Места за уникална кухня или хубаво ядене в региона?
Места за уникална кухня или хубаво ядене в региона?
В Пампорово по-скоро се задоволяваш с блок маса в хотелите - има няколко заведения , ама цените не бяха от най-атрактивните. Има и два три супер маркета пак не са от най-добрите цени, но с оглед на местоположението са по-изгодни от заведенията.
На връх Снежанка има добро заведение , точно на паркинга - скара и средна кухня , нормално завишени цени.
Има ресторант "Юговското ханче по пътя "Пампорово -Асеновград" на отбивката за Лъки - добра кухня, цени вече не мога да кажа. Има и на 10км от Асеновград , до Петрол , пак е добро и като цени бе добро.
На Бачковския манастир могат да ти сготвят каквото кажеш - има заведения и открити скари много. На Кръстова гора няма кухня, така че там си носи храна. Има места за спане там - но не очаквай екстри, все пак е манастир.Има едно подобие на капанче горе над манастира , ама е като квартална бараЧка , я има нещо , я е затворено.
За РОжен и Гела -незнам.
На Ягодинската пещера има голямо заведение - добри гозби на достъпни цени. На Дяволското гърло имаше едно барче, без храна, вече може да има.
На Пещера Ухловица в основата има капанче , добри цени за скара , но при повече хора се чака много.
На Смолянски езера няма капани. В Смолян има заведения - и пицарии , нормални цени.
Общо взето не очаквай цени, качество и грамаж като във Велинград. На всичките места храната е далеч по-скъпа от Кауфланд и Карфур, все пак от туризма печелят най-вече капаните и заведенията.
Този пост е редактиран от Mr.TECHNO; 01-07-15 в 16:32.
Благодаря!
Хубаво е, че има хора, които познават красотите на България и имат мнение за кухнята в България!
Аз мога да помагам само с подобни неща само в радиус до 150 км от София, за съжаление, ЗА сега. От еднодневните ми екскурзии...
До средата на месеца трябва да си направя точния маршрут за 2-те ми тридневни разходки- първото Рожен, второто Гела.
Малко време- много места, но ще ги съчетая с ядене![]()
Този пост е редактиран от 0ldman; 01-07-15 в 00:21.