Може да се изтрие темата. Благодаря за съвета.
Този пост е редактиран от kris11; 08-10-12 в 14:47.
Ако е само за този случай, аз не мога да помогна, може да попиташ в някоя болницата.
Иначе ако нямате а имате инвалид, си вземи от личния лекар белешка и отиди в социални грижи, там ще ти дадат да полваш.
Да бе да ,само, че трябва да действш поне 3 месеца напред , но не става. Минах по пътя.Скапана държава дано се затрие като държава и народ !!
Не става така трябва бележка от ТЕЛК , тогава викаш лекар на посещение за да даде предписание /ТЕЛК 03.09.2012 , посещение 26.10.2012 - защото лекаря е вотпуск , после имало много записани.На 27.10 вземам заповеди и чакам да приведат парите. Избързах и купих антидекубационен дюшек , дадох фактурата на соц. грижи и ейейй днес ми се обадиха, че били привели парите - само, че за съжаление 57 дни след смъртта на съпругата ми. Това пък , ако не е за Гинес![]()
То наистина е за Гинес, ама е срамота.
Моите съболезнования за вашата съпруга.
Между другото, ако е родена след 31.12.1959 то тя има задължително допълнително пенсионно осигуряване, което от момента на ТЕЛК може да си го изтегли. Разбира се, в момента в което лицето получи ТЕЛК и спрат да се трупат суми, от фондът в който се трупат сумите спират да пращат писма с натрупаната сума (ежегодно иначе пращат) и се надяват човек да забрави. Ако почине пък - почти никой не се сеща. Та, ако не сте се сетили, едни минимум 600-700 лв ви чакат да ги вземете, не им ги оставяйте на тия кожодери.
Моите съболезнования Kris11!
Жалко и за Морския. Беше писал, че е успял да се оправи....
присъединявам се към съболезнованията, kris11
не че си бил длъжен да обясняваш в подробности за какво ти е трябвала, но аз лично изпитвам особени сантименти към случаите като твоя...
Да уж беше.По почивните 06.09. го бяха изписали. След 1 седмица го приеха отново за биопсия, после беше в интензивното за 2 седмици. Оттам го преместиха в нормална стая и беше добре, докато на 2.10 към 1:30 /не се знае кога защото персонала спи го намират паднал на земята./ Белодробна емболия