Резултати от 1 до 11 от общо 11
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By rneshev

Добра алтернатива на Fluke

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Добра алтернатива на Fluke

Здравейте.
    Препоръчайте добра алтернатива на FLUKE мултиметър. Занимавам се с автоелектроника и до този момент ползвах Masteck,но се повреди и сега си търся нов. Единственото условие е да има min/max опцията. Много харесвам и съм ползвал Fluke,но много "ме удрят в кръста".
    Препоръчайте нещо от този клас, но да е по евтино.
    Благодаря.
    Този пост е редактиран от knopp; 24-10-15 в 23:14.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    May 2012
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Отговор: Добра алтернатива на Fluke

Здравей, наистина Fluke са едни от най-добрите професионални мултицети, затова и цената на нови такива е изключително висока. От евтините мултицети - разбирай китайските, най-доброто съотношение цена - качество притежава Uni-t ut61e - много висока точност при измерване на постоянно напрежение - грешка само 0.1%, висока разрядност на дисплея - 22 000, True rms при измерване на променлив ток, автоматични обхвати, връзка с компютър - стандартно чрез RS232, опционално чрез USB с допълнителен кабел, цена при поръчка от китайски сайт - около 50-60$, в България най-евтино струва 110 лева, има и такива сертифицирани за европейския пазар, с подсветка на дисплея и USB кабел за около 50% повече пари.

4. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от rneshev Виж публикацията
    Здравей, наистина Fluke са едни от най-добрите професионални мултицети, затова и цената на нови такива е изключително висока. От евтините мултицети - разбирай китайските, най-доброто съотношение цена - качество притежава Uni-t ut61e - много висока точност при измерване на постоянно напрежение - грешка само 0.1%, висока разрядност на дисплея - 22 000, True rms при измерване на променлив ток, автоматични обхвати, връзка с компютър - стандартно чрез RS232, опционално чрез USB с допълнителен кабел, цена при поръчка от китайски сайт - около 50-60$, в България най-евтино струва 110 лева, има и такива сертифицирани за европейския пазар, с подсветка на дисплея и USB кабел за около 50% повече пари.
    Благодаря за бързия отговор.

Пропуснах да уточня, че бюджета ми е около 250 лв. Аз също съм се ориентирал към Uni-T, но този модел :
    Intelligent Digital Multimeters-UNI-T
    Ако някой има впечатления, ще съм благодарен ако сподели.

Или да купя Fluke second hand ... , малко си е риск там.

Поздрави

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз наскоро си взех същия - 71D - като работа нямам забележки - като точност - надявам се да отговаря на посочените в спецификацията ( не съм го носил на метрология ) Цената му обаче е доста над 250лв.... поне в магазините във Варна.
    Цифров мултицет UT71D

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Щом уреда ще се ползва предимно за сервизна дейност параметрите на Intelligent Digital Multimeters-UNI-T са удовлетворителни и е по-добър избор от такъв, втора ръка. Тук цената му е напълно приемлива:
    Uni T Unit UT71D Intelligent Digital Multimeter Tester Volt Amp Ohm Capacitance | eBay

7. Banned
    Тук е от
    May 2012
    Живее в

https://vikiwat.com/product/11345/multimer-va-38-dmm-vdc-vac-adc-aac-ohm-f-hz.html

Щом можеш да заделиш до 250 лева, това също е много добро за тези пари.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте отново.

Сумата която написах ( 250 лв ) е ориентировъчна, мога да стигна и до 300-350 стига да си струва.
    Относно UT71D гледах ревю на по новия и по скъп модел 71Е... отказах се тотално. Ето го и клипчето:
    https://www.youtube.com/watch?v=i2Tkm21dI1g

Дали един Fluke 117 не е по добра алтернатива в този ценови диапазон имайки в предвид, че е с поизрязани функции ??
    New FLUKE F117C 117C ELECTRICIAN'S MULTIMETER | eBay

Голямо лутане се лутам..

