Елит са пуснали евтин МР3 плеър за кола ECA 4003 CD/MP3. Струва 299лв в гет.бг
http://get.bg/catalog/product_info.p...oducts_id=6546
Някой виждал ли е това нещо на живо, щото на картинката изглежда добре, ама дали вади добър звук?
Елит са пуснали евтин МР3 плеър за кола ECA 4003 CD/MP3. Струва 299лв в гет.бг
http://get.bg/catalog/product_info.p...oducts_id=6546
Някой виждал ли е това нещо на живо, щото на картинката изглежда добре, ама дали вади добър звук?
Отиди в Метро, там го има. Можеш и да чуеш как свири. Хубавото е, че само се сглобява тук. Абе не бих си купила такъв все пак:-)))
ако основният фактор при тебе е цената - зимай го без да му мислиш
ECA 4003 CD/MP3 плеър с падащ панел 299.00лв.
MP3/CD плеър
Падащ флип панел
CD/CD-R/CD-RW съвместим
MP3 възпроизвеждане
Цифров тунер
18 станции памет
RDS
Изходна мощност: 4х45 W
Еквалайзер
Гаранционен срок 1 година
не съм го чувал иначе, но 45вата не вярвам реални да е
и сега един леко офф-топик въпрос - абе не трябва ли и при mp3-тата за коли да има анти-шок ?! гледам в новите оферти на Технополис sony cdx-mp30, mp3 cd/rw 4x50 и цитирам "ЦД с антивибрационно шаси" - 440лв без ддс
нека не забравяме дупките по пътищата из страната
Реални 45 вата! МР3 на елит е по добра от повечето МР3 под 600лв! Елит зглобяват в Австрия, Фирмата е регистрирана във Варна и е на българин, а вносителя е Аладин ООД! Имам пряк контакт с фирмата и ти казвам фирмата е на ниво! няма да останяш разочараван - страшен звук вади!
П.С. след като си прочетох поста направо ще се учуда ако някой разбера какво искам да кажа!
Аз направих друго!
Ако вече имаш касетофон за колата, можеш да си вземеш един портативен MP3-CD плеър за 160-200лв. и с една адапторна касета от ComelSoft да си го вържеш към касетофона. Това поне е моят вариант. Не виждам смисъл, ако имаш касетофон, да взимасш цял плаър за колата.
Благодаря за мненията!
Аз в момента ползвам само предусилвателя и крайните стапала на един стар касетофон /даже съм му придал грозен външен вид за да не привлича погледи/ и си включвам преносимия МР3 плеър директно с кабел. Преди да ми дигнат касетофона бях пробвал и с адапторна касета, ама внася шумове и изкривявания.
Сега звука е добър, но неудобството е, че трябва да си нося плеъра с мен и обикновено го взимам в колата само когато пътувам извън града.
Това ме подсеща, че може да отворим тема за това кой как се озвучава в колата.
Или вече е имало такава?
В RTS имат някакви МР3 за кола, за 120$, ама марката не съм я чувал и качеството не е ясно.
gkirev, и аз така направих
и звукът е добър, а и всичко излиза към 250лв / свестен плеар и касетка преходник /
С касетка преходник ли излиза добре бре, я у лево )
Шуми, няма високи за бас да не говорим. Това е крайно ценово решение, за което е съмнително, че ще ти излезе по евтино ...
MP3 плейр ЕЛИТ, ше ме извинявате, ма все едно да си купиш Футачи.
Ще те посъветвам да си купиш някое по евтино CD, може и втора ръка, от колкото да се набуташ за подобно нещо
Все още няма евтини и хубави плеъри за кола.
А колкото до озвучаването на колата, ами моята е по следния начин:
Пищялки Ноикиа - 2 броя от ляво и от дясно на таблото, със сменени кондензатори.
Басове във вратите - филипс - 2 броя пак
Отзад съм със 2 броя трилентови JVC със сменени кондензатори, мисля че бяха 32 см. колоните по дължина. Захванити са за 2.2 см МDF кора.
Всичко това е обвързано с 2 квадрата Велеманн кабели.
Касетофона е Кеnwood за сега, ма не смятам да си купувам нов, щото вече 3 броя ми гепаха ((
Захранва се директно от акумулатора със 4 квадрата Велеманн.
