Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 31
Like Tree18Одобрявам

За градушките, ракетите, щетите, па и други природни бедствия!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

За градушките, ракетите, щетите, па и други природни бедствия!

Чета си аз новините които ме обикалят във фейса за разни щети, че ракети не били стреляни, че нямало пари, че за някакви компенсации и почвам да избеснявам от глупости!

Компенсации! Ама, какви компенсации срещу каквото и да е природно бедствие, като няма застраховка!!!? Искаме да сме като белите държави, а никой не прави застраховки и като дойде момента и почва вайкането. Преди време, като съм правил ипотека и ми изискваха и застраховка(в момента и аз няма) срещу природно бедствие и беше някакви мижави кинти!
    За ракетите срещу градушки съм чел преди доста време, че в нормалните държави са на издръжка към застрахователите, защото нали се сещате колко щети иначе ще трябва да покриват, а то не са само автомобили, ами и селскостопанска продукция, която също се застрахова.
    Аз лично, не съм съгласен да се плаща за ракети и издръжката им от бюджета, точно застрахователите трябва да им поемат всички разходи до стотинка!
    Най редовно след всяко бедствие се започва едни ревове и кой за какво бил виновен, че що нямало помощи и тем подобни, а то въпроса си е прекрасно уреден, ама нали все нямаме пари!
    Tormentor, lazarus18, DUNDURMA и 2 други харесват това.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: За градушките, ракетите, щетите, па и други природни бедствия!

на мен в такава тема ми идва да пиша за климатичните тъпотии, макар и акцентът да е върху човешките тъпотии

"екстремни климатични явления"?!

паднала градушка веднъж за 20-30 години - екстремно?
    наваляло яко за един ден и заляло 20 къщи - екстремно?

екстремно ще е да навали 1 метър сняг през август или Дунав да мръдне 300 метра вдясно...
    правилният термин в нашите случаи е "неудобно"

по отношение на въпросните компенсации работата е същата - двоен стандарт. като жулнеш 3см боята на някой, веднага: "имаш ли гражданска?", "имаш ли каско?", "щетите са за цели 20 лева!"

падне въпросната градушка, никой не пита дали имаш застраховка - покриват се 80% от вложените средства
    защо? за да не гладуват хората - ок

поискат ли въпросните хора същите пари като субсидия, за да изкарат конкурентна на субсидирания внос реколта - нееее, откъде на къде? пари няма, оправяйте се на пазарен принцип

не знам за вас, но едно от малкото неща, което ме изкарва извън кожата ми, е човешката тъпотия
    друго е двойният стандарт
    (последното, третото, е правенето напук, но бат бойко не е изгрял по темата, така че няма как да спомена името Му засега )

ае добро утро, между другото...

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не е особено по темата, но природните бедствия позачестиха в страната ни и почна много да се говори как не били предотвратявани защото държавата не била наред...
    Познати живяха няколко години във Вашингтон, работеха в посолството, при едно от връщанията им разказаха, че целият град, в това число дипломатическия квартал е бил 2 дни без ток след поредно минаване на ураган.
    Представям си какво ще стане тук ако София или Варна останат 2 дни без ток - ще падне правителството поне, защото не си е свършило работата...
    Бедствия има навсякъде, ако можеха да се предотвратяват би било чудесно, но... не сме дораснали още за това.
    Който иска пари - застраховка, който няма застраховка - гладува...

5. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Мда, само ревем за какво ли не и само критикуваме какво ли не, защото, ако не ревем и критикуваме, трябва да вземем да я свършим някаква, а тук вече най-много ни куца!
    Като си спомня за "едно време", не помня да е имало наводнения, защото работеше системата с язовирите. Градушка съм виждал 1-2 пъти по онова време, а сега почти всяка година.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Покрай цялата работа лъсна и нещо друго - системата за известяване не работи! Метеоролози, военни и РВД са видели облака половин час преди да се изсипе над София. Защо никой не е задействал системата за известяване? Поне хората щяха да имат време да се приберат на закрито, децата да се изведат от детските площадки, хората да си затворят прозорците. Все прости, но необходими неща.

7. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

То, ако се замислиш, метеоролозите трябва да са знаели за тези градоносни облаци и преди да се видят!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Стига с тая система за предизвестяване.
    Пълен абсурд е да се задейства.
    Първо, абсолютно никой няма да разбере, че става дума за градушка, а и щеше само да внесе паника.
    Какъв по-ясен сигнал е, че е станало почти пълен мрак и се извива буря?
    По това време на годината е ясно, че има риск от градушка. Като им е толкова жал за ламарините да се скрият. В най-лошия случай ще загубят 5 минути да изчакат да премине дъжда.
    edi1 и blue1 харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2006

В Пловдив на всеки 6м. ни надуват главите с проби, но ако стане нещо сигурно няма да я пуснат. А за компенсациите твърдо против /по 20-25лв. е минималната застраховка/.

