Здравейте,
До преди седмица бях само читател на форума и го ползвах при покупка на нова техника. Мога да кажа, че няма аналог в България на тази тема.
Но скоро почвам работа във верига за техника и исках да понауча някои работи преди да се пусна в света на търговията.
1. Има ли други колеги, които са Консултанти в подобни магазини (Технополис, Техномаркет, Зора и др.) ?
2. Според вас кое е най - важното качество, което трябва да притежава Консултанта? - Определено трябва да си компетентен но тук въпроса ми е повече за Изслушване, информиране, баламосване на клиенти за да купят точно определен артикул и др. подобни.
3. Чувал съм за някакви бонуси при продажби на дадена марка и модел, но като цяло не съм ги разпитвал подробно по време на интервюто, ако някой е запознат с тези Бонуси, може ли да ми каже какво представляват, дали има за всички модели ТВ-та примерно или само за някои марки и модели ?
4. Какво друго бихте ми препоръчали за начало - на кое да наблегна и кое да умаловажа...
Благодаря Ви предварително, всяко мнение е от значение. Просто не искам да бъда от тези "некомпетентните". Каквото и да работя се стремя да не изглеждам "глупав".