Машината на времето наречена Carrefour
Честно казано нямам идея защо го пиша това, може би защото имам свободно време докато чакам работата да ме налази... В събота 25.07.2015 г. реших да ида до магазин Карфур в The Mall, не бях ходил от месеци там, а живея съвсем наблизо. Речено - сторено, рано сутринта бях там и още от далеч забелязах, че липсват посетители. Вярно, че нямаше още 9 часа, вярно, че е края на юли, демек отпускарски сезон, но все пак... Влизайки в магазина се озадачих от колосалното разстояние между отделните регали, с малка градска кола, не би било проблем да се разходиш из него. Изумлението ми продължи да нараства до момента в който стигнах "аквариумите" за колбаси и там ШОК и УЖАС!!! За пръв път от края на соца / зората на т.нар. "демокрация" виждах магазин с АБСОЛЮТНО празни щандове, даже бяха покрити с нещо като щори/капаци. Огледах се в сектора с мляко и млечни произведения, останали единични бройки, сякаш е бутик. Нямаха мая за хляб, даже солта им беше гръцка. Пастите за зъби подредени в колонка по една, за да запълнят празните щандове. От складовете бяха изкарали някакви дамски боти, явно много "подходящи" за сезона. Излязох потресен, сякаш се върнах назад във времето, затова и заглавието на темата е такова...
Отговор: Машината на времето наречена Carrefour
То е така вече повече от месец... и аз един път се натиках да пазря след работа там но освен подземни задръствания друго не намерих...
Цитат:
Първоначално публикувано от
wrathchild
За пръв път от края на соца / зората на т.нар. "демокрация" виждах магазин с АБСОЛЮТНО празни щандове, даже бяха покрити с нещо като щори/капаци.
Хладилните гондоли имат изолиращи капаци (стиропорна плоскост с алуминиево покритие от двете страни и пластмасови кантове), а хладилните рафтове имат полимерни щори - които се поставят/спускат в краят на работният ден, и вдигат/премахват сутрин при започване на работа. Целта им е по-лесно да запазват температурата и така да се икономиса от разходи за ток. А разходите за ток в един супер/хипермаркет са доста големи.
Можеш сам да сметнеш
- осветление в търговска зала, сервизни помещения, офиси, склад, тоалетни, бани, съблекални
- климатична инсталация + термозавеси на рампата за приемане
- 8 каси
- 9-10 компютъра + централен UPS с автоматично запалване на дизел генератор
- сървър
- зарядни за батерии на терминалите в сектор прием стока + транспондери за връзка със сървъра
- 5-6 бизерби - кантари на щандовете за колбаси, сирене, салати, риба...
- електрически машини за рязане на колбаси + ел. банциг за транжьорната
- електрически врати + ел. щори за рампата.
- лидъл имат и ел. щори отвън на прозорците
- 7-8- хладилни витрини и рафтове
- 5-6 хладилни гондоли
- 5-6 хладилни камери за съхранение на продуктите
- 4-5 бойлера за топла вода за сервизните помещения зад щанда
- поне 2 бойлера за баните и мивките до съблекалните
- охранителната система + камерите
- зареждане на машината за почистване и миене на залата
- зарядни за батерии на радиостанциите на охраната
- зарядни за телефоните на отговорниците по отдели
Баси заряднит сега разбрах че са голям консуматор.
Добави 8 принтера на касите + 5 принтера в офисите
- ледогенератор в случай че има рибен щанд
сложи и електрическите повдигачи и палетни колички