Бихте ли споделили каква отрова използвате против хлебарки? Възможно ли е да препоръчате някаква марка или конкретен продукт защото направо не знам как да се справя с тях.
Бихте ли споделили каква отрова използвате против хлебарки? Възможно ли е да препоръчате някаква марка или конкретен продукт защото направо не знам как да се справя с тях.
Здравейте! Аз използвах БИОКИЛ и останах изключително доволен от резултата. След използването на 2 шишета (пръска се на 3 седмици) около канали, по праговете на вратите и...изчезнаха напълно. Бяха от малките кафеви гадини. Хубавото на препарата е, че е безвреден за топлокръвни, т.е за хора и домашни любимци. На мен ми го препоръча приятел с малко дете. Аз лично си го купувам от ветеринарна аптека. Не е евтин към 15-16 лв за половин литър, но го предпочитам заради това, че е безвреден за хората. Успех в борбата!
Е, ако пробваш да ги пъдиш, както бабите пъдят мравките - с оцет, сигурно няма да станеЕдно време хлебарките бяха страшни, сега има богат избор от ефективни и евтини препарати.
После авторът на темата да напише своят опит.
В къщи (и аз съм с бебе) FENDONA от агроаптеката - продават по-евтино от ветеринарите. 2,50 лв за еднократна кесийка, стигаща за концентрирани 2 литра, с която успявам да напръскам около 80 м2 подове, плочки и килими в апартамент, че и остатъка отива по меката мебел и первазите. Кофтито е, че се измива и изчиства и трябва да пръскам по някое време пак, да кажем на 2 месеца, понеже котаракът бъхлясва редовно и сипе гадове навсякъде. Но пък нямам оплаквания за някакви алергии или неприятни станични ефекти по лапето. Нещо което много ми харесва е, че врагът ми са бълхите, а като бонус получавам по някога по някоя мъртва хлебарка, мравка и муха- напрактика трудно нещо остава живо за ден.
На вилата от тази пролет използвам тежката артилерия. Там си е напаст от насекоми. И отвън и вътре. Препаратът е ICON. С него пръскат и от фирмите за изтребване. Платих 45лв за 300 мл. Дозата, която ползвам е 25 ml на 5 л вода. След пръскане, всеки ден мета лопатки с пеперуди, мравки, комари, миризливки, паяци, стоножки и т.н. седмици наред. Два пъти съм пръскал това лято с него. Не се измива с вода. Пари по лицето един ден и една нощ, ако човек пръска срещу вятъра без маска, като мен, като че е мазан с люта чушка. Т.к. стените ми са бели и от вън и отвътре, и химикалите са бледо бели, пръскам наред, не само по фугите и ъглите - "да има" . Изчезнаха паяците по таваните, няма ги гнусните стоножки...
Този пост е редактиран от kalcheff1; 16-08-14 в 16:41.