повече от сланинките.

12. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Представям си, колко ще са потресени японците, чукчите и инуитите, като научат, че се хранят нездравословно.
    Определено. Аз пък си представям колко ще са потресени японците ако разберат, че здравословното им хранене се състои в Муай пръжки с лук и мазни мръвки.
    Иначе да, има куп съвременни източници, кой от кой по-неточен и комерсиализиран. Аз споделям личен опит как се свалят килограми в отговор на въпрос и просто споменах, че при мен пръжките с лук не доведоха до необходимия ефект, описан в куп съвременни източници. Оттам стигнах до извода, че само разумното хранене помага, с муане на каквото и да е колкото и полезно да е само по себе си не става.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Да се намеся и аз в темата...Пролетта, бях качил килограми и теглото ми гонеше 90 и ги подминаваше...Чувствах се недобре в кожата си... Просто почнах да не смесвам определени видове храни и да се ограничавам. Е, Митачето знае, пили сме с него бира, обичам мезета, но какво да се прави, има изключения. Та така, всичко това комбинирано с работа, доведе че за месец и нещо свалих почти 10 кг и сега се чувствам добре. Разбира се, не винаги мога да спазвам тези неща, но се старая. Тенденцията е 75~77 кг и ще съм муцка...

14.  

15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

резултат: 10-11 кг за 3 месеца за постоянно

начин: намалено количество храна, без никаква промяна в останалия режим

типична храна:
    * никакви полуфабрикати, само домашно готвено
    * никакви газири, само домашни сокове, чайове и какао (кафе НЕ пия поначало)
    * месо - всякакво, под "всякакво" да се разбира не различни части на пиле и прасе, а буквално каквото ми попадне пред окото (обожавам всякакви субпродукти
    * риба - много, също разнообразна
    * плодове и зеленчуци - в промишлени количества, предимно домашни (според сезона), ако няма - чак тогава купувам
    * хляб - минимално количество (от рода на филия на ден макс)
    * мазнини - минимално количество, включително и в готвенето

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

А бе кефа цена няма, аз съм два метра и тежа сто кила, ям и пия всичко дето ми харесва, голем праз че ще умра болен, а не здрав.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

понеже така и така сме отворили тема, по която хората ме смятат за вманиачен, да си кажа още 1-2 от здравословно-хранителните "мании"

* никакви вафли и др. производни - не заради сладкотомазното, а заради ГМО соевия лецитин и ГМО фруктозо-глюкозния сироп § маргарина, както и палмовото масло. прочисти ли се човек веднъж, после на секундата прави разлика между нещо, приготвено със захар, и такова с аспартам и другите шитове. това включва и газирите от по-горе, а за кола и пепси... там не ми се говори, защото може да стана досаден . само мога да споделя, че сам "разработих" способ да накарам хората да повярват колко много сол има в гореспоменатите, със собствения си език

* категорично вода с минималко количество флуор - за момента розовият девин ме удовлетворява. бих пил и чешмянка, стига да имам резултати от изследвания, но при положение, че по-голямата част от канализацията на Варна е от 50 до 100 години стара... някакси този факт ме разубеждава едва ли не дори да не се къпя . иначе за флуора - от много време ползвам паста за зъби без флуор

* в допълнение на предния ми пост - малкото консумиран хляб е стандарт "българия", малкото консумирани колбаси са стандарт "стара планина". и "да", разлика има

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

аз съм спрял безалкохолни и натурални сокове, почти всичко сладко , по половин до 1 захарче с двете кафета на ден , ако е сладко ще е някакъв пчелен мед.
    миналата година не вярвах че ще успея да спра хляба , но качеството му е такова че ме принудиха полу-насила с боклуците които продават за хляб, тук няма луна и слънце и курабийките им
    това лято съм почти на 95% на салати и и горе долу сурови неща и без хляб, и пак качих от 110 съм към 115 сега ... постното не е проблем но май не е за мен.
    сега си мисля да пробвам нещо месно... само месно. казват че диетата за всички е индивидуална е аз не съм намерил моя хранителен режим все още.

май трябва да направим клуб +100 кила във форума

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препоръки LCD 32''-37''
    От delirium във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 05-01-12, 15:22
  2. Отговори: 0
    Последно: 08-10-10, 18:29
  3. LG S09 AW - мнения и препоръки
    От pesho21 във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 19
    Последно: 27-12-08, 22:55
  4. относително тегло ??
    От obshtinska_mishka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 15
    Последно: 17-09-06, 01:35
  5. препоръки за HDD
    От ivo80 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 29
    Последно: 31-01-02, 23:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе