ако си консумирал негови продукти и си доволен, и изявиш желание, бих преместил темата в "Бял списък", за да бъде реклама и да се помогне на човека с колкото и малко да е...
аз умирам за подобна информация. благодарение на информация именно в Сетком започнах да купувам прясното и кисело мляко на Алфатар, които са абсолютно различна стока от всякакви подозрителни субстанции в кофички и кутии по рафтовете
... Честно казано съм доволен. Започнах да купувам негови неща, след като един роднина работеше в птицекланицата и ми сподели, че нямало химия. Разбира се, химически анализ не мога да направя, за това се въздържам от крайни изказвания. Нека все пак всеки пробва и прецени за себе си. За мен проблема е само, че фирмените магазини не са ми много удобни, но когато минавам си взимам по 3-4 пилета и колбаси. Ако на хората им хареса, защо да не подкрепим човека?
Аз съм абониран за тези герои, за които ме светнаха преди време и гледам, че стават все по-популярни.
https://www.facebook.com/Livadi.bg
Бях спрял да купувам пилешко месо от магазин, но сега съм много доволен. Нещата изглеждат доста истински от снимките, а и по вкуса и аромата докато готвиш се усеща, че месото е различно.
Хубаво, уж няма химия, но погледнах сайта му примерно секцията "Полуфабрикати" - Джиев АД.
Написал си е че има Е-та в продукцията. Няколко Е3хх, и класиката глюкозен сироп + Е621 (мононатриев глутамат) - може да овкуси и ла*на (извинения). Иначе си е известен психологически трик да посочваш кусури и да се правиш на честен. Хубаво е да се рекламира де.
Едит (допълнение).
Сега погледнах и линка на лазарус за ливадите - там ми изглежда по достоверно - тия кокошчици и патета на зелена трева, и скованата барака изглеждат наистина щастливи.
Птицефермата от пост 1 - хале с изкуствено осветление и наблъскани там животните. Не, не.
Този пост е редактиран от koranto; 09-10-12 в 08:59.
Няма търговец който да отглежда бройлери/пилета за месо(продажба) и да не влага химия.Това е необходимо тъй като има доста болести по кокошките/бройлерите и когато са на едно място всичките за 3 дни от едно пиле се заразяват почти всичките и това е загуба не само като птици, но и като храна вложена в тях за отглеждането им.Някога учех в едно от "сендовските" училища.Бяхме първите в Бг които правеха проекти за фирми и работхме по програма на един лондонски колеж(не му помня името) като желаещите за английска диплома на края на обучението полагаха изпит пред комисия от този колеж на английски език и им издаваха дипломи от колежа.
Тогава един от проектите ни по време на обучението беше птицеферма за бройлери.Съставките които се включваха в храната можеха да достугнато 107 вида.Минимума беше 27 вида, като в тях се включват и различни лекарства включвани заедно с храната. Още тогава с цел намаляване на себестойността на птиците попитхаме дали не може да не се слагат лекарства и различни видове антибиотици в храната.Казаха, че може, но е доста рисковано, тъй като в тези птицеферми една птица като се зарази и докато забележат, че е болна през инкубационния период заразата се е разпространила по всички птици и следва масова смърт.В храната освен лекарствата есенно-зимния сезон се включват и различни видове витамини.
Сигурно е възможно да се отглеждат кокошки/бойлери(те нашите прабаби и прадядовци да не са ги отлгеждали с антибиотици и витамини както сега я), но тогава едва ли един бройлер ще е достигнал съответното тегло на 45-тия ден.
Ето какво научно филмче ми попадна под погледа:
Повдигане на темата...