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от backinblack Виж публикацията
    То, ако се замислиш, метеоролозите трябва да са знаели за тези градоносни облаци и преди да се видят!
    На метеоролозите никой не вярва. Пример: вчера гледам новините в 08:00 стринта, как над пловдив облак, светкавици, дъжд поглеждам навън - няма облак светкавици дъжд - слънчево та се пръска. Към 15:00 за 5 мин преваля много слабо. И така е всеки ден. Ако зареве сирената какво? Терористична атака, бомбардировки, пожар, наводнение, обгазяване, тайфун, цунами, ??? От какво да се пазя? Няма смисъл от това след като не може ясно да покаже за какво е това предупреждение, още повече когато явлението е регионално като градушката в София. Застрахователната култура на обществото трябва да се промени съгласно новите реалности. Парите от едно ходене на ресторант годишно не е съсипващо за семейния бюджет...
    Този пост е редактиран от Tommorow; 13-07-14 в 09:31.
    blue1 одобрява това.

12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

някои хора, при това повечето, нямат пари дори за едно ходене на ресторант, дори това да означава 30-40 лв
    а и не виждам с какво ще ти помогнат 10 000 лв, ако ти се срути/изгори блока и замине апартамента ти

и дори не споменавам практиката на застр.компании да четат договора, както дявола чете евангелието

13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ба, нямат, я виж кръчмите привечер....
    И да ти се срути блока живота продъжава за оцелелите....с визираните 10к лева ще е една идея по-добър.
    Разбира се далеч по-умно е просто да нямаш собственост...яж и пии, харчи до лев и нямаш никакви проблеми дори света да свърши
    justify одобрява това.

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Една нормална застраховка която би ти накрила 80% от щетите при тотална загуба на всичко (недвижимо имущество +обзавеждане = 100 000лв) при всякакви условия струва около 300 лв годишно. В повечето случай компаниите правят някакви отстъпки (промоции) и реално идва към 250лв. Освен това тази сума може да се плаща на разсрочено плащане... Така че според мен оправдания от рода "ама нямам пари за застраховка" са необосновани. Това са 50 кутии цигари, т.е. по кутия на седмица - повечето от тия дето "нямат пари" пушат по кутия на ден.
    grischa одобрява това.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    ..... Ако зареве сирената какво? Терористична атака, бомбардировки, пожар, наводнение, обгазяване, тайфун, цунами, ??? От какво да се пазя? Няма смисъл от това след като не може ясно да покаже за какво е това предупреждение, още повече когато явлението е регионално като градушката в София. ...
    Е как да не може да се покаже какво точно??? Нали новата система, за която до тук са дадени над 5 мил. лева за това е с високоговорители, а не със сирени. И във всички големи градове е така. Тя за какво стои? Атомна бомбандировка ли да стане или да ни атакуват иракски ракети? Логично е да има някаква степен на децентрализация на задействане и да може да се пуска както на местно ниво от общината, така и например от ХМС както в случаи като този. Цялата система за гражданска защита и известяване е тотално разбита!

17. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Ба, нямат, я виж кръчмите привечер....
    И да ти се срути блока живота продъжава за оцелелите....с визираните 10к лева ще е една идея по-добър.
    Разбира се далеч по-умно е просто да нямаш собственост...яж и пии, харчи до лев и нямаш никакви проблеми дори света да свърши
    Точна така застраховка обмислям да направя в момента, не заради градушките а защото апартамента ми е ремонтиран основно и цената и е под 100лв.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Аз имам застраховка на сградата и имуществото, за сградата е върху 100К лв. , а техниката е 5К лв. сумата е 240 лева на година разделена на 4 равни вноски от по 60 лева превеждани автоматично от разплащателната ми сметка в КТБ........
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Природни задачи
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 21-03-14, 18:56
  2. HDD,CPU,RAM,PSU и други
    От conrad във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-09-12, 11:20
  3. трз,счетоводство,пл. док. и мн. други
    От machoni във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-05, 15:00
  4. Takken 3, Mk и други
    От get във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 03-05-04, 23:27
  5. DRV за монитори и други
    От Major_J във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 12-12-03, 11:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе