Резултати от 1 до 11 от общо 11

Асоциация на Интернет - Клубовете в България

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #1

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Декларация







    Инициативен комитет от представители на фирми, управляващи компютърни клубове

    Асоциация на Интернет Клубовете в България







    Представители на фирми, управляващи компютърни клубове, изразяват своята загриженост от събития от последните дни, засегнали наши колеги. Разтревожени сме от това, че преследвайки търговските си интереси и под прикритието на защита на авторските права, една частна компания безогледно изнудва хиляди фирми, осигуряващи десетки хиляди работни места. Погромът над компютърните клубове от веригата “Матрицата”, от които бяха иззети за един ден над 760 компютъра е поредното издевателство на тази компания, която непрекъснато променя условията, по които търгува с клиентите си.



    Само преди 2 години ние бяхме атакувани с оферти и заплахи да закупим продукта Windows 98, а днес ни се съобщава и ни заплашват, че това е незаконно и трябва да закупим други продукти на същата фирма.



    Смайващо е безрезервното съдействие на органите на реда в решаването на спорни казуси и бизнес-отношения между търговски субекти. Изземването на компютрите, с които работи един компютърен клуб, на практика означава не проверка, а изпълнение на присъда и последващото след седмици или месеци разрешаване на случая на практика е без значение, тъй като почти сигурно фирмата е доведена до фалит.



    Бихме искали органите на реда и специално НСБОП да бъдат така безкомпромисни в преследването на истинската организирана престъпност, към тези, които крадат компютрите ни, колите ни, ограбват жилищата ни и препродават краденото по гладко действащи канали.



    Компютърните клубове са място, където много българи и гости на България получават достъп до качествени компютри, интернет и услуги на достъпни цени. В компютърните клубове мнозина правят своите първи стъпки в опознаването на чудото на 20-ти и 21-ви век – компютъра. Компютърните клубове са подходящо място за социални контакти и прекарване на свободното време от подрастващите.



    Изразяваме солидарност с нашите колеги. Настояваме за незабавна среща с ръководството на МВР, прокуратурата и представители на BSA за уточняване на процедура, по която ще бъдат извършвани проверките за законосъобразност на дейността на компютърните клубове. Нашият протест не е против легалния софтуер, а против варварските методи, с които ни се налагат правила, променяни в движение.



    Компютърните клубове започват подписка сред своите клиенти в защита на своето съществуване и спокойна работа. Готови сме да организираме протестни действия, ще търсим подкрепа и от други браншови съюзи, профсъюзи и обществени организации.



    Призоваваме българската общественост да подкрепи нашите справедливи искания.



    За всички заинтересовани собственици на клубове ето и адреса:

    www.aikb.org

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    622
    #2

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Az sum za vasha podkrepa pichove , ama ia mi kajete edna podpiska deto e svurshila rabota , i koiato niakoi ot onia P...LI gore i e oburnal vnimanie OSVEN ako ne mu pulni neshto JOBCHETATA!

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    347
    #3

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    С вас ме момчета!

  5. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #4

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Няма да бъде само подписка и целта на асоциацията не е да бъде само от днес до пладне, а и за в бъдеще да защитава правата на интернет клубовете в българия. Ситуацията е такава че ако най на края клубовете не се обединят ще трябва да затворят или цената да стане 5лв на час.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,037
    #5

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Не съм съгласен само за едно нещо - че компютърните клубове са подходящо място за подрастващите - това е възможно най-НЕподходящото такова. Иначе приветствам подобни начинания, защото от много време на всички (вкл. на мен) ни е писнало да търпим длаверите, от които се облагодетелстват ненаситни интерси. За жалост ще мине доста време докато думата "корупция" се употребява от пресата веднъж на месец, а не по 2-3 пъти на ден (примерно).

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    347
    #6

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Aquadark ти си в невероятна заблуда! Ако предпочиташ твоето дете да расте в градинки с наркомани и паркова пълни с лайна, вместо да се събира с други връсници и да се учат на това "чудо на 20-ти и 21-ви век" (защото всички сме почнали от игричките няма човек който да е седнал и да си е казла айде да си пусна направо С++ или Оракле). Хиляди пъти е по зле едно дете да се събира в някакви наркомански седенки отколкото да си излива негативаната енеригия в Unreal-а например, а да не говорим че колкото и на някой да не им се вярва има игри който развиват както рефлексите така и мисленото в критечни моменти (това не е извесно в БГ но аз уча в САЩ и там това е цяла дисциплина). Със здраве!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #7

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Аз също подкрепям идеята за намирането на някакъв приемлив изход, а не постоянното кожедерство и прекалено ясно изразения монополизъм.

    След като има тук хора и извън България, много ми е интересно дали и там действат подобни правила, като напр. "Ако си закупя ЛЕГАЛНО игра или софтуер от място извън държавата - БГ, след като го внеса тука, той се смята за нелегален, по-точно не може да се ползва по клубове и обществени места."

    Имаше още една фирма освен ПУЛСАР, която се опита да продава игри в БГ и те надигнаха доста голям вой, какво стана с нея ?

  10. Senior Member Аватара на Zetle
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    992
    #8

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Davaite v sushtia duh !

    No kak shte pobedite korumpiranata "ruka na zakona" ?

    Kakto kaza BobyTT ne se se6tam za podpiska ili kakufto i da bilo zakonen metod za traino osigoriavane na pravata koito bi triabvalo da vi se polagat

  11. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #9

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Максим Горки е казал:" Тежка е съдбата ни бедняк, да се борим не ще успеем, но и да седим по-не ще да се спасим."

    -----------

    След като сте инвестирали толкова много пари в техника опитайте се да се защитите по-агресивно срещу държавата и корумпираните и чиновници и разните фирми, които искат да лапат пари без да са се научили да ги изкарват с труд. Консултирайте се с грамотни адвокати. Подчертавам грамотни, защото неграмотните са 3:1. Един добър адвокат може да накара държавата да започне да се грижи за данакоплатците като вас, ане само да ви скубят с данъци.

    1. Направете си асоциация и плащайте малък членски внос (като адвокатите)

    2. С парите от чл. внос си наемето Софийски адвокат или адв. къща да се грижи за интересите ви



    ---------

    Законите могат да се четат точно както дявола чете Евангилието. Ако разбирате за какво става дума ....

    Успех.


  12. Member
    Тук е от
    Oct 2002
    Мнения
    369
    #10

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Tova veche e pochti napraveno po posledni danni v srqada 30.04.2003 shte se provede nova sbirka na internet klubovete v bulgaria na pozitano v kinoto ideqata e da se obsudqat deistviqata na organizaciqata za napred vuprosut e che tova e edinstvenia nachin za pregovori s Microsoft i Pulsar te nqama da sednat da pregovarqat s klubovete po otdelno, no opredeleno shte sednat na masata za pregovori kogato govorim za organizaviqa na vsichki klubove v bulgaria. Pokaneni sa vsichki sobstvenici na klubove razberete che tova e vuv vash interes i nai malkoto dori da se naloji da si kupuvate windows xp shte go kupite na suvsem rqazlichna cena na edro i na drebno pone tova bi trqabvalo da e qasno na vseki....

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    2,793
    #11

    Асоциация на Интернет - Клубовете в България

    Alexandro, не знам откъде ти е информацията за такава сбирка, но аз проверявах на www.aikb.org - там нищо такова не пише. Ако имаш възможност, кажи на хората, които поддържат сайта (предполагам, че те са същите, които са инициирали създаването на Асоциацията) да разгласят по подходящ начин събитието. Ето аз например имам възможност и желание да присъствам, но нямам достатъчно информация за началния час. Предполагам и с други колеги, особено извън София е така. Ако можеш пусни повече инфо на mail или ICQ - има ги в профила ми.

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Първата 4G интернет мрежа в България
    От justify във форум Коментирай новина
    Отговори: 1
    Последно: 04-02-14, 22:32
  2. Интернет статистика за България?
    От Cko във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 30-11-04, 19:14
  3. Махат патентите за интернет клубовете
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 08-11-04, 15:40
  4. Отговори: 24
    Последно: 21-01-04, 22:09
  5. Coca-Cola и Интернет България
    От etg във форум Мрежи
    Отговори: 15
    Последно: 21-03-03, 20:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе