Отговор: Теглене на суми от PayPal към банкова карта VISA в България
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Днес пуснах плащане към картата, да - има промяна.
Превалутира доларите в левове по техния абсурден курс и няма друг вариант... Ако искаш.
Моята карта е в левове, но досега нямаше проблем да се изпращат долари и превалутирането да се прави от банката.
Обобщено - 2 до 3% отиват по дяволите...
Преди време имаше опция и бях посочил превалутирането да става от моята банка - сега ми дава само по техния курс 1 евро = 1.89 лв :DD
Нещо не намирам инфо за решение на проблема - явно хората слабо ги интересува това, че са заставени да плащат 3 % на тия мизерници.
Ето как се оправя настройката за превалутирането:
Влизаш в PayPal –> натискаш колелцето (горе, вдясно на екрана, до "Log Out") –> "Payments" –> "Manage pre-approved payments" –> "Set Available Funding Sources" –> "Conversion Options" –> слагаш отметката на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." и натискаш "Submit".
Цитат:
astra
Ето как се оправя настройката за превалутирането:
Влизаш в PayPal –> натискаш колелцето (горе, вдясно на екрана, до "Log Out") –> "Payments" –> "Manage pre-approved payments" –> "Set Available Funding Sources" –> "Conversion Options" –> слагаш отметката на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." и натискаш "Submit".
Няма оправяне превалутирането.
Обясненото от теб касае само плащания, а не тегления. Иначе да, пак е нещо, но за тегленията няма спасение.
И да не забравите да си декларирате доходите по пейпал, че познавам хора, които вече изгоряха.
Привет! Някой да ползва услугите на банка която да има такса 'Получаване на суми по карта (credit refund)' от 0%/0,5% или няма такова животно вече xd Аз преди 3 години минах през всички банки да разпитам и намерих прокредитбанк с 0% такса при withdraw от paypal и такса от 1.50 лева за обслужване на сметка което беше чудесно. Още след първите 5-6 месеца ми вкараха така нежеланата такса от 1% в/у сумата при всеки withdraw от paypal (доста лесно ги правият тези промени по условията особено в полза на банката xd). Тази година и таксата по сметката ми дигнаха направо на 4 лева. Притесняваме ,че за 2018 смятат още да ми дигната таксата от 4 на 8 лева. Вече доста ми се оскъпиха преводите от paypal за това се чудех дали някой не е намерил относително добри условия с някоя банка :) И аз имах проблеми с нежелано превалотизиране от страна на paypal преди 2 седмици както са споменали потребители в предените коментари. От paypal ми върнаха, че уж са разрешили проблема ,но ще разбера със сигурност при следващ withdraw дали наистина са свършили работа - Thank you for contacting PayPal. Firstly, I would like to apologise for the inconvenience you experienced in this matter. Mr., there was a recent change to Romanian accounts in which the currency of the card was updated back to the local currency as a feature. I have updated the currency of the card back to USD as requested.
In regards to your withdrawal I have credited your balance with €10.00 for the currency conversion loss.
I am delighted that I could resolve this issue for you. Thank you for using PayPal.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Multimedias
Привет! Някой да ползва услугите на банка която да има такса 'Получаване на суми по карта (credit refund)' от 0%/0,5% или няма такова животно вече xd ....
Аз ползвам ЦКБ. Нямат такса за получаване. Има такса за теглене на сумата в брой (50 цента мисля), ако се тегли във валута, както и месечна такса за поддръжка (ок. 1 долар), но тези нямат пряко отношение към тегленето на пари от Пейпал.
- - - - - - - - - -
Добра новина! Потвърждавам, че вече няма ограничение за максимален размер на сумата за теглене от Пейпал (което преди беше 500 долара)!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27897&stc=1
Значи все пак като си изтеглиш парите от Пейпал към ЦКБ таксата е само 2,50$ ?
- - - - - - - - - -
Цитат:
cheeseus
Аз ползвам ЦКБ. Нямат такса за получаване. Има такса за теглене на сумата в брой (50 цента мисля), ако се тегли във валута, както и месечна такса за поддръжка (ок. 1 долар), но тези нямат пряко отношение към тегленето на пари от Пейпал.
- - - - - - - - - -
Добра новина! Потвърждавам, че вече няма ограничение за максимален размер на сумата за теглене от Пейпал (което преди беше 500 долара)!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27897&stc=1
Значи все пак като си изтеглиш парите от Пейпал към ЦКБ таксата е само 2,50$ ?