Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 61
Like Tree34Одобрявам

Паметник в Бузлуджа/дом паметник на партията

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: Паметник в Бузлуджа/дом паметник на партията

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange Виж публикацията
    @lupus
    начи да сме на ясно.Всичко е строено от народа, на сила и със сила карани. Така, както са и били отнети земите и парите (дедо ми в кюпа), на времето. Така хората са карани на сила на бригади. Учениците, войниците и другите, дето са бачкали през седмицата, ама в неделя са строили. Защото партията го е искала, от тях, като са и казвали че партията са самите те.... Пак на сила са продавали застраховки и тем подобни марки, за писма, руски вестници и предмети, дето са щели да осигурят поредната и глупост, или лудост. За това е останало нещо построено, ама това нещо не е мръднало от средата на седемдесетте, до края и.
    Знам бе човек! Аз за разлика от "големите специалисти" тук по социализЪма, дето още имат кърма по устите си, съм ги живял тия времена. Колко пъти трябва да повтарям сравнението между българина и говедото? И едното и другото говедо, ако не му завреш остена в задника не бачка. Такава ни е народопсихологията!
    fXOrange одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

искам да попитам. Паметникът отворен ли е? Тоест може ли да се влиза постоянно в него? Защото съм се навил, лятото да ида с жената да го посетя. Пък и имам един приятел от казанък, дето се ме кани.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Отворен е за посещения, без вход, може да влезеш от където си поискаш.
    Ти откога има жена ? ? ?

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO Виж публикацията
    Ти откога има жена ? ? ?
    Да ве, верно! И аз те смятах за "алтернативен".

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

то не че е по темата ама, аз не знам да съм оставал някога, без жена...

иначе не е отворен. До колкото гледам по някои клипове в тубата.

ето, пича го казва, че е затворено.

и специален поздрав, за моя приятел Техното

Този пост е редактиран от fXOrange; 04-11-14 в 03:10.

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

И аз за това говоря приканвайки да помисли Лупус трезво кой аджеба ги е построил ама нейсе... БКП-то строило и т'ва е! Ако ли пък не то поне марсианци трябва да са но не и нашите бащи и дядовци...

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    И аз за това говоря приканвайки да помисли Лупус трезво кой аджеба ги е построил ама нейсе... БКП-то строило и т'ва е! Ако ли пък не то поне марсианци трябва да са но не и нашите бащи и дядовци...
    Толкова ли си елементарен? Разбира се, че всеки строеж се строи от работници със съответната професия и умения. Но когато се говори, че нещо е построено от някого обикновено се има в предвид кой е организатора и ръководителя на строежа. Ако ти кажеш на някого "Аз си построих нов апартамент", трябва ли той да разбере, че си го построил собственоръчно?
    И не знам баба ти какво е строила, но аз за моята майка мога с гордост да кажа "Тя е строила Хаинбоаз" и за този факт в домашния архив има снимки.
    jonov одобрява това.

10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ами то е ясно че всичко е построено от народа , но все пак бай тошо казваше " ние построихме " а не като тиквата " аз построих, аз направих " Сега другото нещо , че всички са участвали в построяването с от 1 до 10 левови марки ние поне по старите знаем колко е било доброволно на заплата ти удържат въпросната марка и това е - участваш . Не беше нужно да се унищожава , както и други паметници и на мавзолея можеха да му намерят роля , но пустата омраза

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Елементарен или не и двамата знаем по рано какво искаше да втълпиш а сега реши да уточниш, че са били само организатори или по скоро инициатори със задължителен аспект при това а не строители... Организатори и на лагери за политзатворници използвайки и трудови войски (които също строиха светлото бъдеще на онзи строй)! Друг е въпроса за финансирането и разпродаването на златния резерв, който е бил похарчен за да поддържа един измислен и нереален обществен строй с грандомански амбиции да възхвалява една партия и вожда и! Наричаха тази партия просто: "партията" - не ви ли звучи познато поне аз правя асоциация с филма "Фирмата"
    Иначе така и така са построени не бива да ги разрушаваме - всяко разрушаване е кощунство и неуважение най-малкото към труда на тези които са работили по тях а и могат да се използват като паметници на отминала епоха - например чинията на Бузлуджа аз съм привърженик да се реставрира и да се направи паметник на комунизма на пример! Децата които само са чували за комунизма, там могат да потънат в атмосферата на тогавашните времена а и не само децата де... Не трябва да отхвърляме и да събаряме с лека ръка построеното а да го нагодим към нещо ползотворно и доходоносно.
    blue1 одобрява това.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Бре то по -скоро легерите в Белене и Скравена трябва да са "паметници на комунизма" или на "антихуманизма" така както са концентрационните лагери на смъртта в Германия- , Дахау и Аушвиц/Освиенцим

Ама нейсе.Кратка е паметта народна ...