Ами това е общо взето, свири като за световно, е не е като ***ьорска вектра дето баса и се чува през две преки, обаче я гоним качество не мощност )
Леле, Kayso, чудя се как не са ти вдигнали цялата кола заради музиката. На мен вече ми омръзна да ми разбиват колата заради CD-tа или касетофони и сега я карам без музика - много е тъпо(
На живо и на мъртво ако нямаш добър ресивър няма да получиш никакъв добър звук, дори да имаш най-добрите колони, съградени с бас манияк. Цветовата гама на плеъра те вади от релси...а ако имаш дискове с любима музика може и да не усетиш последните 4-5 чааса от магистралата!!![:D][:D][:D]
Кайсо
Ще ми позволиш 1 реплика, нали?
не знам ти кога за последно си слушал адпторна касетка...Баса е идеален, също и високите.
Единствения "-" е шуменето. Но като си го усилиш стабилно забравяш, че ги чуваш...
Пък и като ги имаш 2-те у-ва и касетофона не ти е в гаранция не е никакъв проблем да си го отвориш и да си направиш кабел. Тогава "-" няма.
А при твоето решение има - нарича се $$$
За реплики съм насреща винаги )
1. Касетка имам и Мп3 плеър също, знак какъв е звука, далече е от идеален поне според мене. Мисля че и сам се сещаш, по какво се различава MP3 от CD качеството Така че не обяснявай, къде е баса и къде високите.
2. Шуменето се чува яко, верно че като се усили изчезвам, ма аз не съм в дискотека а в кола със затворени прозорци. Колко трябва да усиля, че да не се чува и колко време мога да прекарам в колата така, че да не ми гръмне главата ?
3. Касетофона е с 1 год. гаранция при монтаж от оторизиран сервизз и застраховка, не че не сме го отваряли, ама все пак ако му стане нещо най-малко 200 лева се изпаряват ... А и кабел да си пусна, все същия *** за съжаление (
4. Музиката ми в колата е по евтина от скъпо CD устройство, сиреч под 450 лева ми излиза всичко, без усилватели без из***ици и тн, така че решението не е $$$, ами старание и тарикатлък, тоест да си го направим по български
Това е от мен, не се заяждам, не се карам, просто отвръщам на репликата
Ако имате съвети идеи и тн. относно автомобилното озвучаване с радост бих ги обсъдил.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Леле, Kayso, чудя се как не са ти вдигнали цялата кола заради музиката. На мен вече ми омръзна да ми разбиват колата заради CD-tа или касетофони и сега я карам без музика - много е тъпо(
<div align="right">оргинално мнение на Sunny</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Хм, тъпо е, да. Най-малкото, обичам да слушам RadioCity на max в колата... и ако не съм сам, най-добре !
"2. Шуменето се чува яко, верно че като се усили изчезвам, ма аз не съм в дискотека а в кола със затворени прозорци. Колко трябва да усиля, че да не се чува и колко време мога да прекарам в колата така, че да не ми гръмне главата ?"
Интересно как си слушал касетки досега (в предишните няколко години, когато още нямаше CD-та или просто не бяха особено достъпни). Все едно шумът не е бил същия...Нека не ставаме дребнави, пък и сме свикнали да ни шуми Друх е въпросът, че трябва да се възползваме напълно от възможностите на съвременната техника )
"3. Касетофона е с 1 год. гаранция при монтаж от оторизиран сервизз и застраховка, не че не сме го отваряли, ама все пак ако му стане нещо най-малко 200 лева се изпаряват ... А и кабел да си пусна, все същия *** за съжаление ("
Бъркаш! Не е същия ***. Чувал съм и това решение... Ако е направено като хората (с добре изчислени кондензатори и съпротивления) звучи супер.
"4. Музиката ми в колата е по евтина от скъпо CD устройство, сиреч под 450 лева ми излиза всичко, без усилватели без из***ици и тн, така че решението не е $$$, ами старание и тарикатлък, тоест да си го направим по български "
Е това е! Ние сме българи все пак, не англичани... Дайте да изкярим колкото се може повече...нали сме техничари така или иначе ))))