ЗДРАВЕЙЕ ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!!ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
ЗДРАВЕЙЕ ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!!ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
S-Video е стандарт за предаване на видео сигнал по ниска честота !При компютърните видео карти се използва за свързване на компа към телевизор ! В драйвера на видео картата трбва да се активират настройките за клониране на десктопа и ако ще се гледат филми да се настрой овърлея към втория монитор (TV).
Мерси,значи S-видео е само в сферата на компютрите и ТВ i няма общо с други видео стандарти?
Не е така! Много източници на видео сигнал използват S-видео. Прегледай внимателно кабелите и конекторите от другата тема. Ще разбереш кое с кое и как се свързва.Първоначално публикувано от monto
Първоначално публикувано от Lupus
Добре,но какво ми дава повече S-Видео кабела и самото S-видео?
Виж тук : http://www.interfacebus.com/Design_Connector_Video.htmlПървоначално публикувано от monto
По принцип ползвайки S-Video интерфейс, сигнала е по-контрастен и по-рязък.
Нещо не си формулирал въпроса си правилно. S-Video стандарта е за видео сигнали и се използва в много устройства. Аз само ти дадох пример за проложението му при компютрите. Ако те интересува нещо повече питай конкретно за да ти се отговори по-изчерпателно. Успех !
Здравейте,проблемът ми е следният.
Имам прожектор Acer X113 и искам да го свържа към Булсатком сигналът за да гледам през него телевизия.
Мога ли единствено със S-Video да го направя?