Телефон се намира лесно ( стига да поискат), дрелка - почти невъзможно.
Здравейте колеги,
Значи вчера ни откраднаха къртача от обекта в Бургас и затова Ви пиша.Къртача е следния Bosch ghb 11 de с куфара и бургии и шила към него.Серийният номер ще Ви го дам малко по-късно или по-вероятно утре, че шефа е на ски и го чакаме да се върне да му кажем новината.
Много майстори които ще Ви приберат в джоба си, биха купили подобни инструменти на далавера. Сега ако ми кажете, че ще откажете Макита къртачи и др. от про-серията на половин или по-ниска цена, айде нема нужда да се лъжем. Аз бих отказал, защото дупча веднъж в годината, а другата по-рядко и ми е все тая дали е Макита или Ейнхел , ама аз предпочитам машина с гаранция която 90 % от живота и ще бъде в куфар.
Жалко за инструмента - даже мен ме хвана яд ама така е , никой не му пука. Стълбата ми я откраднаха за под 1 минута - докато вляза във входа да извадя куфара с инструмента, и хоп - няма я.
Форумът не е гише за забравени и изгубени вещи. НИКОЙ няма да си мръдне пръста за Вас. Така е в нашата родина -ние решихме къде , как, колко.
Case Closed
Значи ние сме си фирма и първо заради фактурите не купувам втора употреба и второ заради гаранцията и 3-то винаги в тези много-ниски цени има измама!
Пазете се колеги в тая скапана държава всеки втори е гладен!
Айде пак се почна . Дали ще купиш нещо на 500лв и ще дадеш още 100 за ДДС, които после ще си ги "приспаднеш" и ще ти се признаят за разходи само 60лв или ще си спестиш 300 и повече и ще си ги вземеш на "далавера" , при условие че ги тестваш преди това. Не мисля че ще се замисли шефа ти - все пак тези пари излизат от джоба му.
OLX-a е пълен с такива обяви за "евтини " инструменти.
Техно, не всички фирми работят така. И аз и всички мои познати, с които съм говорил по темата си купуват нови инструменти, всеки според възможностите си - някой Хилти, други Айнхел. Никой от тях не се е и не би се подвел да си купува крадени машини. Най-малкото на всеки един му се е случвало да му цапнат машина. В такава държава живеем...
Вчера в София гепаха една баничарка. Паркирана на метър от РПУ. Карали я 15 минути и я намерихме с GPS-a. Явно са били някакви тъпаци крадците и са се стреснали или не знам и аз. Тръгнали на някъде и след 7-8 минути обратен и паркирана на 500м от мястото на кражбата.
ние сме стотина човека .. инструмент се купува само нов ,коли също ..
Какво значи дали не знам дали е крадена или не?!
Според теб във фирмените магазини крадена техника ли продават? Калпаците са достатъчно и много добре знам кое как се купува, как си избива парите и как се режат заплати заради унищожаване на инструмент и пилеене на материали. Ако не е тайна, каква дейност са извършвали въпросните фирми?
Алекси, ние сме по-малко, но и при нас е така - всичко се купува ново.
Да разбираме ли, че всичко инструмент които се продават в olx и bazar и са на адекватни цени за пазар втора ръка е краден?
Може ли, да ми покажеш къде съм написал че във фирмените магазини продават крадена техника ? Айде не ми слагай думи затова че е не четеш внимателно. Казах - как ще разбереш че е краден ? Може би ще го питаш и той ще ти каже
Дейността бе същата като твоята. Ще ме глобят за изгорял инструмент - познай кога. Ако го счупя нарочно - тогава си има далеч по-цивилизовано решение от стари времена - "който счупи - .... !!!
@tommorow - Въпросът ти смятам че е по-скоро към колегите които казват че ако не е от магазина е краден, по тяхната логика, а както слушам и за колите е така.
доста наивни постове но както и да е . Та кои казахте са фирмите момчета, ей така да проверим написаните неща за новите коли и инструменти ?
Не заради друго ами от следователска гледна точка , който най-много отрича , всъщност точно това прави. Ни в клин ни в ..... - без да ги питат - "Ние само нови от магазина !!!
Аз пиша, че си купуваме нови инструменти, а ти ми казваш, че няма как да знам дали са крадени или не?!
Иначе за изгорелия инструмент - всичко зависи. Всеки си познава хората и знае кой как работи, колко пази и тн. Да, който чупи (нарочно или използвайки го не по предназначение) - купи. Който оставя колата отключена - също.
Завиждаш ли, че хората си купуват нови инструменти и коли от магазина или?