10. Banned
    Тук е от
    May 2012
    Живее в

Старите модели Fluke са уникално надеждни и качествени - все пак са произведени в USA. Един от най-добрите им стари модели е 87V - това е уред за поколения наред, но дори втора ръка е над бюджета. Новите им модели обаче въобще не ме грабват - силно орязани функции, особено в ниския им клас, започнаха да ги произвеждат и тях в Китай. Да, отвътре всички евтини и не толкова евтини китайски мултицети са зле - както казва австралиецът в клипа - боклуци. От негова гледна точка е напълно прав - имат слаба защита от високо напрежение. Но за теб това проблем ли е, след като се занимаваш с автоелекроника и там няма високи напрежения? Искаш нещо ново от класата на Fluke за по-малко пари - трудна задача. Несъмнено сред много от професионалистите Fluke е номер едно, има обаче и една друга марка, която е професионална и съответно също скъпа - Agilent. Индустриалните уреди затова са на високи цени - високо качество, надеждност, точност и безопасност при най-различни условия и температури, използват се главно когато измерването на дадена величина е от критична важност. Сам трябва да си отговориш на въпроса наистина ли се нуждаеш от индустриален уред или някой приличен мултицет за няколко пъти по-малко пари няма да ти свърши същата работа.
    Tommorow одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Vichy VC99 си е доволно добър за целите, не си струва парите за осцилоскоп да се дават за мултицет
    Brand New VC99 3 6/7 Auto range digital multimeter with bag better FLUKE 17B+Free Shipping-in Multimeters from Industry & Business on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.youtube.com/watch?v=3y5wjaNusr0

12. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте група.

Благодаря Ви за помощта и информацията, която споделихте.
    За момента съм още на етап разглеждане, но като цяло съм се ориентирал към това:
    Extech EX520 11 Function Heavy Duty True RMS Industrial Multimeter

Все още изчаквам.. да пренощувам няколко вечери с идеята преди да съм го поръчал.
    По повод китайските, винаги съм с едно на ум дали измерва вярната стойност.
    Ще помисля още няколко дни... , ще затворя очите и каквото излезе.

Поздрави

13. Banned
    Тук е от
    May 2012
    Живее в

За този уред Extech има тема, в която не го описват ласкаво - дисплея не се чете при определени ъгли на гледане - гледан от долния край, лежащ на масата се виждат едновременно всички седем сегмента.
    Вече писах, пак ще повторя - качествени индустриални уреди, които не са китайски правят Agilent и са от малкото уреди, които са от класата на Fluke. Щом твърдо си решил да се разделиш със сериозна сума, това е уредът за теб:
    https://vikiwat.com/product/19251/ts...ealna-rms.html
    Agilent Technologies или просто AGILENT е водещ американски производител на прецизни висококачествени измервателни устройства като цифрови осцилоскопи, дигитални мулметри, преносими осцилоскопи и много други. Основана от Hewlett-Packard (HP) през 1999г, днес фирмата е лидер с отлична репутация, изграждана в продължение на години от над 20 000 работници, служители, инженери и учени. Фирмата подсигурява лаборатории по целия свят с инструменти, услуги, консумативи, приложения и експертиза, което позволява на клиентите им да получават точни резултати и идеи. Любопитно е, че повече от половината произвеждани и продавани мобилни телефони в света са асемблирани и тествани с продукти на Agilent. В космическите изследвания, военната промишленост и индустрията непрекъснато се прилагат продуктите на компанията. Авиониката, радарите, комуникационните системи, сателитната навигация, видеоконтролът и GPS позиционирането също се осъществявят с продукти, устройства и системи на Agilent. Основата и най-важна дейност на AGILENT е прецизното електронно измерване, но компанията обединява в себе си няколко фирми с различни направления: за химичен анализ, за биологични науки, за диагностика и генетика, за електронно измерване. Agilent поддържа централна изследователска и развойна група, където компанията провежда научни изследвания и откритията, направени там дават възможност да се предоставят продукти и услуги, водещи до промяна в живота на много хора навсякъде по света.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Spider Player Basic, версия 2.5.3 - добра алтернатива на WinAmp
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 1
    Последно: 15-12-10, 11:17
  2. Алтернатива на BlueSoleil
    От dmitry във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 13-02-09, 16:58
  3. Алтернатива на Popcornhour или ?
    От vagabond във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2
    Последно: 12-02-09, 21:18
  4. Алтернатива на Gmail.com
    От Black Admiral във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 10-04-05, 11:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе