Чета си аз новините които ме обикалят във фейса за разни щети, че ракети не били стреляни, че нямало пари, че за някакви компенсации и почвам да избеснявам от глупости!
Компенсации! Ама, какви компенсации срещу каквото и да е природно бедствие, като няма застраховка!!!? Искаме да сме като белите държави, а никой не прави застраховки и като дойде момента и почва вайкането. Преди време, като съм правил ипотека и ми изискваха и застраховка(в момента и аз няма) срещу природно бедствие и беше някакви мижави кинти!
За ракетите срещу градушки съм чел преди доста време, че в нормалните държави са на издръжка към застрахователите, защото нали се сещате колко щети иначе ще трябва да покриват, а то не са само автомобили, ами и селскостопанска продукция, която също се застрахова.
Аз лично, не съм съгласен да се плаща за ракети и издръжката им от бюджета, точно застрахователите трябва да им поемат всички разходи до стотинка!
Най редовно след всяко бедствие се започва едни ревове и кой за какво бил виновен, че що нямало помощи и тем подобни, а то въпроса си е прекрасно уреден, ама нали все нямаме пари!