Да не говорим че непосредствено след 9.9.1944 година цяла България е превърната от комунистите в лагер...Има разкази на очевидци за това какво са правили комунистите в книгата на проф. Т.Балкански отразени в труда му "Комунистическия терор в Пазарджийска област" - да убиеш човек с лопата, само защото се е оплакал на жандармерията че си му "реквизирал" с други думи откраднал вола, за храна на партизаните ...

Книгата му я има в Замунда с включени снимки, разкази и кратки документални кадри.Срам за някои родове с живи наследници...
    Този пост е редактиран от justify; 04-11-14 в 16:02.
    blue1 одобрява това.

13. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

народа изби народа, в белене. Тъй, като народа командваше... Ама малкото народ, от народа.

Не може свинар и овчар да земе местото на ръководител, като реши да избие учените хора, твърдейки, че не трябват. С цел след време да си направи негови, собствени.

Леля ми ми разказва, как е била секретарка на директора, в един институт, по царевица - докараха нов автобус, за разкарването на работниците. На първият месец стана на нищо. Да съм са качвала на два пъти, ама как да стоя в него половин час, като всичко миришеше на тор, от работниците, а сутрин рано някои миризми не се понасят просто. След време ме викат. Влизам. Трима. Седнете. Вие знаете ли, защо сме ви викали? Ми не. Тук сме получили оплаквания. Работниците се оплакват, че сте се обличали всеки ден модерно и различно, със скъпи рокли, бели поли и чисти ризи, не може така.
    АЗ - ми аз нищо не купувам, освен басма от магазина, за по един лев. Шия си ги сама у нас, на шевната машина. А това че винаги съм чиста и изгладена, забранено ли е?
    Ония тримата - вие избягвате народът. Работниците казват, че не се събирате с тях, че не ползвате автобусът, който сме купили, за развозването. Да предпочитам да ходя с колелото. Вие биете 11 километра сутрин и 11 вечер?
    Да така ми е по добре. Автобусът е непоносим. Седалките са окъсани. Вътре е мръсно. Мирише на тор. Някои от работниците сутрин си качват коза или овца, като ги карат на полето, до като работят, да пасът. Предпочитам да избягвам, този вид транспорт.
    Така ли? Уволнена сте.

След месец пак я назначили. Сложили племенницата на началника, тя пък не можела да пише на машина. Префърли ли я на друго място, нали е роднина на шефа. Взели друга, неграмотна... И се видяли в чудо, върнали леля ми. Днес е на 87. И пак да я питам и пак ше ми го разкаже...
    XIIID, blue1 и svetlio1 харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Елементарен или не и двамата знаем по рано какво искаше да втълпиш а сега реши да уточниш, че са били само организатори или по скоро инициатори със задължителен аспект при това а не строители... Организатори и на лагери за политзатворници използвайки и трудови войски (които също строиха светлото бъдеще на онзи строй)! ....
    Я да видим къде и какво съм се опитал да втълпя? Би ли цитирал моите думи и твоето разбиране за тях да обясниш?

16. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Понеже си вадя изводи от писането (не се виждаме все пак) - поста ти ми изкънтя в главата ми с просташки мисли доста императивно и въпреки това ще отговоря колкото и да не ми се иска!

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    Не е така! Трябва да се обвинява и заклеймява този проклет бивш режим за всичко построено - болници и училища, заводи и краварници, кина и театри, че и библиотеки! Има ли са нахалството и цели градове да построят от кота 0! Как да не ги псуваш бе, мамка им социалистическа!
    Освен това моите разбирания може да се препокрият и с много други и ти да се изкарваш, че си имал друго в предвид ама ние сме простаците да не те разбираме...
    Според мен просто изпитваш носталгия по соц.времената и от там се дразниш дето пък има и такива да ги плюят!
    blue1 и justify харесват това.

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Понеже си вадя изводи от писането (не се виждаме все пак) - поста ти ми изкънтя в главата ми с просташки мисли доста императивно и въпреки това ще отговоря колкото и да не ми се иска!
    Освен това моите разбирания може да се препокрият и с много други и ти да се изкарваш, че си имал друго в предвид ама ние сме простаците да не те разбираме...
    Според мен просто изпитваш носталгия по соц.времената и от там се дразниш дето пък има и такива да ги плюят!
    Странно! Има ли в това мое изречение поне капчица носталгия? Аз казвам, че трябва да се обвинят и заклеймят за нахалството, ама кой да схване иронията!

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

добре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 5
    Последно: 07-11-06, 19:31
  2. Отговори: 3
    Последно: 06-09-06, 01:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе